nofear 13.05.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 nie koniecznie montaż warstwówki jest tańszy, jak kleisz tak jak litą to koszt parkieciarza jest ten sam warstwówka nie zawsze wyjdzie taniej, pamiętajcie że są jakościowe warstwówki, które odpowiednio kosztują, nie możemy sprowadzać wszystkiego do barlinka i innych masowych produktów, tudzież poziomu marketu Wszystko rozbija się o koszt, warstwówka zawsze wyjdzie taniej od litej bo oprócz niższej ceny za produkt jest niższa cena za montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 14.05.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Owszem za klei trzeba zapłacić ale już nie trzeba cyklinować i lakierować a to znacznie podnosi koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 14.05.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Witam przyszlo mi zamowienie deski litej dodaje fotki rzuccie okiem jak wyglada i czy warty jest tej ceny, bo chce kupic jeszcz tego 100m2, czy ktos wie co oznacza klasa ABC bo tak pisze na opakowaniu [ATTACH=CONFIG]188646[/ATTACH] Witam klasa ABC oznacza ze masz taki "mix" w deskach, jedne bedą bez seków, drugie mogą mieć przebarwienia, jeszcze inne bedą z sękami,rysami,rdzeniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroslaw.jarecki 17.05.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Witam, Chciałbym Was zapytać o doświadczenia z litą deską barlinecką. Produkt w sklepie wygląda całkiem dobrze (a nawet bardzo dobrze), ale jak się sprawdza w domu? Czy może lepszym rozwiązaniem będą deski z Ardi? Czy lepiej wybrać litą deskę czy szukać rozwiązania dwuwarstwowego (np. Fertig Deska)? W ostateczności jest jeszcze Kahrs, jest świetny, ale warstwa użytkowa już dosyć cienka (a cena nie jest mała). Co wybrać, żeby było miało dobry współczynnik jakości do ceny? Dziękuję! PS. Jaki kolor drzwi wewnątrzlokalowych wybralibyście do podłogi w kolorze dębu (z dostępnych dla drzwi Pol-Skone Sempre Lux?) Ja mam deskę barliniecką, warstwową- rzeczywiście bubel! Deskę litą (barlinek) oglądałem w sklepie w Kłodzku na Zajęczej 4. Obok stała deska lokalnego producenta ze Ścinawki. Popatrzyłem krytycznie i stwierdziłem, że Barlinek nie miał takiej ładnej powierzchni, deska obok miała głębię- jak wyjaśnił sprzedawca- wysokiej klasy olej nawierzchniowy LEINOS. Specjalnie podkreślam nazwę produktu bo już kiedyś sam używałem tych produktów, ale w wersji na zewnątrz i tam się sprawdziły. Co do ceny to deska barliniecka była znacznie droższa... ciekawe dlaczego? taka duża firma! chyba cała chmara handlowców po drodze musi się nachapać! Osobiście wybrałbym tą ze Ścinawki- ładniejsza i tańsza, a do tego warto popierać lokalnych przedsiębiorców;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 28.05.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Nie ma to jak próba reklamy :/ ciekawe jaki jest czas gwarancji na tego lokalnego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita.n 30.05.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Nie ma to jak próba reklamy :/ ciekawe jaki jest czas gwarancji na tego lokalnego producenta? Dobra reklama nigdy nie jest zła;) a tak na poważnie- ja też jestem za wspieraniem lokalnych wytwórców, a nie wielkich fabryk produkujących tylko masówkę! U lokalnego wytwórcy mogę się potargować i ewent. wprowadzić indywidualne modyfikacje wyrobu- w fabryce nie do pomyślenia! A gwarancja? słyszałam, że Barlinek daje gwarancję, owszem, ale tylko na... rozwarstwienie się deski! Super gwarancja, dziękuję. A co z powłoką? że niby 7 warstw lakieru czy coś... nic nie warte! Po założeniu i tak trzeba zabezpieczyć dodatkową powłoką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita.n 30.05.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 [- wysokiej klasy olej nawierzchniowy LEINOS. ale numer! dopiero teraz zwróciłam uwagę na ten Leinos! Moja znajoma ma cały dom wykończony w olejach i woskach tej marki, przywiozła z Austtrii, bo w Polsce jeszcze nie było... ale tak już jest z dobrymi rzeczami- reklamuje się same badziewie, a dobre rzeczy sprzedają się same;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIGDYWIECEJ 26.06.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Dzień dobry! Zacznę od tego, że jestem kobietą, ktora perwszy raz remontuje mieszlanie. Jeden z problemów dotyczy deski barlineckiej- podczas mycia zwyczajnym środkiem czystości Pronto do mycia podłog drewnianych pojawiły się biale ślady, zwląszcza w miejscach gdzie byly jakieś drobne zabrudzenia. Podloga była myta ścierką, nikt jej nie szorował. Ślady wyglądają jak od mąki, matowe białe, tępe plamy. Wygląda to strasznie, proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts