Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DESKA BARLINECKA - OPINIE. Lita deska barlinecka - opinie

Gość piotreq13

Recommended Posts

Miśka panel i drewno to dwa różne Światy. Jeśli ty uważasz, że kładąc sobie panele Pana Boga za nogi złapałaś i masz ślicznie to myśl tak sobie dalej ale nie rób z tego jedynej obowiązującej ideologii.

Z dwojga to już bym się prędzej zdecydował na panele.

Edytowane przez Elfir
Łamanie regulaminu forum

• Odpowiedzi 107
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miśka, nikt nie napisał, że panele laminowane są brzydkie ;) faktycznie całkiem nieźle imitują panele drewniane... może i sa twarde (oczywiście te w granicach cenowych 100 zł i wyżej...), ale rysują się podobnie jak drewno, z tą jedynie różnicą, że panele olejowane można łatwo miejscowo naprawić, odświeżyć, bez konieczności nawet wymiany poszczególnych elementów, a panele laminowane trzeba już niestety wymienić. Czuję, że z tą wymianą tez wcale nie jest aż tak prosto...

to i ja się wypowiem, bo zawsze intryguje mnie ten temat :)

Nie moge zrozumieć jednej sprawy... jak w ogóle można porównywać panel laminowany z panelem drewnianym bądź litym drewnem...

To wyjaśnię ten intrygujący temat - dlatego porównujemy, bo podczas budowania, dla osób nielubiących płytek w salonie, to jest praktycznie jedyny wybór - drewno i panele. Tak samo jak okna się porównuje drewniane i PVC.

frdi - nie musisz obrażać ludzi na forum

Miśka, nikt nie napisał, że panele laminowane są brzydkie ;) faktycznie całkiem nieźle imitują panele drewniane... może i sa twarde (oczywiście te w granicach cenowych 100 zł i wyżej...), ale rysują się podobnie jak drewno, z tą jedynie różnicą, że panele olejowane można łatwo miejscowo naprawić, odświeżyć, bez konieczności nawet wymiany poszczególnych elementów, a panele laminowane trzeba już niestety wymienić. Czuję, że z tą wymianą tez wcale nie jest aż tak prosto...

Sa twardsze, juz na pewno twardsze niż barlinecka i niczego nie imitują, powtorze raz jeszcze. Panele to panele, drewno to drewno. Ladne jest jedno i drugie, wiec wybór dokonywany jest między właściwościami. Wymiana jest łatwa, z pewnością łatwiejsza niż cyklinowanie.

Wracając do tematu - bo się skierował najwyraźniej na boczny tor - nie miałem deski barlineckiej u siebie - ale nikt kogo znam - zachwytu po kilku miesiącach uzytkowania nie okazywał. Wybór to indywidualna kwestia każdego z nas - zależna od kasy i gustu. Czy lepszy panel? Zależy...... od podejścia do tematu.

Sa twardsze, juz na pewno twardsze niż barlinecka i niczego nie imitują, powtorze raz jeszcze. Panele to panele, drewno to drewno. Ladne jest jedno i drugie, wiec wybór dokonywany jest między właściwościami. Wymiana jest łatwa, z pewnością łatwiejsza niż cyklinowanie.

"Ptok ptakowi nie jednaki,

człek człekowi nie dorówna,

dusa dusy zajrzy w oczy,

nie polezie orzeł w gówna..."

Może Wyspiańskiego zostawią?

Wracając do tematu - bo się skierował najwyraźniej na boczny tor - nie miałem deski barlineckiej u siebie - ale nikt kogo znam - zachwytu po kilku miesiącach uzytkowania nie okazywał. Wybór to indywidualna kwestia każdego z nas - zależna od kasy i gustu. Czy lepszy panel? Zależy...... od podejścia do tematu.

Ostatnie się w necie zaroiło od pokrywajacych się niemal słowo w słowo opinii z zachwytem. Barlinek chyba trochę w to zainwestował :)

"Każda myszka swój ogonek chwali". Pozdrawiam.

Nie wydaje mi się, zeby o to chodziło. Jest różnica w polecaniu produktu, który się zna, a pisaniu na wszystkich możliwych forach tych samych tekstów. Wpisz w google nazwe firmy b + opinie i popatrz. Osobie z branży chyba całkiem łatwo to dostrzec :)

Szanowni Forumowicze, mam do Was zasadnicze pytanie problemowe. MAm w salonie starą rozwarstwioną i wytartą deskę barlinecką. Plauję bez zrywania położyć na to deski bambus typu click. Generalnie nie chcę zbyt inwazyjnie przeprowadzić remontu podłogi w salonie i aneksie kuchennym. czy ten pomysł się sprawdzi? Czy deski niby "lite" bambusowe montowane pływająco na click to dobe rozwiązanie?? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Szanowni Forumowicze, mam do Was zasadnicze pytanie problemowe. MAm w salonie starą rozwarstwioną i wytartą deskę barlinecką. Plauję bez zrywania położyć na to deski bambus typu click. Generalnie nie chcę zbyt inwazyjnie przeprowadzić remontu podłogi w salonie i aneksie kuchennym. czy ten pomysł się sprawdzi? Czy deski niby "lite" bambusowe montowane pływająco na click to dobe rozwiązanie?? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Dobre, aczkolwiek w porównaniu z klejonymi hałaśliwe. Bambus gotowy jest dwustronnie lakierowany w związku z pewnymi problemami wynikającymi z klejenia do podłoża bezpieczniej jest montować bambus na click. Jeżeli jednak chcciałbyś kleić do deski barlineckiej, należy sprawdzić czy deski są jeszcze przyklejone do podłoża.

Możesz składać jedną na drugą( jak poziomy z ceramiką) ale wybór podobny do pierwszego.

Dzięki za odpowiedzi. A jak z jakością tego? Teraz mam barlinecka sprzed około 20 lat. Czy wiecie może czy można kupić gdzieś palisander albo inne drewno egzotyczne montowane na click? Bo taka podłoga mi się marzy. A jeśli nie to jak najlepiej palisander montować na barlinecka? A i jaki palisander najlepiej wybrac?? Intensywnie używany salon i aneks kuchenny około 20m2. Edytowane przez AdrianRumia