bbudownicze 22.07.2010 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 (edytowane) Witam, czas zacząć notować jak rozwija się budowa domku. Na razie działka należy do teściów i załatwiamy formalności. Na dzień dzisiejszy mamy mapki, warunki z energetyki i czekamy na warunki z wodociągów. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu skompletujemy dokumenty i złożymy w Urzędzie Miasta wniosek o warunki zabudowy. A i to co najważniejsze! Działeczka ok 700 m2, woda i energia jest przy działce, reszta na własną rękę Mamy nadzieję, że do końca roku uda się zdobyć pozwolenie na budowę i najpóźniej wczesną wiosną ruszymy z budową. Planowany termin przeprowadzki do własnego D - koniec 2011 roku. To tyle na teraz, trzymajcie kciuki i do miłego. PS. Aha i szukamy ciągle odpowiedniego projektu, może ktoś coś zaproponuje w komentarzach. Dom 140-200 m2, wejście od południowego zachodu. Nie podpiwniczony i garaż dwu stanowiskowy. Działka 23x30. Pozdrawiam Edytowane 22 Lipca 2010 przez bbudownicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbudownicze 23.07.2010 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 No i stan na dzień dzisiejszy, czyli 22.07.2010. mamy warunki przyłączeniowe do sieci wodociągowej - hura. Wczoraj na dodatek dowiedzieliśmy się, że nasze "małe osiedle" będzie niebawem przyłączone do sieci kanalizacyjnej - więc jedno udogodnienie więcej. W przyszłym tygodniu składamy wniosek o warunki zabudowy. A teraz ciągle szumy domku. Narazie w oko wpadł nam Zx10 z pracowni z500 W oryginale to kawał domu, wiec może zrobimy sami z przeróbkami na mniejszy. Najważniejsze że układ nam pasuje i zajmuje mało miejsca na działce BTW, czy ktoś buduje na projekcie z z500?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioternik 24.08.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Cześć, My zaczynamy w tym tygodniu budowę domu na bazie ZX10 (lustro). Jak już zauważyłeś jest to kawał chaty ale za to z sensownym rozkładem pomieszczeń. Oczywiście bez zmian w oryginalnym projekcie się nie obyło. "Ucięliśmy" nieco garaż żeby zmieścił się na całkiem sporej działce (1200 m2). Jeżeli dysponujesz 700 metrami może być problem ze zmieszczeniem go na tej powierzchni.W razie pytań dawaj na prv. Teraz biegnę podpisać umowę z wykonawcą ... PZDRPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbd 25.08.2010 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam ZX10 to rówież moje marzenie. Funkcjonaly rozkład idealnie pasuje mi w działkę. Działka 820m2 i dopuszczalne 20% powierzchni zabudowy co daje 164m2 do wykorzystania vs. 162m2 podane w projekcie wiec w cuglach. Projekt musi byc lustrzanym odbiciem. To co chcę zmienić to dodać drzwi wyjściowe w pomieszczeniu gospodarczym. Jestem na początku drogi. Mam działkę na której stoi stary dom z lat 50tych. Dom stoi garażem na ostrej granicy. Prąd, woda - podłaczone do obecnego domu. Kanalizacja na działce ale nie podpięta do domu. Gaz w ulicy. To nad czym się zastanawiam to czy robic rozbudowe starego domu zostawiajac fragment fundamentów i w ten sposob stawiac ZX10 (wykorzystując ostra granicę) czy tez zburzyc i zbudowac od nowa. Nie zbadałem jeszcze tematu co lepiej - wiec grzebię na forum. Zastanaiwam się rówież nad warunkami przyłączy. Prąd i wodę już mam więc chyba wystarczy adaptacja przyłączy. Kanalizacja - niby na działce ale nie podłączona. Gaz - musze wystąpic o warunki podłączenia. Gmina ma plan zagospodarowania przestrzennego wiec równiez prościej bo odpada dokument pt warunki zabudowy. więc jeśli dobrze się orientuję to tylko:1. zbadać sprawę przyłaczy mediów - uzyskać zgodę podłaczenia gazu2. znaleźć architekta do adaptacji projektu - przegadac/poradzić sie co i jak3. geodeta do mapki 1:5004. adaptacja5. wystąić o zgode na budowę Mam nadzieję, że do wiosny dam radę. pzdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soofi 09.02.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam, my też startujemy z budową zx10, wprowadziliśmy kilka zmian i mamy swój wymarzony domek . Dajcie proszę znać jak idzie wasza budowa zx10, pozdrawiam S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 22.07.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Witam! Po długich namysłach też wybraliśmy ZX10 lustro Byłabym bardzo wdzięczna za jakieś porady, sugestie i zdjecia Wstawię przy okazji zdjęcia moich przeróbek, z 1 części garażu robię szatnię i pralnię, a z gospodarczego łazienkę przy dolnej sypialni/gabinetu- będzie to sypialnia rodziców, a 4 synów na piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts