Gość piotreq13 24.07.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Witam, Chciałbym Was zapytać o doświadczenia z litą deską barlinecką. Produkt w sklepie wygląda całkiem dobrze (a nawet bardzo dobrze), ale jak się sprawdza w domu? Czy może lepszym rozwiązaniem będą deski z Ardi? Czy lepiej wybrać litą deskę czy szukać rozwiązania dwuwarstwowego (np. Fertig Deska)? W ostateczności jest jeszcze Kahrs, jest świetny, ale warstwa użytkowa już dosyć cienka (a cena nie jest mała). Co wybrać, żeby było miało dobry współczynnik jakości do ceny? Dziękuję! PS. Jaki kolor drzwi wewnątrzlokalowych wybralibyście do podłogi w kolorze dębu (z dostępnych dla drzwi Pol-Skone Sempre Lux?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 24.07.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 witam, chciałbym was zapytać o doświadczenia z litą deską barlinecką. Produkt w sklepie wygląda całkiem dobrze (a nawet bardzo dobrze), ale jak się sprawdza w domu? Czy może lepszym rozwiązaniem będą deski z ardi? Czy lepiej wybrać litą deskę czy szukać rozwiązania dwuwarstwowego (np. Fertig deska)? W ostateczności jest jeszcze kahrs, jest świetny, ale warstwa użytkowa już dosyć cienka (a cena nie jest mała). Co wybrać, żeby było miało dobry współczynnik jakości do ceny? Dziękuję! Ps. Jaki kolor drzwi wewnątrzlokalowych wybralibyście do podłogi w kolorze dębu (z dostępnych dla drzwi pol-skone sempre lux?) polecam wątek "deska barlinecka-bubel" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 25.07.2010 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?97743-Deska-barlinecka-bubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon123 27.07.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?97743-Deska-barlinecka-bubel Moim zdaniem jest to bardzo dobry produkt. Deska lita deska barlinecka jes bardzo dobra. Jest to praktycznie gotowy parkiet. Więcej info można poczytać na stronie producenta: http://www.barlinek.com.pl/deska-lita/oferta-deski-litej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.07.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Moim zdaniem jest to bardzo dobry produkt. Deska lita deska barlinecka jes bardzo dobra. Jest to praktycznie gotowy parkiet. Więcej info można poczytać na stronie producenta: http://www.barlinek.com.pl/deska-lita/oferta-deski-litej To chyba oczywiste, że producent na swojej stronie będzie wychwalał towar pod niebiosa, a nie będzie trąbił na temat niedoskonałości czy wad produktu Ja zawsze bardziej wierzę użytkownikom niż sprzedawcy czy producentowi Czy Ty ślepo wierzysz we wszystko co przeczytasz czy też jest jakiś inny powód tego Twojego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon123 28.07.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 To chyba oczywiste, że producent na swojej stronie będzie wychwalał towar pod niebiosa, a nie będzie trąbił na temat niedoskonałości czy wad produktu Ja zawsze bardziej wierzę użytkownikom niż sprzedawcy czy producentowi Czy Ty ślepo wierzysz we wszystko co przeczytasz czy też jest jakiś inny powód tego Twojego wpisu Nie rozumiesz !!! . To jest wątek o desce barlineckiej - litej , wątek o którym piszesz dotyczy deski barlineckiej warstwowej. Są to dwa różne produkty. Poza tym link podałem po to aby możnabyło sprawdzić specyfikacje techniczną tej deski. "Ty zawsze wierzysz bardziej użytkownikom, niż producentowi." - tylko ile z tych opini ma potwierdzenie w żeczywistości, ile jest pisanych przez konkurencje, a ile przez ludzi którzy deske barlinecką widzieli tylko na zdjęciach. U mnie tak się akurat składa że mam od 2 lat w domu deskę barlinecką w salonie i muszę powiedzieć, że nie narzekam. Deska została mi położona przez montażystów certyfikowanych przez poroducenta tej deski - zatem byli to ludzie którzy znają się na rzeczy, poza tym od tych samych ludzi kupiłem też towar, czyli deski. W momencie zakupu sprawdzali przy mnie wilgotność desek, przed montażem sprawdzali stan posadzek, również wilgotność posadzek itd. Robili tą podłogę od A do Z. Ale to kosztuje. Jak się kupuje jakieś deski które leżą gdzieś w marketach budowalnych, gdzie przechowywane są one na dworze, więc są często wilgotne, lub kładą je ludzie którzy o montażu podłogi mają takie pojęcie jak ja o buddyźmie - czyli żadne, to ja się wcale potem nie dziwię, że robią się szpary w podłodze że można w nie gwożdzie wsypać, podłoga się rozjeźdza, rozłazi itd. Ja jak się na czymś nie znam, to się za to nie zabieram, zlecam to ludziom którzy się na tym znają. To jest tak samo jak np: chociażby z butami. Ludzie nie rozumieją, że jeżeli producent obuwia napisał w instrukcji użytkowania że nie wolno prać obuwia w pralce, to nie umieścił tego zakazu po to, żeby ludziom zrobić nazłość, tylko widocznie po to że pranie w pralce może zniszczyć te buty. Ale po co czytać instrukcję użytkowania butów - przecież wszyscy wszystko wiedzą. Drugi przykład jeden kupi samochód daewoo matiza drugi mercedesa klasy S, właściciel mietka powie, że to złom bo mu się popielniczka zepsuła, a właściciel daewoo będzie zachwycony. Jak czasami przeglądam te różne fora, to ludzie zadają tak durne pytania że poprostu ręce opadają, ale najlepsi są pseudo doradcy, których pojęcie na tematy o których toczy się dyskusja jest rzadne - ale są najmądrzejsi. Ja nie chodzę w butach z gwoździami po domu, nie gram w piłkę nożną w mieszkaniu, nie skacze z drabiny na podłogę co tam jeszcze nie bije tej podłogi młotkiem, do pielęgnacji tej podłogi stosuje preparaty zalecane przez producenta i odpukać wszystko jest ok. Więc nie mam powodu aby narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 28.07.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Uważam, że Cieszynianka ma rację. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.07.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Kochany Szymonie 123, w swoim życiu spotkałam się już z różnymi produktami, które zachwalane przez producenta i reklamy miały być cudowne, rewelacyjne itp. Dopiero podczas użytkowania wyłaziło szydło z wora i ukazywała się prawdziwa jakość/wartość produktu. Pierwszy lepszy przykład supertakon czy jakoś tak się to nazywało, miało ratować w przypadku złapania gumy (w czasach gdy jeszcze nie były popularne opony bezdętkowe) - niewypał totalny, dętki nie dało się potem oderwać od opony. Kolejny baterwit lub batervit (nie pamiętam dokładnie) miało toto przedłużać żywotność akumulatora - było dokładnie odwrotnie (chyba szybciej ulegał zasiarczeniu). Dalej turbinka Kowalskiego, która przynajmniej nie szkodziła, ale i też nic nie dawała. To tylko jedna branża, można by wyliczać dalej w innych dziedzinach. Dopiero w trakcie użytkowania wymienionych produktów można było poznać ich wartość lub jej brak. Tylko użytkownicy byli w stanie zweryfikować zgodność reklamy z rzeczywistością. We wspomnianym wątku, o ile dobrze pamiętam, było nie tylko o warstwowej. Piszesz, że ludzie na forach zadają durne pytania, ale po to te fora są, żeby pytać i dlatego pytają, bo czegoś nie wiedzą. Pewnie masz rację, że niektóre posty krytykujące produkt pochodzą od konkurencji, ale podobnie będzie w przypadku obrony produktu przed negatywami użytkowników - może ona pochodzić od producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon123 29.07.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Droga cieszynianko - musisz używać większej czcionki, piszesz stanowczo zbyt małą, wszyscy musimy powiększać okno przeglądarki aby cokolwiek przeczytać - zwłąszcza koncówkę od słowa pewnie . Nawiązując do twojej wypowiedzi. Jak miałbym założyć tak jak piszesz, to lepiej wogóle nie wchodzić na forum i nie prowadzić żadnych merytorycznych dyskusji, ponieważ jakakolwiek wypowiedź będzie odebrana - jeśli pozytywna to sponsorowana przez producenta, a jeśli negatywna to przez konkurencje. Nie ważne czy ona dotyczy podłogi, czy marchewki. Nie wpadajmy w paranoję. Trzeba brać udział w dyskusji przedstawiać argumenty za i przeciw i prowadzić konstruktywną debatę na dany temat a nie jak nie którzy piszą że jest coś do bani bo kowalski tak powiedział, albo wypowiadają się na dany temat, którgo nie znają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gjanusz 29.07.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 a kiedy to producent swojego nie chwali?? ty pewnie tez podstawiona od producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gjanusz 29.07.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 na 100% deska bar jest do bani Weź cokolwiek zrzuć na nią np. zabawkę dziecieca czy mały kluczyk od drzwi, a zaraz powstaje wgniecenie. ta deska nadaje się aby fruwać nad nią. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon123 29.07.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 a kiedy to producent swojego nie chwali?? ty pewnie tez podstawiona od producenta tak 3/4 polaków lobbuje na rzecz barlinka hee hee. Psyhoza maniakalno depresyjna hee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon123 29.07.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 na 100% deska bar jest do bani Weź cokolwiek zrzuć na nią np. zabawkę dziecieca czy mały kluczyk od drzwi, a zaraz powstaje wgniecenie. ta deska nadaje się aby fruwać nad nią. pozdrawiam Jeśli po upadku małego kluczyka od drzwi masz wgniecenia, to ten mały kluczyk masz chyba z cegły owiniętej ołowiem hee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gjanusz 29.07.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 ałem tysiące takich podłóg i wszystkie jednakowo zryte Jeśli po upadku małego kluczyka od drzwi masz wgniecenia, to ten mały kluczyk masz chyba z cegły owiniętej ołowiem hee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomaso 16.05.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 ałem tysiące takich podłóg i wszystkie jednakowo zryte Głupoty piszecie od kluczyka porysowana podłoga, poza tym czego oczekujecie po podłodze drewnianej, że będziecie czołgami jeździć połóżcie sobie płytki ceramiczne a za pięć lat będziecie się leczyć na reumatyzm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 24.05.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Głupoty piszecie od kluczyka porysowana podłoga, poza tym czego oczekujecie po podłodze drewnianej, że będziecie czołgami jeździć połóżcie sobie płytki ceramiczne a za pięć lat będziecie się leczyć na reumatyzm. Jest różnica między jeżdżeniem czołgiem a chuchaniem na pdołogę. W końcu po niej sie chodzi, biega, przesuwa rzeczy itp. A poza płytkami i deska jest jeszcze cos - panele. Od nich się raczej nie nabawisz reumatyzmu. Natomiast poczytaj opinie na forach nt barlineckiej i balterio, zobaczysz, że masz większosć negatywnych o wspaniałej zdaniem szymona desce i pozytywów o panelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wikula7 25.05.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Widzę ze znowu zaczyna się dyskusja na temat wyższości paneli laminowanych nad DB i odwrotnie . DB i kazda drewniana podłoga będzie w taki samym stopniu się niszczyła - czyt. wgniatała i rysowała i nie wazne czy to parkiet lity czy podłoga warstwowa .Fakt - faktem jakość wykonania DB pozostawia czasem wiele do zyczenia - szczególnie zamek , ale teraz w końcu Barlinek zmienił w niektórych produktach swój zamek na tzw. G5 - ten sam co stosuje np. Kahrs - daje to zdecydowanie łatwiejszy montaz dla klienta ( w końcu bez większego wysiłku mozna samemu połozyć podłogę . )Podejzewam , ze osoby które nazekają na np. deskę Barlinecką kupują ją w markecie w super promocji a wymagają nie wiadomo czego ( to samo tyczy się laminatów ) .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 25.05.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Nie jestem znawca w tym zakresie, bo nie miałam nigdy db, ale z tego, co poczytałam tu n forum to wiekszosc opinii jest negatywnych. I raczej nie dotyczyla zamkow tylko wlasnie dziur i wgniecen. Takze mnie nie przekonuja argumenty o naturalnym i pieknym drewnie w opozycji do sztucznego penelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 26.05.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Ja mam DB od 5 lat, z wiekiem mi się podobają bardziej - pojawiły się drobne rysy, zagłębienia, ale dzięki temu podłoga jest bardziej naturalna, nie wygląda jak panel. Na panelu jak mi coś spadło to powstał odprysk - to jest dopiero brzydkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 26.05.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Mnie cigle cos spada, a jak nie cos, kto ktos, bo mam skoczne kociska, które ciagle walczą i nie ma żadnych odprysków. Pewnie panel panelowi nie równy. No ale jak było wspomniane, nie byl z promocji w markecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts