Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest tu ktoś, kto zaczyna budowę latem 2010?

Lidia_G.

Recommended Posts

Dorben, już jestem ciekawa Twojego domu - jak tylko nauczysz się wklejać zdjęcia, to szybko dawaj domek. Nasze budowanie to chyba najlepiej w dziennikach popodglądać. U mnie np. już w czwartek będą kladli stropy nad parterem, a potem już kolej na poddasze :)

Ilonka, oooo matko! Współczuję Wam strasznie. No i objawił się kolejny "fahofiec". Strach pomyśleć, co by było, gdyby to nie był tylko wykusz! Przecież możecie zażądać odszkodowania, bo chyba kilka tysięcy złotych ta pomyłeczka będzie kosztowała...?

Dobrze, że murarza macie przytomnego.

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć, dziś świeci i u nas http://emotikona.pl/emotikony/pic/0slonce.gif, dorben, spróbuj zdjęcia wrzucać na imageshack i stamtąd kopiujesz gotowy link do wstawiania na forum, jakby co pytaj o dokładną instrukcję. Co do naszego etapu budowy, to nie możemy zasypać fundamnetów, bo czekamy na "kilka dni słonecznych", ale wierzymy że nadchodzą:). Ilona, u nas też była pomyłka związana z wytyczeniem działki- kupiliśmy już wytyczoną i nasz geodeta wytyczając dom, uważał że jest dobrze, ale sam się szybko na szczęście zorientował, dobrze że wytyczaliśmy i garaż, który przy pierwszym wytyczaniu wszedl w granicę sąsiada http://emotikona.pl/emotikony/pic/39oficer.gif. Szkoda, że u ciebie dość późno wyszło, ale nie ma tego złego - trzeba szybko zapomnieć i brnąć do przodu - ma być słonecznie - nadgonicie szybciutko!!!Zastanówcie się też, czy na pewno musi być wykusz - może łatwiej by było bez. Zresztą sami wiecie najlepiej.

Lidka, tanćz dalej. please!!!

Niestety wykusz jest w projekcie, zresztą wybrałam go ze względu na niebanalną bryłę. on nawet jest wybudowany tylko za mały i trzeba go dolać do prawidłowych wymiarów. od wczoraj trochę mi przeszło, więc jak doleją i zrobią jak powinno być to nie powinno być nic widać. sprawdzę! ale uważajcie na tych fachofcóf , bo z niektórymi są problemy !

pozdrawiam serdecznie i żeby słońce nam świeciło codziennie od rana do wieczora.ilona

Chyba działa!! tzn ja widzę je a wy?

stan z wczoraj u mnie wygląda tak:

http://a.imageshack.us/img375/2782/201009035.th.jpg

niestety do poprawy mamy nadproża - bo zostały źle osadzone (na ścinkach z silki obróconej o 90 st.) - na szczescie kierownik budowy to wyłapał w porę.

Tombor - strasznie współczuję tej wpadki z geodetą! a ja się śmiałam z mojego mężulka ze każdy wykop i nową rzecz obmierzał i sprawdzał - jednak warto..Moze uda Wam się wyegzekwowac od geodety zwrot kosztów tych poprawek..

Lidia_G obejrzałam wasz dziennik - ależ wykop mieliście! Widzę, że u Was taki sam piaseczek jak u nas, tylko woda znacznie głębiej (u nas na 1,3 juz widac mokre)

jak będę miec chwilkę wrzucę skan projektu, a moze założę dziennik budowy (choc coś czuję ze mi zapału braknie do prowadzenia go)

Trzymam kciuki za pogodę, zebyśmy wszyscy zdązyli przykryc nasze chałupki przed śniegami

[bdorben[/b]super zdjęcia mam nadzieję mimo wpadki że też zdąrzę założyć czapkę mojemu domkowi przed śniegiem. ale chyba na kazdej budowie cosik złego się zadzieje... jak nie nadproża, to więźba lub wykusik ( mój).mam nadzieję że wyczerpałam już niedoróby na mojej budowie i że wszystko pójdzie już OK:rolleyes:

dorben, zdjęcia widać, ael żeby były większe i widoczniejesze i bez zbędnych napisów : w Opcje Przesyłania / Zmiana rozmiaru obrazu >> na imageshack wybierasz: 640x480(dla pól wiadomości) i wyłączasz etykietkę,czyli dajesz "nie" i powinno być super!!!aha, gotowego linka wstawiasz w poście nie musisz przez drzewko, wtedy nie ma :)pozdrawiam, może ciut chaotycznie napisałam, ale w pracy zrobił się młyn!!!