mazo 22.07.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Nasz wykonawca uważa, że tak się nie robi. Dla niego to kłopot, nie pasuje mu to, że już teraz musiałby wyprofilować posadzkę, a chciał to zrobić później (żeby położyć rurki od podłogówki musi już teraz zrobić spadek itd, to mu nie odpowiada), no i wie lepiej od nas, że nie będzie nam to potrzebne.Czy rzeczywiście "tak się nie robi?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.07.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Robi się, robi, jak najbardziej się robi! U nas jest podłogówka pod brodzikiem z płytek, u wielu Forumowiczów też. W naszym przypadku rurki nie mają spadku, tylko sama wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 22.07.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Prysznic bez brodzika a pod nim podłogówka. Częstym argumentem żeby nie robić podłogówki pod prysznicem może być ten, że wysycha syfon, ale jeśli stale się korzysta z prysznica to nie powinno być problemu.http://img27.imageshack.us/img27/9029/snc01919.jpg' alt='snc01919.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.07.2010 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Dzięki! No właśnie -wiem, że wielu forumowiczów ma ogrzewanie podłogowe pod prysznicem, uważam, że to wygodne. Cierpnie mi skóra, kiedy słyszę "tak się nie robi"... TYlko, że nasz deweloper chyba nie wie, jak to zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 23.07.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Ja też mam rurki od ogrzewania w podłodze w prysznicu.Rurki leżą normalnie jak w całym domu, dopiero posadzkarze wyprofilowali spadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 23.07.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Dzięki! No właśnie -wiem, że wielu forumowiczów ma ogrzewanie podłogowe pod prysznicem, uważam, że to wygodne. Cierpnie mi skóra, kiedy słyszę "tak się nie robi"... TYlko, że nasz deweloper chyba nie wie, jak to zrobić... u nas było tak : - do planowanego brodzika podciągnołem kanalizację - oczywiście dałem rurki od ogrzewania podłogowego - tam gdzie miał być dany odpływ liniowy panowie robiący wylewki zabetonowali pasek styropianu. Potem ten styropian został wydłubany i w to miejsce już na spokojnie został wstawiony odpływ. - wylewki zostały zrobione na równo, bez spadku - w trakcie kafelkowania zostal wyprowadzony odpowiedni spadek za pomoca kleju do płytek. Od roku działa bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 23.07.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 My bedziemy też mieć rurki , bez brodzika, dopiero wylewka będzie ze spadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.07.2010 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Dzięki serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.07.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Nie dawać podłogówki pod prysznic bez brodzika jest głupotą. Przecież o to między innymi chodzi żeby było przyjemnie. http://picasaweb.google.com/107207850370140244581/Dom2#5464706093385256002Po wyjściu z pod prysznica kamyki szybko wysychają. Zupełnie nie utrzymuje się wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 23.07.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 a mazy zostają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 23.07.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Polecam naprawde warto i baaardzo przyjemnie koszt niewielki ale za to duży bardzo duży komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.07.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Jakie mazy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.07.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 też podłogówkę dałem w obu prysznicach bez brodzika, podłogówka na styropianie i folii jak w całym domu, a spadek zrobiony wylewką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 24.07.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Nasz wykonawca uważa, że tak się nie robi. Dla niego to kłopot, nie pasuje mu to, że już teraz musiałby wyprofilować posadzkę, a chciał to zrobić później (żeby położyć rurki od podłogówki musi już teraz zrobić spadek itd, to mu nie odpowiada), no i wie lepiej od nas, że nie będzie nam to potrzebne. Czy rzeczywiście "tak się nie robi?" Tak sie oczywiscie robi . Wykonawca jest niechetny by wyprofilowac brodzik z nieznanych mi powodow , ale których sie domyślam . Troche czasu bowiem zabiera takie uksztaltowanie spadkow , aby woda swobodnie splywala do kratki sciekowej . Jezeli wykonawca posadzki nie radzi sobie ze spadkami w brodziku , to najbezpieczniej będzie jak wstawi w miejsce brodzika styropian , a glazurnik później wydłubie go i położy wylewkę z właściwymi spadkami + hydroizolacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 26.07.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Jeżeli nie potrafią zrobić wylewki ze spadkiem to niech się dokształcą, albo zmienią zawód. wstawi w miejsce brodzika styropian , a glazurnik później wydłubie go- tak bym nie robił gdyż lepiej jak wylewka jest z jednego kawałka, bo potem mogą pękać kafelki w miejscu łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.07.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 (edytowane) nad miejscem łączenia w płytkach daje się elastyczną spoinę (dylatację), w tym miejscu i tak zaczyna się spadek wiec i tak jest spoina Edytowane 26 Lipca 2010 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 27.07.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Jakie mazy??? mazy po wysychającej wodzie jakoś nie mam zamiaru wycierać brodzika do sucha po każdej kąpieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.07.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Przez ponad pół roku brodzik był czyszczony tylko raz i to raczej zapobiegawczo niż z potrzeby. Jak się ma uzdatniacz wody gwarantuje ci że nie ma takiej potrzeby. Dzisiaj na pewno zrobiłbym identyczny w drugiej łazience. Naprawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.07.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Mazy ??????????????? Nie mamy żadnego uzdatniacza wody, ale mazów też nie mamy. Brodzik myty jest mopem raz za jakiś czas przy okazji mycia podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.07.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Mazy ??????????????? Nie mamy żadnego uzdatniacza wody, ale mazów też nie mamy. Bo może nie musicie mieć uzdatniacza. W moim rejonie ze względu na twardość wody jest jak najbardziej wskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts