Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

salon w kolorze bordo/ecru/złoty-jak urządzić?

Gaga78

Recommended Posts

witam, przejrzałam wątki na ten temat, jestem zdecydowana na takie kolory w salonie, podpowiecie mi którą ścianę na jaki kolor?

mój pomysł jest taki aby całą ścianę przy oknach (są 2 balkonowe) pomalować na bordo, jedną, tą z lewej, której nie widać na zdjęciu :) na ecru albo coś w podobnym kolorze a tą z prawej na bordowo-złotą. Tzn. mam zamiar zrobić "półki" z kartongipsu i wtedy wnętrze pomalować na bordo, na zewnątrz złoty. Acha, pomiędzy oknami chciałabym nakleić albo namalować złote drzewko. Mam też kilka drobiazgów z mosiądzu, więc myślę,że mogłoby pasować do wnętrza.

Poniżej wrzucam zdjęcie salonu widok z kuchni i prawa ściana salonu.

Co wy na to? moze jakieś propozycje?

pokój.jpg

ściana lewa.jpg

Edytowane przez Gaga78

bogate w kolory? bez przesady!

na podłogach będą panele, raczej w jaśniejszych kolorach, np. taki:

http://www.im45akr5kq9j.az.pl/nowa/palety/laminowane/Dab%20jasny%20SE.jpg

nie wiem w jakim kolorze dobrać meble, może tez coś jasnego? salon ma 24m2

Jeszcze nie mieszkamy w nowym mieszkanku, przeprowadzka za jakis czas, ale już teraz staram się myśleć nad aranżacją wnętrz.

Kuchnia jest mała-6m w kolorze białym(lakierowana) + blaty ciepły brąz imitacja drewna.

Salon ma spełniać funkcje jadalno-gościnną. Będzie podzielony na 2 części, miejscem dzielącym ma być właśnie to wspomniane złote drzewko pomiędzy oknami.

Lubię styl retro ale też i nowoczesny, ostatnio spodobały mi się wnętrza bollywoodzkie. W zasadzie trudno mi się zdecydować. Co tu duzo gadać, czasem o stylu wnętrza decyduje pierdoła, mam kilka takich "pierdołek" z mosiądzu, pomyślałam,ze można pójść w tą stronę