bemark 23.07.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 witam moze ktos poleci sprawdzona u siebie kostkeplanowalismy kostke granitowa odradzono nam wiec postanowilam kupic betonowa zolta na chodniki i podjazd do tego czerwone obrzeza czy to dobry pomysl?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzego 04.08.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Semmelrock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 05.08.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 kolorystycznie - ciężko powiedzieć, bo przecież trzeba zgrać kolor bruku z kolorem domu i ogrodzenia, prawda? osobiście nie lubię zestawienia czerwonego z żółtym, alr to rzecz gustu. U nas od 3 lat jest kostka Libet Decco Antico Romano w kolorze4z beżowo-piaskowym, wygląda nieźle, nie brudzi się (tzn. łatwo doczyścić), sczeliny między kostakmi ładnie poprzerastał mech. Zdjęcia są w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 16.08.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Mymyk_KSK, my też chcemy zrobić Libet Romano beżowo-piaskowa i do tego torfowy brąz jako lamówka. Na podjazd z kolei Natulit (torfowy brąz) i beżowo-piaskowy Romano na lamówkę. Zastanawiam się tylko, czy te "postarzane" kostki do dobry pomysł. No bo skoro naruszona jest powierzchnia kostki, to ona chyba szybciej się niszczy, narażona jest na pękanie, itp. Ponoć tego typu specjalnie "tłuczone" kostki są robione inaczej niż zwykłe, aby były mocniejsze, ale zastanawiam się czy to nie takie gadanie marketingowe. Ale z drugiej strony, skoro masz 3 lata i jesteś zadowolona, to chyba nie jest źle... Będę wdzięczna za Twoje przemyślenia w temacie. Przy okazji zapytam co masz na tarasie? My zastanawiamy się nad płytami betonowymi Libetu ale byliśmy ostatnio oglądać je w ogródku ekspozycyjnym i wszystkie były spękane, więc nie wiem czy to dobry pomysł (tym bardziej, że tanie nie są). Pozdrawiam i z góry dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozdoby-betonowe21.pl 18.10.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Nie tylko Libet oferuje płytki tarasowe oraz płyty kamieniopodobne zobacz moją galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 23.10.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 witam moze ktos poleci sprawdzona u siebie kostke planowalismy kostke granitowa odradzono nam wiec postanowilam kupic betonowa zolta na chodniki i podjazd do tego czerwone obrzeza czy to dobry pomysl? pozdrawiam Granit kosztuje mniej niż 20 zł za metr kwadratowy a do tego jest 4 razy mocniejszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.10.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Granit kosztuje mniej niż 20 zł za metr kwadratowy a do tego jest 4 razy mocniejszy:) zrobisz mi w podlaskim granit po 20 zł? to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 23.10.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 zrobisz mi w podlaskim granit po 20 zł? to zapraszam Mogę w poniedziałek zapakować Ci ciężarówkę Towar obejrzyj na stronie www po prawej. Podaj miejscowość, to kierowca wyliczy ile za kurs. Bywa że ładunek tańszy od towaru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 24.10.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 edde, najpierw zapytaj się ile będziesz musiał zapłacić za 1m 2 robocizny bo tutaj na pewno się zdziwisz. No i oczywiście zapytaj, czy kostki to będą sześciany, czy może raczej nieforemne bryły. Przerabialiśmy ten temat bo sami na początku byliśmy napaleni na granit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.10.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 no to pytam (kolegę blecherta oczywiście ), co prawda robota szykuje się nei wcześniej jak na wiosnę-lato przyszłego roku ale rząd cen i ofertę dobrze byłoby poznać już dziś; tak wiec prócz tego co wymieniła ulkap podałbyś orientacyjny koszt z dostawą do Białegostoku, no i mając na myśli wspomnianą cenę mówisz o łupku granitowym czy kostce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawia 27.10.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Moim zdaniem oprócz marki, ceny, wzoru i kolorystyki ważna jest również tzw. wartość dodana. Libet na pewno (może ktoś jeszcze) z zakupionym materiałem oferuje indywidualny projekt aranżacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 28.10.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 edde, najpierw zapytaj się ile będziesz musiał zapłacić za 1m 2 robocizny bo tutaj na pewno się zdziwisz. No i oczywiście zapytaj, czy kostki to będą sześciany, czy może raczej nieforemne bryły. Przerabialiśmy ten temat bo sami na początku byliśmy napaleni na granit. Cena rzecz do dogadania:) Trochę więcej jak za betonówkę. Ale za to jakie wrażenie na sąsiadach:) Cały urok granitu polega właśnie na tych nierównościach. Mam granit łupany (nierówny) i cięty (prawie idealny). Zagadka: ile % klientów kupuje równy (cięty) granit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 28.10.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 no to pytam (kolegę blecherta oczywiście ), co prawda robota szykuje się nei wcześniej jak na wiosnę-lato przyszłego roku ale rząd cen i ofertę dobrze byłoby poznać już dziś; tak wiec prócz tego co wymieniła ulkap podałbyś orientacyjny koszt z dostawą do Białegostoku, no i mając na myśli wspomnianą cenę mówisz o łupku granitowym czy kostce? Dla ludzi z Białegostoku transport granitu jest koszmarnie drogi... Ładunek to pikuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 28.10.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Mymyk_KSK, Będę wdzięczna za Twoje przemyślenia w temacie. Przy okazji zapytam co masz na tarasie? My zastanawiamy się nad płytami betonowymi Libetu ale byliśmy ostatnio oglądać je w ogródku ekspozycyjnym i wszystkie były spękane, więc nie wiem czy to dobry pomysł (tym bardziej, że tanie nie są). Pozdrawiam i z góry dzięki wielkie! ulkap sorki przeogromne, umknął mi Twój post Nasza kostka sprawuje się nieźle, absolutnie nie moge narzekać - choć jest tak jasna to brudu nie widać, nie pęka, nie odbarwia się - w sumie wygląda tak jak pare dni po ułożeniu. Fakt, że obciążenia jakie przenosi sa w sumie niewielkie - ludzie chodzą i osobówka na niej parkuje i to wszystko W tym roku szczeliny fajnie poprzerastał mech i całość wygląda bardziej niż przyzwoicie i całkiem nie-betonowo Taras na razie mam praktycznie nie ruszony - naprawialiśmy drenaż i odprowadzenie wody z rynien więc wszystko uległo całkowitej demolce - ale docelowo ma być żwirowy (a własciwie nie tyle ze żwiru co z klińca porfirowego) z przerastającymi żwir płożącymi ziołami i kilkoma płytami piaskowca - nawiązanie do naszego murku oporowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 28.10.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 ulkap sorki przeogromne, umknął mi Twój post Nasza kostka sprawuje się nieźle, absolutnie nie moge narzekać - choć jest tak jasna to brudu nie widać, nie pęka, nie odbarwia się - w sumie wygląda tak jak pare dni po ułożeniu. Fakt, że obciążenia jakie przenosi sa w sumie niewielkie - ludzie chodzą i osobówka na niej parkuje i to wszystko W tym roku szczeliny fajnie poprzerastał mech i całość wygląda bardziej niż przyzwoicie i całkiem nie-betonowo Taras na razie mam praktycznie nie ruszony - naprawialiśmy drenaż i odprowadzenie wody z rynien więc wszystko uległo całkowitej demolce - ale docelowo ma być żwirowy (a własciwie nie tyle ze żwiru co z klińca porfirowego) z przerastającymi żwir płożącymi ziołami i kilkoma płytami piaskowca - nawiązanie do naszego murku oporowego. Dzięki Mymyk. Zdecydowaliśmy się na Libet Romano, właśnie wczoraj skończyli układać. Wyszło super, mam nadzieję, że też będę zadowolona z użytkowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piao 17.11.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 fajnie wyglada podjazd z swiecaca kostka.kilka zdjec pod tym linkiem:http://zaklad-rembud.com/index.php?p=1_4_Swiecaca-kostka-brukowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malwes 28.07.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ulka - czy mogłabyś podać mi na priv kto Ci układał kostkę, ile metrów i jakie koszty wyszły? Ja wlaśnie jestem przed podpisaniem umowy - na razie wybrałam Semmelrock Classico Liść Jesieni i jestem już po wycenie 141m2 kostki i opaski wokół domu częściowo z "otoczaków" a cześciowo (dookoła tarasu) z kostki - z drenażem i odpływem liniowym pod ramą. I tak bym to chętnie przegadała z kimś kto właśnie coś układał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts