wampir 11.10.2010 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Ostatni weekend spedzony na dzialeczce z Panami od wiercenia dziurek (w ziemi ). Woda na glebokosci 1m, glebiej glina. Hmmm... Ciekawe jak to sie bedzie mialo do oczyszczalni i fundamentow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 13.10.2010 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Warunki na prad beda w przyszlym tygodniu Problem sie robi z gazem... Ostatnia rurka dosyc daleko... Czekanie sie przedluza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 19.10.2010 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Warunki na wode i prad odebrane. Z woda zadnych problemow (poza tym ze na mapie nie ma linii), gorzej z pradem, czas przylaczenia na kwiecien 2012... A my chcemy kwiecien 2011... Trzeba bedzie troszke pokombinowac i pogrzebac po forum jak to mozna przyspieszyc Nadal czekamy na gaz. Tutaj moze byc niezla walka, ponoc najblizsza linia jest 160m od dzialki (chociaz nie rozumiem czemu nie moga uznac tej ktora jest 100m od dzialki jako ta do ktorej sie trzeba przylaczyc...). Na dniach bedziemy dzwonic i sie dowiadywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronikka1 19.10.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Witam.Nawet nie wiedziałam, że z tym prądem może być tak kiepsko. Aż zaczynam się bać jak to będzie u mnie. Domek mały, ale po co większy jak nie potrzebujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 19.10.2010 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Z pradem to normalne, oficjalnie zaklady maja 18 mies. na podlaczenie kablowe... Co do domku - bedzie wiekszy Na razie takie malenstwo, zeby sobie w spokoju zamieszkac na swoim, przestac wynajmowac, i pilnowac wiekszej budowy, pozniej bedzie z niego garaz + lazienka, moze kawalek kuchni zostanie. Dobra opcja na grille i inne imprezy na powietrzu, zeby wszyscy nie musieli latac za potrzeba po calym domu, a przy pracach ogrodowych/garazowych tez nie bedzie trzeba brudzic domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 24.01.2011 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Dluuugo nic nie pisalem, ale tez wiele sie nie dzialo. Czekalismy na projekt, w ostatniej chwili zdecydowalismy sie na drobna zmiane (okazalo sie ze kotlownia jest za mala na piec inny niz gazowy, do tego jeszcze musi byc miejsce na boiler), stad wydluzylismy budynek i wyszlo 20m2 wiecej. Takze znow trzeba chwile poczekac na projekt. Na szczescie cala papierkologie mamy zrobiona (wnioski, umowy itp), takze jak tylko bedzie gotowy projekt to mozna od razu skladac PNB. Niestety przez te wszystkie opoznienia bedzie problem zeby rozpoczac budowe w tym roku... Pewnie wszystkie ekipy juz dawno pozajmowane, a dopoki nie bedzie gotowego projektu to nie ma co sie z ekipami umawiac... Oby juz nie bylo problemow na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 13.02.2011 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Co jest najgorsze przy rozpoczynaniu budowy? Czekanie... Czekanie na wszystko... Na dniach architekt ma oddac projekcik i bedzie trzeba szybciutko biegac i skladac PNB, bo robi sie coraz pozniej. Na szczescie jak juz bedzie projekt to mozna zaczac w koncu cos robic (szukanie ekip, lazenie po bankach, wstepne wyceny). Zrobi sie troszke cieplej to bedzie trzeba sie udac na dzialke i porobic foteczki zeby zarchiwizowac stan "tuz przed" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 14.02.2011 00:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Wlasnie zauwazylem ze nie bylo jeszcze widoku na ostatecznie powiekszony rzut, zatem wklejam http://svit.pl/domek/rzut_final2.jpg W porownaniu do poprzedniego odrobine poszerzony w kazda strone, pozwolilo to na poszerzenie kuchni i lazienki z kotlownia, a takze powiekszenie salonu (powiekszenie: szer ok 2m, glebokosc ok 80 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 15.02.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Witam, wpadłam pokibicować i potowarzyszyć innym którzy ściskają kciuki a co do cierpliwości to musisz się zaopatrzyć w każdą jej ilość - wiem cos o tym bo do cierpliwych nie należę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 16.02.2011 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Akurat u mnie tak bardzo z czekaniem nie ma problemu, ale liczylem na oddanie projektu tak zebym juz na styczen mial pnb, a tu wyszlo przeciaganie, pewne sprawy sie zauwazylo, polowa projektu do poprawy... Na szczescie dzisiaj juz architekt ma dostarczyc gotowca, wiec mam nadzieje na dniach zlozyc wniosek o wydanie pnb i moge w spokoju zalatwiac inne rzeczy. A jak juz machinka ruszy to ciezko ja zatrzymac zuz@nka: dzieki za pomoc i za trzymanie kciukow Gdzies mialem sporo fotek z dzialki i nigdzie ich znalezc nie moge No coz, bedzie trzeba jednak porobic nowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 17.02.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Projekt odebrany!... no, prawie Pare bledow wyszlo, na szczescie prostych. Dzisiaj bedzie poprawione i mozna w koncu skladac wniosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 17.02.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 No to trzeba powoli chłodzić szampana !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 20.02.2011 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Szampan bedzie jak juz bedzie odebrane pnb No, moze nie szampan bo nie przepadam, ale cos napewno bedzie :> Projekt odebrany w calosci. W tym tygodniu bedzie zlozony wniosek, no i w koncu zaczyna sie cos dziac, trzeba zrobic wycene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 16.03.2011 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 No wreszcie... Ostatnio pojechalem zlozyc wniosek na PNB i sie okazalo ze moj wypis z planu sie przedawnil i musialem prosic o nowy... Co z tego ze sie nie zmienil, pieczatki nie mozna przybic, trzeba nowy wypisac... Coz, zlozylem, zaplacilem, czekalem, wczoraj odebralem, dzisiaj zlozylem wniosek Teraz 1.5 miesiaca oczekiwania na wydanie PNB, potem jeszcze troche na uprawomocnienie i bedzie droga wolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 28.03.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Dzisiaj zostalem bardzo mile zaskoczony... Jakis czas temu przy okazji skladania wniosku o pozwolenie na wjazd dowiedzialem sie ze w mojej wiosce beda nadawane nazwy ulic. Pani na pytanie kiedy odpowiedziala "zanim Pan zamieszka to juz beda". No coz, stwierdzilem ze sie pozastanawiam jak bedzie mi to do czegos potrzebne (nie mowie ze nie szukalem po internecie jakiegokolwiek zapisu o tym). No i dzisiaj, bez zadnej mojej interwencji czy prosby, dostalem pisemko o tym iz gmina nadala mi nazwe ulicy i numerek posesji :] Takze od dzisiaj, kompletnie nieplanowanie mamy wlasny adresik (nie, nie ten w wp ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 15.04.2011 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 No i sie zaczyna uzeranie z urzedami... Dzwonilem w srode - prosze zadzwonic w piatek, dzwonie w piatek - "sa jakies braki w dokumentach, ale prosze zadzwonic w poniedzialek bo osoby prowadzacej sprawe dzisiaj nie ma".Po miesiacu mnie informuja o takich rzeczach... To przeciez lekkie przegiecie :| A tak poza tematem. Ktos wie gdzie jest lista emotow? Nigdzie nie moge znalezc na tym forum :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 18.04.2011 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Hm. Nie wyszlo tak zle jak sie spodziewalem. Musze zlozyc wniosek o wylaczenie gruntow z produkcji rolnej (nie wpadlem na to wczesniej), na szczescie zrobia to praktycznie od reki. Do tego dochodzi kwestia kilku drobnych poprawek, ktore musi zrobic architekt, ale kolejne "na szczescie" - moze to zrobic na miejscu. Jak powyzsze zostanie zrobione to w przeciagu kilku dni powinienem dostac pozwolenie. Czyli zgodnie z planem powinienem dostac pozwolenie na przelomie miesiaca. Zawsze to jakis plusik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 19.04.2011 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Jesli nic mi nie przeszkodzi to jutro zloze wniosek o odrolnienie czesci dzialki, a raczej "wylaczenie z produkcji rolnej". W piatek maja go podpisac, a architekt jakos na dniach powinien sie pojawic w urzedzie i popoprawiac co trzeba. Takze na razie zgodnie z planem (zalozenie przy skladaniu wniosku o PNB bylo ze do konca kwietnia bedzie pozwolenie i koniec maja - uprawomocnienie, wiec conajwyzej kilka dni poslizgu). Na razie zwlekam ze wszystkim, ale jak tylko sie pojawi pozwolenie na budowe to trzeba bedzie zaczac walke z innymi rzeczami ktore to sobie czekaja na PNB. Najwazniejszy prad. Coprawda wniosek o docelowe ziemne przylacze zlozony juz pare miesiecy temu, ale nie zrobia mi go przed rozpoczeciem budowy, wiec musze zlozyc drugi, o przylacze tymczasowe... Na szczescie z rozmowy z ludzmi od pradu wynika ze zlozenie - max miesiac na pozwolenie, a potem znalezc sobie elektryka i zrobic przylacze tymczasowe. Oby bylo tak dobrze Oprocz tego oczywiscie zalatwianie ekip i pare wizyt po bankach. Niestety ze wzgledu na niemozliwosc uzgodnienia jakichkolwiek terminow, jesli sie nie posiada PNB to trzeba czekac na jego wydanie Plus jest taki ze budynek nie jest skomplikowany, nie ma stropow, wiec sama budowa SSO nie powinna zajac dlugo i miejmy nadzieje ze nie bedzie zbyt kosztowna Jaki jest plan? Wprowadzic sie przed zima, albo chociaz przed koncem roku - jesli mamy na mysli opcje pesymistyczna. Czy to realne? Mysle ze tak. Sprawna ekipa zalatwi to dosyc szybko (patrzac realnie na doswiadczenia innych ludzi to od momentu rozpoczecia budowy do zakonczenia SSO powinny minac 2-3 miesiace, w koncu to tylko fundament, 4 sciany i prosty dach), pytanie czy wszystko wokol zagra odpowiednio by ten plan zrealizowac. Najwiekszy problem to przylacze pradu - tu moze byc walka z czasem, oczyszczalnia i woda to malutki problem, bank miejmy nadzieje problemow robic nie bedzie, ekipy... hmm... sie okaze Kolejny plusik - bardzo mili sasiedzi. Naprawde, juz pare razy mnie zaskoczyli swoja dobrocia, nawet oferowali mozliwosc uzyczenia gniazdka, wezyka z woda, lazienki, czy innych niezbednych przy budowie rzeczy, wiec mam nadzieje ze w razie duzych problemow z powyzszym bedzie mozna na nich liczyc A zeby moc trzymac jakiegos terminu to przyjmijmy ze: Mamy nadzieje wprowadzic sie 19.10.2011 czyli za 7 miesiecy od dnia dzisiejszego Zycie zweryfikuje plan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 20.04.2011 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 LoL!!! Znalazlem emoty... Kto wpadl na pomysl zeby one byly dostepne tylko w momencie wlaczenia zaawansowanego edytora? A wracajac do tematu - udalo sie zlozyc zalegly wniosek, mily pan dokserowal niezbedne zalaczniki prosto z projektu, zatem pozostala wizyta architekta z poprawkami. Jesli nie zawali sprawy to w przyszlym tygodniu odbieram PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wampir 20.04.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 :bash: Na mapce do celow projektowych podobno nie ma zapisu o poziomu gruntu... Architekt dzwonil, mowi ze to blad geodety, rozmawialem z geodeta, to mowi ze to architekt schrzanil... No i badz tu madry... Geodeta bedzie dzwonil do wydzialu budownictwa, zobaczymy co wymysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts