mkala2 21.07.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 WitamProszę o podpowiedź: pokryliśy dach papą (domek jest jeszcze nie zamknięty) i co dalej ?Najpierw dachówka czy okna i drzwi. Ja myślałam że najpierw zrobię go w środku + okna i drzwi a na końcu dachówka ale ktoś mi mówił że najpierw dachówka bo to ogromny tonaż dla domu i może potem coś albo pękać albo trzeba będzie wzywać kogoś od okien na ich ponowną regulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 21.07.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Co to za dom, z opon czy butelek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.07.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 (edytowane) No właśnie! Co ci wszyscy inwestorzy z tym tonażem? A wracając do meritum to jedna warstwa papy nie jest żadnym pokryciem! A jak podczas prac dekarskich zostaną potłuczone szyby (to tylko czarnowidztwo). Zdecydowanie najpierw dach! Pozdrawiam. Edytowane 23 Lipca 2010 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.07.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 (edytowane) A jako wykonawca od spraw okien powiem, że jak dla mnie lepiej później wstawiuć okna. Najpierw dach, tzn. układanie go później mi nie przeszkadza, ale dachowka to mnóstwo pytłu, brudu, cięcia. Edytowane 24 Lipca 2010 przez finlandia zmiana sensu wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 24.07.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Przykrywamy dachem , już z góry nie cieknie.Okna jak najpóżniej , niech budynek schnie. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkala2 02.08.2010 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Bardzo dziękuję za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 05.08.2010 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Zawsze przed wejściem z pracami do środka trzeba zamknąć dom oknami i drzwiami - i wie to każdy chyba, że ma ciecia na budowie 24h. I przykryć dach minimum papą. Zostaje tylko kwestia w jakiej kolejności wydać pieniądze dachówka czy wykończenie wewn. 1. dach, 2. stolarka, 3. wykończenie wewn. Czy też 1. stolarka, 2. dach, 3. ale zawsze na końcu wykończenie wewn. czy 1. stolarka, 2. wykończenie wewn, 3. dach oba są poprawne, ale ja wolę mieć dach przed wykończeniem wewn aby ewentualnie nie przeciekała mi papa w wełnę mineralną, płyty k-g, czy na tynki. A co do Ciebie na dziś, to wolał bym mieć: 1-dachówka, 2-okna, 3-środek. No chyba, że mury stoją już 1 rok to teraz już wiatr w środku jest ci mało potrzebny, wystarczy wentylacja przy murłacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts