MarekKoć 23.07.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Witam, mam problem bo pomalowałem podłogę bukową (parkiet) Bondexem błyszczącym. i jest mimo że malowałem już go przeszło przed tygodniem to jest w dalszym ciągu miekki, po przejechaniu paznokciem robią sie rysy. Chciałbym pomalować tą samą powierzchnie jeszcze raz ale innym lakierem np. DOMALUXEM polyskiem. CO wy na to ? Myślicie że to sie uda ? Czy nie zajdzie jakas reakcja? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 23.07.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Witam, mam problem bo pomalowałem podłogę bukową (parkiet) Bondexem błyszczącym. i jest mimo że malowałem już go przeszło przed tygodniem to jest w dalszym ciągu miekki, po przejechaniu paznokciem robią sie rysy. Chciałbym pomalować tą samą powierzchnie jeszcze raz ale innym lakierem np. DOMALUXEM polyskiem. CO wy na to ? Myślicie że to sie uda ? Czy nie zajdzie jakas reakcja? Pozdrawiam, Marek Tylko po co? Przecież jak przejedzieśz paznokciem to Domalux też zarysujesz. Bondex był rozpuszczalnikowy czy wodny, jedno czy dwuskładnikowy?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 25.07.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Oba lakiery nic nie warte. Jak to był wodny Bondex to potraktuj go jako podkład i po dobrym zmatowieniu połóż jakiś dwuskładnikowy poliuretan klasy Bona Traffic , 2kpu , Hartzlack 2APU. Te lakiery kupisz tylko w profesjonalnych sklepach w marketach nie ma dobrej chemii do parkietów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts