damimax 22.07.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Mam ogrodzenie z siatki, jednak z uwagi na urokliwe zaplecze budowy z tyłu działki musze sie jakoś czasowo zasłonić.Pomyślałam o takich panelachhttp://www.leroymerlin.pl/produkty/panel-lamelowy-180-x-180-cm,1103288806,1267189541.htmltylko pomysłu nie mam w jaki sposób to zamocować?Wiem, że są dostępne takie metalowe kotwy wbijane w ziemię, ale tutaj nie ma "nóg", które by można w tych kotwach osadzić.Poradźcie coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 22.07.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Jeśli chcesz to mieć tylko czasowo a nie na stałem to może wykorzystaj po prostu drut i przywiąż to do siatki. Proste, nie pochłaniające czasu i tymczasowe. Nikt przecież nie będzie tego zrywał... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 22.07.2010 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Tak byłoby faktycznie najprościej, ale czy przy pierwszej wichurze nie będę tego po ogrodzie zbierała?Jak pisałam mam siatkę, z jednej strony na pewno dałoby się do słupka przymocować, ale panel ma 180cm, a słupki rozstawione są co 2,5 metra...Waży ten panel 15kg.Ktoś ma faktycznie drutem do siatki i się trzyma??To nie musi być wieczne - nie jest to ogrodzenie tylko zasłonka, jednak nie chciałabym przykrej niespodzianki mieć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek- LM 22.07.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Panele, które są w linku mocuje się za pomocą słupków i metalowych kotew ze szpikulcem, oraz łączników. Ogólnie: wbijamy kotwy wkładamy do środka słupek,mocujemy za pomocą śrub,następnie między dwa słupy wkładamy panel i mocujemy za pomocą łącznika (blaszka z otworami na śrubę). W Leroy Merlin zakupisz cały zestaw.PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 23.07.2010 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Dziekuję Wojtek - tak jednak zrobimy - montaż do siatki wygląda jednak zbyt ryzykownie - ciężkie te panele.Zastanawiam się tylko jak wbiję te kotwy w ziemię, żeby jeszcze prosto było - są na to jakieś proste patenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 12.05.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 wzorcowy montaż drewnianych paneli ogrodowych z kotwami itd powinien wyglądać tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knuur 08.05.2020 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Witam, tyle lat mineło a ja mam ten sam dylemat. Mam ogrodzenie z sąsiadem postawione przez dewelo z paneli drucianych a chcemy się odgrodzić panelami lamelowymi. Czy jest patent z mocowaniem tych paneli drewnianych do siatki, czy kotwy w ziemie i kantówki? Ewentualnie https://allegro.pl/oferta/mata-bambusowa-2-0x5m-oslona-na-plot-ogrodzenie-9187529848 i do przęseł metalowych drutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.05.2020 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 wlasnie montujemy takie panele, pomiedzy słupkami zamontowalismy 2 lub 3 rzedy kantowek i do nich dokrecamy panele, od gory panele łaczymy blaszka zeby były na rowno. 2 miesiace temu zrobilismy jedna czesc ogrodzenia, dziala. teraz robimy 2 sciane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 05.09.2020 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 wlasnie montujemy takie panele, pomiedzy słupkami zamontowalismy 2 lub 3 rzedy kantowek i do nich dokrecamy panele, od gory panele łaczymy blaszka zeby były na rowno. 2 miesiace temu zrobilismy jedna czesc ogrodzenia, dziala. teraz robimy 2 sciane Mogę prosić o informacje szczegółowe jakie rozwiązania zastosowaliscie przy montażu listew do słupów, jakie przy montażu paneli? Czy to jest wytrzymałe na wiatry ? Chcę podobnie odgrodzić się od sąsiadów i do istniejącego ogrodzenia z paneløw stalowych dołączyć zasłonę z drewnianych. Myślę właśnie zamontować dwie poziome łaty i do nich przykręcić płot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts