Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzyb w pomieszczeniu

Patryk18

Recommended Posts

Witam, to moj 1 post wiec niewiem gdzie to dokladnie dac,

jezeli nie tu to prosze o przeniesienie

Mam pokoj do remontu. Do gory jest lazienka, kilka razy byly problemy z rurami i w tym pokoju jest grzyb

szukam jakiegos srodku na ten grzyb, oraz jak mam zabezpieczyc sciany przed ponownym zagrzybieniem?

i jak potem z malowaniem?, normalnie mam pomalowac czy wiecej warstw?

z gory dziekuje za odpowiedzi

pozdrawiam

Witam, to moj 1 post wiec niewiem gdzie to dokladnie dac,

jezeli nie tu to prosze o przeniesienie

Mam pokoj do remontu. Do gory jest lazienka, kilka razy byly problemy z rurami i w tym pokoju jest grzyb

szukam jakiegos srodku na ten grzyb, oraz jak mam zabezpieczyc sciany przed ponownym zagrzybieniem?

i jak potem z malowaniem?, normalnie mam pomalowac czy wiecej warstw?

z gory dziekuje za odpowiedzi

pozdrawiam

Przyczyną powstania grzyba, były przecieki z łazienki i kiepska wentylacja lub jej brak w mieszkaniu.

Trzeba wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć, rozszczelnić okna. Sprawdzić czy w kratkach wentylacyjnych jest ciąg i usunąć ewentualne przyczyny braku wentylacji.

Plamy z grzyba zetrzyj packą z papierem ściernym i zamaluj jakimś środkiem grzybobójczym. Potem wyrównaj powierzchnię tynku i zamaluj farbą stosowaną do malowania pomieszczeń wilgotnych, kuchni, łazienek.

Środki grzybobójcze i farby są w sklepach z farbami. Sprzedawcy powinni doradzić co wziąć.

Zasady malowania, ile warstw trzeba położyć, znajdziesz na etykiecie produktu.