owp 26.05.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Dlatego ja nie namawiam na DB - ale dlatego, że jest droga, a nie brzydka. Jak ktoś lubi panele, to można kupić jakościowo świetne, tylko że też tanie nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 26.05.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Ja też nie mówiłam, ze brzydka tylko ze trudna w użytkowaniu, bo się łatwo ją uszkadza tzn. z tego, co o niej czytam to wynika. Co do urody - kwestia gustu, jednemu się bardziej podoba deska, drugiemu panel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 26.05.2012 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Francuzi wymyślili margarynę jako tani surogart masła. W podłogach jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 27.05.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Faktycznie, drogie, łatwe w montażu i użytkowaniu panele są tanim substytutem drewna To jakaś krucjata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 27.05.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Faktycznie, drogie, łatwe w montażu i użytkowaniu panele są tanim substytutem drewna To jakaś krucjata? Miśka76 przeglądają Twoje posty odnoszę wrażenie, że: - handlujesz panelami i na siłę chcesz prezentować swoje produkty jako najlepsze, bez wad itd. - nie stać Cię było na porządną podłogę drewnianą, kupiłaś panele i na siłę chcesz się przekonać do swojego wyboru, przy okazji szukając potwierdzenia od podobnych sobie. Zarówno panele jak podłoga drewniana ma swoich zwolenników i przeciwników, pisząc o zaletach nie zapominajmy o wadach. Zarówno jeden jak i drugi produkt miałby się czym pochwalić ale i miałby się czego wstydzić, samo życie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 27.05.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 ,, Są tanim substytutem drewna" To dlaczego odpowiadałaś mi w innym poście, ze panele niczego nie udają? Miśka76 panel to panel takie nowsze linoleum i nie stawiaj go przy drewnie. To inny Świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 28.05.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Miśka76 przeglądają Twoje posty odnoszę wrażenie, że: - handlujesz panelami i na siłę chcesz prezentować swoje produkty jako najlepsze, bez wad itd. - nie stać Cię było na porządną podłogę drewnianą, kupiłaś panele i na siłę chcesz się przekonać do swojego wyboru, przy okazji szukając potwierdzenia od podobnych sobie. Zarówno panele jak podłoga drewniana ma swoich zwolenników i przeciwników, pisząc o zaletach nie zapominajmy o wadach. Zarówno jeden jak i drugi produkt miałby się czym pochwalić ale i miałby się czego wstydzić, samo życie. Pozdrawiam. Tak, handluję też materacami ikei, stewią i pianką pod panele Takie oskarzenie z "palcy" osoby, ktora handluje parkietem jest nieco podejrzane, ale co tam. Zauważ, ze Twoje wypowiedzi same sobie przeczą. Albo czymś handluję, albo kupiłam panele i teraz siebie są przekonuję do nich. Do tego skoro bylo mnie stac na drogie panele, to chyba ten sam budżet moglabym przeznaczyć na deski, prawda? Jesli zas jedno i drugie ma swoich zwolenników, czemu jesteś tak oburzany tym, że polecam co mam u siebie w domu? Nie wiem, jak Ty, ale ja podłogę wybieram ostrożnie, bo nie zamierzam jej zaraz wymieniać. Mam wrażenie, że to mało eleganckie zagranie tylko po to, żeby obniżyć moją wiarygodnosć. A ja tu jestem jako zwykły użytkownik pewnych produktów, nie aspiruje do rangi fachowcy czy znawcy. Takie trochę mało eleganckie co robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 28.05.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 ,, Są tanim substytutem drewna" To dlaczego odpowiadałaś mi w innym poście, ze panele niczego nie udają? Miśka76 panel to panel takie nowsze linoleum i nie stawiaj go przy drewnie. To inny Świat. Ironia - to taki zabieg językowy, stosowany w celu wyrażenia czegoś innego niżby wskazywały slowa. Warto czasem go dojrzeć w wypowiedziach... Wtedy i koniec mojej wypowiedzi - pytanie o krucjate przeciw panelom będzie zrozumiałe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 28.05.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ja z innej beczki, szukam podłogi z deski warstwowej w złotym, ciepłym odcienu dębu. Olej, na podłogówkę. Rozważam deskę barlinecką. Czy ktoś coś ma/słyszał/widział o takim odcieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 28.05.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Tak, handluję też materacami ikei, stewią i pianką pod panele Takie oskarzenie z "palcy" osoby, ktora handluje parkietem jest nieco podejrzane, ale co tam. Zauważ, ze Twoje wypowiedzi same sobie przeczą. Albo czymś handluję, albo kupiłam panele i teraz siebie są przekonuję do nich. Do tego skoro bylo mnie stac na drogie panele, to chyba ten sam budżet moglabym przeznaczyć na deski, prawda? Jesli zas jedno i drugie ma swoich zwolenników, czemu jesteś tak oburzany tym, że polecam co mam u siebie w domu? Nie wiem, jak Ty, ale ja podłogę wybieram ostrożnie, bo nie zamierzam jej zaraz wymieniać. Mam wrażenie, że to mało eleganckie zagranie tylko po to, żeby obniżyć moją wiarygodnosć. A ja tu jestem jako zwykły użytkownik pewnych produktów, nie aspiruje do rangi fachowcy czy znawcy. Takie trochę mało eleganckie co robisz. Jeżeli Ciebie uraziłem, to przepraszam. Irytuje mnie Twoja stronniczość. Napisz co nie co o wadach podłóg z paneli, będzie obiektywnie. Ja o wadach podłog drewnianych też mógłbym napisać, tylko Ty już mnie w tym wyręczyłaś. