fredi07 08.06.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Miśka panel i drewno to dwa różne Światy. Jeśli ty uważasz, że kładąc sobie panele Pana Boga za nogi złapałaś i masz ślicznie to myśl tak sobie dalej ale nie rób z tego jedynej obowiązującej ideologii. Z dwojga to już bym się prędzej zdecydował na panele. Edytowane 14 Czerwca 2012 przez Elfir Łamanie regulaminu forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
never2late 09.06.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Miśka, nikt nie napisał, że panele laminowane są brzydkie faktycznie całkiem nieźle imitują panele drewniane... może i sa twarde (oczywiście te w granicach cenowych 100 zł i wyżej...), ale rysują się podobnie jak drewno, z tą jedynie różnicą, że panele olejowane można łatwo miejscowo naprawić, odświeżyć, bez konieczności nawet wymiany poszczególnych elementów, a panele laminowane trzeba już niestety wymienić. Czuję, że z tą wymianą tez wcale nie jest aż tak prosto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 11.06.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 to i ja się wypowiem, bo zawsze intryguje mnie ten temat Nie moge zrozumieć jednej sprawy... jak w ogóle można porównywać panel laminowany z panelem drewnianym bądź litym drewnem... To wyjaśnię ten intrygujący temat - dlatego porównujemy, bo podczas budowania, dla osób nielubiących płytek w salonie, to jest praktycznie jedyny wybór - drewno i panele. Tak samo jak okna się porównuje drewniane i PVC. frdi - nie musisz obrażać ludzi na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 13.06.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Miśka, nikt nie napisał, że panele laminowane są brzydkie faktycznie całkiem nieźle imitują panele drewniane... może i sa twarde (oczywiście te w granicach cenowych 100 zł i wyżej...), ale rysują się podobnie jak drewno, z tą jedynie różnicą, że panele olejowane można łatwo miejscowo naprawić, odświeżyć, bez konieczności nawet wymiany poszczególnych elementów, a panele laminowane trzeba już niestety wymienić. Czuję, że z tą wymianą tez wcale nie jest aż tak prosto... Sa twardsze, juz na pewno twardsze niż barlinecka i niczego nie imitują, powtorze raz jeszcze. Panele to panele, drewno to drewno. Ladne jest jedno i drugie, wiec wybór dokonywany jest między właściwościami. Wymiana jest łatwa, z pewnością łatwiejsza niż cyklinowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 14.06.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Wracając do tematu - bo się skierował najwyraźniej na boczny tor - nie miałem deski barlineckiej u siebie - ale nikt kogo znam - zachwytu po kilku miesiącach uzytkowania nie okazywał. Wybór to indywidualna kwestia każdego z nas - zależna od kasy i gustu. Czy lepszy panel? Zależy...... od podejścia do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 14.06.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Sa twardsze, juz na pewno twardsze niż barlinecka i niczego nie imitują, powtorze raz jeszcze. Panele to panele, drewno to drewno. Ladne jest jedno i drugie, wiec wybór dokonywany jest między właściwościami. Wymiana jest łatwa, z pewnością łatwiejsza niż cyklinowanie. "Ptok ptakowi nie jednaki, człek człekowi nie dorówna, dusa dusy zajrzy w oczy, nie polezie orzeł w gówna..." Może Wyspiańskiego zostawią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 19.06.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Wracając do tematu - bo się skierował najwyraźniej na boczny tor - nie miałem deski barlineckiej u siebie - ale nikt kogo znam - zachwytu po kilku miesiącach uzytkowania nie okazywał. Wybór to indywidualna kwestia każdego z nas - zależna od kasy i gustu. Czy lepszy panel? Zależy...... od podejścia do tematu. Ostatnie się w necie zaroiło od pokrywajacych się niemal słowo w słowo opinii z zachwytem. Barlinek chyba trochę w to zainwestował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 19.06.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Ostatnie się w necie zaroiło od pokrywajacych się niemal słowo w słowo opinii z zachwytem. Barlinek chyba trochę w to zainwestował "Każda myszka swój ogonek chwali". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 19.06.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Ostatnie się w necie zaroiło od pokrywajacych się niemal słowo w słowo opinii z zachwytem. Barlinek chyba trochę w to zainwestował A ty zawodowo śledzisz notowania panela? Tylko żenująco wychodzi ci to parcie na sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 20.06.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Śledzę hobbystycznie. A Ty zawodowo obrażasz ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 20.06.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 "Każda myszka swój ogonek chwali". Pozdrawiam. Nie wydaje mi się, zeby o to chodziło. Jest różnica w polecaniu produktu, który się zna, a pisaniu na wszystkich możliwych forach tych samych tekstów. Wpisz w google nazwe firmy b + opinie i popatrz. Osobie z branży chyba całkiem łatwo to dostrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 20.06.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Nie wydaje mi się, zeby o to chodziło. Jest różnica w polecaniu produktu, który się zna, a pisaniu na wszystkich możliwych forach tych samych tekstów. Wpisz w google nazwe firmy b + opinie i popatrz. Osobie z branży chyba całkiem łatwo to dostrzec To prawda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 27.06.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 To prawda. Pozdrawiam. Tzn co prawda? Poświecił Pan chwilę cennego czasu i sprawdził...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 27.06.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Tzn co prawda? Poświecił Pan chwilę cennego czasu i sprawdził...? Niczego nie sprawdzałem, po prostu chciałem kulturalnie zamknąć tę jałową dyskusję. Spokojności życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 27.06.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Miśka jakby głupota potrafiła latać to robiłabyś za satelitę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianRumia 30.06.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Szanowni Forumowicze, mam do Was zasadnicze pytanie problemowe. MAm w salonie starą rozwarstwioną i wytartą deskę barlinecką. Plauję bez zrywania położyć na to deski bambus typu click. Generalnie nie chcę zbyt inwazyjnie przeprowadzić remontu podłogi w salonie i aneksie kuchennym. czy ten pomysł się sprawdzi? Czy deski niby "lite" bambusowe montowane pływająco na click to dobe rozwiązanie?? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 30.06.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Szanowni Forumowicze, mam do Was zasadnicze pytanie problemowe. MAm w salonie starą rozwarstwioną i wytartą deskę barlinecką. Plauję bez zrywania położyć na to deski bambus typu click. Generalnie nie chcę zbyt inwazyjnie przeprowadzić remontu podłogi w salonie i aneksie kuchennym. czy ten pomysł się sprawdzi? Czy deski niby "lite" bambusowe montowane pływająco na click to dobe rozwiązanie?? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Dobre, aczkolwiek w porównaniu z klejonymi hałaśliwe. Bambus gotowy jest dwustronnie lakierowany w związku z pewnymi problemami wynikającymi z klejenia do podłoża bezpieczniej jest montować bambus na click. Jeżeli jednak chcciałbyś kleić do deski barlineckiej, należy sprawdzić czy deski są jeszcze przyklejone do podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 30.06.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Szanowni Forumowicze, mam do Was zasadnicze pytanie problemowe. MAm w salonie starą rozwarstwioną i wytartą deskę barlinecką. Plauję bez zrywania położyć na to deski bambus typu click. Generalnie nie chcę zbyt inwazyjnie przeprowadzić remontu podłogi w salonie i aneksie kuchennym. czy ten pomysł się sprawdzi? Czy deski niby "lite" bambusowe montowane pływająco na click to dobe rozwiązanie?? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Możesz składać jedną na drugą( jak poziomy z ceramiką) ale wybór podobny do pierwszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdrianRumia 01.07.2012 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi. A jak z jakością tego? Teraz mam barlinecka sprzed około 20 lat. Czy wiecie może czy można kupić gdzieś palisander albo inne drewno egzotyczne montowane na click? Bo taka podłoga mi się marzy. A jeśli nie to jak najlepiej palisander montować na barlinecka? A i jaki palisander najlepiej wybrac?? Intensywnie używany salon i aneks kuchenny około 20m2. Edytowane 1 Lipca 2012 przez AdrianRumia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 01.07.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Bambus na palisander. Idziesz w dobrym kierunku. Jeśli Rumia to jedź do Jarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts