Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie o odprowadzenie kondensatu?

Recommended Posts

Hej, mam pytanie dotyczące odprowadzenia kondensatu. Jestem na etapie fundamentów, także czas pomyśleć o rozprowadzeniu kanalizacji. I dlatego pytanko. Będę montował kocioł kondensacyjny, wyprowadzenie spalin będzie puszczone rurą fi 80 w środku kształtki wentylacyjnej. Pytanie brzmi czy i jak zorganizować odprowadzenie kondensatu do kanalizacji. I jeszcze jedno pytanie dotyczące tym razem komina systemowego do którego podpięty będzie kominek. Prawdopodobnie będzie to Laier. Gość w hurtowni zachęca do zakupu oczywiście całego systemu łącznie z pojemnikiem na dole przeznaczonym na odprowadzenie skroplin. Pytanie, czy w ogóle bawić się w ten zbiornik, a jeżeli tak to jakie są możliwości odprowadzenia tej wody. Czy ten pojemnik ma być umiejscowiony na poziomie posadzki czy niżej w stosunku do niej.

Dzięki za ewentuane sugestie.

jeśli chodzi o kondensat to zwyczajnie w miejscu w którym będziesz miał kocioł wyprowadzasz rurę kanalizacyjną do której odprowadzisz kondensat.

Ja u siebie mam wystającą z podłogi rurę pcv małej średnicy na końcu której mam kielich z syfonem do którego jest włożony wężyk z kotła i jest git

michalsiak

jeśli chodzi o kondensat to zwyczajnie w miejscu w którym będziesz miał kocioł wyprowadzasz rurę kanalizacyjną do której odprowadzisz kondensat.

Ja u siebie mam wystającą z podłogi rurę pcv małej średnicy na końcu której mam kielich z syfonem do którego jest włożony wężyk z kotła i jest git

michalsiak

nic dodac nic ujac