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 28.05.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ale o wadach paneli pisze tysiac osób, z Tobą na czele. I oczywiscie, ze jestem stronnicza, bo nie zdecydowałam sie na zakup paneli bezmyslnie, tylko po długiej analizie. Cena nie była tu w zadnym stopniu decydujaca. I powiem szczerze, ze jak czytam fora, to nie spotykam nic dobrego na temat drewna poza tym, ze jest naturalne i naturalne w dotyku i naturalne w wyglądzie. Poważnie. A na panele ludzie jadą równo. Ja rozumiem, ze mozna krytykować badziewie po 30 zł z castoramy, ale istnieje półka znacznie wyższa jakościowo, o której chyba mało kto wie. MAm wrażenie, ze szczególnie barlinek ma całą rzeszę wpisywaczy opinii, którzy w dodatku naprawde mało wiedzą o deskach i jedyne, co w ich tekstach pada to: naturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 28.05.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Miśka bo jednak panel to cud natury nie jest...Parę lat temu mieszkaliśmy na dwa domy. Żona w Krośnie Odrzańskim bo młodszy syn był w maturalnej klasie a ja ze starszym synem wróciłem w rodzinne strony bo zaczął studia w Warszawie. Szukaliśmy domku do wynajęcia. I pamiętam jedno ogłoszenie" Wysoki standard, parkiety, ceramika...." Te parkiety to w jednym pokoju panel a w drugim linoleum z wydrukowaną mozaiką parkietową. I ok, szczęśliwa kobieta ma wysoki standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 29.05.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 I powiem szczerze, ze jak czytam fora, to nie spotykam nic dobrego na temat drewna poza tym, ze jest naturalne i naturalne w dotyku i naturalne w wyglądzie. Poważnie. Ha ha, no nie dziwię się, bo ta 'naturalność' jest największą, jeśli nie jedyną, zaletą drewna. Panele są trwalsze (przynajmniej te lepsze, jak mniemam), łatwiejsze w montażu i bezobsługowe, można też wymienić w razie czego bez problemu i mimo wszystko sporo tańsze (średnio rzecz biorąc). No a parkiet się rysuje, ewentualnie można wycyklinować kilka razy, co jest kosztowne i upierdliwe ogólnie mówiąc, trzeba uważać na wilgotność, problemy przy podłogówce, no i ostatecznie widać upływ czasu (ryski itp.), co niektórym bardzo przeszkadza. Jedni lubią sztuczne kwiaty, inni 'żywe' - kłopotliwe, ale 'naturalne'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 29.05.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ha ha, no nie dziwię się, bo ta 'naturalność' jest największą, jeśli nie jedyną, zaletą drewna. QUOTE] Owp, masz prawo do swoich upodobań i wyborów. Fajnie, że znalazłaś panele o dobrym wyglądzie. Ale bądźmy też obiektywni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 30.05.2012 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Interona - ja pisałem o parkiecie, DB nie polecam jakość szczególnie, drugi raz bym nie kupił, choć wolę ją niż panel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 30.05.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Owp, przepraszam i okazuję skruchę, pomieszałam wątki i zabrałam głos zupełnie bez sensu i nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 31.05.2012 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 31.05.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Obiektywizm nie polega na zachwalaniu 2 różnych produktów, jeśli jeden uważasz za gorszy, tylko wskazaniu tego, który z racjonalnego punktu widzenia ma wiecej zalet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 31.05.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Ha ha, no nie dziwię się, bo ta 'naturalność' jest największą, jeśli nie jedyną, zaletą drewna. Panele są trwalsze (przynajmniej te lepsze, jak mniemam), łatwiejsze w montażu i bezobsługowe, można też wymienić w razie czego bez problemu i mimo wszystko sporo tańsze (średnio rzecz biorąc). No a parkiet się rysuje, ewentualnie można wycyklinować kilka razy, co jest kosztowne i upierdliwe ogólnie mówiąc, trzeba uważać na wilgotność, problemy przy podłogówce, no i ostatecznie widać upływ czasu (ryski itp.), co niektórym bardzo przeszkadza. Jedni lubią sztuczne kwiaty, inni 'żywe' - kłopotliwe, ale 'naturalne'... Czyli postępujac zgodnie z rozsądkiem należy się umartwiać w życiu, bo lepsze to niż panele? No chyba przesada... Ja tam wolę urządzać w domu imprezy, mieć zwierzęta i przesuwać meble jak mnie natchnie. A nie pielęgnować tę naturalną podłogę, która po wszystkich impregnatach i lakierach już tak bliska naturze chyba nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 03.06.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Ja też wolę urządzać w domu imprezy, mieć zwierzęta i przesuwać meble. Po drewnianej podłodze Naturalność bierze się też z tych wszystkich rysek i 'uszkodzeń', ale jak ktoś woli mieć podłogę jak z katalogu, to zostaje umartwianie się albo panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts