mim 22.07.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Mam pytanie. Mam wilgoć na balkonie w narożniku przy ścianie teraz, gdy jest 30 stopni na dworzu. Miejsce zaczyna porastać mchem. W tym roku nie planuję kłaść płytek, bo mam inne wydatki. Kierownik budowy mówi, że to nie szkodzi, że ściana jest uszczelniona papą i nie zamoknie. Proponuje posmarować beton klejem w tym miejscu. Czy ma rację ? Czy powinienem domagać się naprawienia wylewki, aby był spadek od ściany ? Drugi balkon w tym samym budynku jest OK. Zrobię dziś zdjęcie i spróbuję tu wkleić wieczorem. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 24.07.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 ...skoro ściana jest uszczelniona papą to na czym rośnie ta roślina? na papie czy na mokrej ścianie??? jeżeli masz miejsce to oczywiście możesz zrobić dodatkową wylewkę, która ukształtuje spadek w odpowiednią stronę, z tym że ta wylewka musi być wykonana nie z pierwszego-lepszego kleju a z materiału do tego przeznaczonego (ważna jest grubość wylewki).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mim 26.07.2010 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 ...skoro ściana jest uszczelniona papą to na czym rośnie ta roślina? na papie czy na mokrej ścianie??? jeżeli masz miejsce to oczywiście możesz zrobić dodatkową wylewkę, która ukształtuje spadek w odpowiednią stronę, z tym że ta wylewka musi być wykonana nie z pierwszego-lepszego kleju a z materiału do tego przeznaczonego (ważna jest grubość wylewki).... Mech rósł na wylewce na balkonie. Piszę w czasie przeszłym, bo kierownik budowy posmarował to miejsce klejem do galzury. Był bardzo zły, że zawracamy mu głowę takimi drobiazgami. Nie wiem czy dobrze zrobił. Radził przed położeniem gresu posmarować balkon folią w płynie - hydroizolacją. Nie planowałem kłaść płytek w tym sezonie, ale teraz zastanawiam się, czy tego nie zrobić. Płytki lepiej izolują balkon przed wilgocią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts