finlandia 23.07.2010 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 (edytowane) Max, masz większą bramę. Jeden producent zaleci mocniejszy automat -inny standard. To już 200-400 zl roznicy...kolejna sprawa - przetłoczenia (czyli wzór) jedne są tansze, drugie droższemontaż ( ok 400+ za brame 200+ automat)rabatno i mamy cenę.. Edytowane 24 Lipca 2010 przez finlandia błędy piwne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus85 24.07.2010 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Finlandia podałem cenę od dwóch autoryzowanych przedstawicieli Wiśniowskiego i tak jak już napisałem wyżej ten sam kolor, te same przetłoczenia, ten sam napęd. Tak więc nie wiem skąd aż taka wielka rozbieżność? Masz trochę racji bo nieco różnili się w cenie montażu jeden chciał 550 a drugi 650 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.07.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 No to jeśli jest 1 tys różnicy to drąż temat. Najlepiej zapytaj w tej droższej firmie, co wpłynęło na cenę - to nie jest jakiś nietakt by szczerze porozmawiać. Na codzień sprzedaję inną markę bram, ale takie różnice w moim cenniku mogą się brać z:- rodzaju automatu (marka, moc, dodatkowe piloty)- nawet kilkaset złotych- wielkości nadproża (np. wyższe wymagają czasem specjalnych przedłużek i innego prowadzenia) - ale to do 100zł- dodatków takich jak zamki, uchwyty - rodzaju sprężyn (zwykłe - czyli naciągowe są na ogół tańśze od lepszych, skrętnych) (od 0 do 200zł)- rodzaju struktury (gładka lub struktura drewna) - znów od 0 do 300zł Wydaje mi się, że Wiśniowski ma mniej opcji, ale nie jestem pewien - nie specjalizuję się w ich bramach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus85 24.07.2010 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Nie robiąc reklamy pochwal się Finladnia jaką marką się zajmujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.07.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Zapomnialem jeszcze dodac jednego czynnika wplywajacego na cenę:RABAT - 10% to w takim przypadku ok 500-600zł. Az takich różnic w rabacie byc nie powinno miedzy firmami, ale 5% to i owszem. A poza reklamą - pierwszą bramą jest u mnie Krispol. Za współpracę. Tak sie jakoś złozyło - pojawili sie w odpowiednim czasie i miejscu i mi "przypasowali". Nie mialem jeszcze powodu by zmieniac zdanie, chociaz moi montazysci bram mowią tylko "Wisniowski" /ale dlatego, że Wisniowski jest dla nich prostszy i bardziej znany - tzn. w podstawowej sprzedazy ma mniej roznych opcji technicznych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts