cinez 24.07.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Witam, mam pytanie za 2 tygodnie będe miał deskowany dach i chcę go pokryc papą. W przyszłym roku będe chciał pokryc go blachodachówką. Nie wiem jaka papę uzyc do pokrycia tego dachu tak zeby wytrzymała mi ok 1 roku może 1,5 roku i zeby nie lała sie woda do srodka. Na składach proponują mi zwykła papę W400/1200 i odradzają termozgrzewalne bo ta spokojnie wytrzyma taki czas a termozgrzewalna to wiekszy wydatek. Czytając rózne fora opinie sa podzielone ale przewaz a papa termozgrzewalna. Zalezy mi na jak najtańszym zakryciu dachu przed zimą, ale zeby to rozwiazanie też sie sprawdziło. Czy zwykła papa 400/1200 nie popęka przez 1 rok i czy nie będzie sie lała woda do budynku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 24.07.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 ..ja własnie ryzykuję i kładę na deskowany dach papę w. krycia .. na tekturze....powinna ze dwa lata wytrzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 25.07.2010 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Papa na tekturze spokojnie wytrzyma. Niektórzy nie słuchają dobrych rad i biją papiaki z wierzchu. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 26.07.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 kolego @MistrzJan możesz rozwinąć temat odnośnie "bicia papiaków z wierzchu". Pytam ponieważ lada chwila będą mi dach deskować i papą obijać a chcę wiedzieć jak to powinno być dobrze zrobione żeby zobaczyć czy ci moi fachmani dobrze będą to robić. Z góry wielkie dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.07.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Nie chce się zajrzeć do moich postów. Dobrze , jeszcze raz. Kładziemy wzdłuż rynny , przybijamy papiakami bez podkładek tylko górę pod zakładką którą smarujemy lepikiem na zimno i następna warstwa . NIGDZIE nie ma prawa być widać papiaka, wszystkie pod spodem. Papę przy kominach wywijamy do góry i przyklejamy. Papa na tekturze , chyba ,że termo z SBS-em , ale to inna cena. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 26.07.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 a takie widoczne papiaki zasmarowane "mazidłem " to zły pomysł? .... ?? bo z tym lepikiem na 45 stopniach to tak raczej średnio idzie..raczej wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.07.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Zły. Papiak wbity w deskę stoi sztywno , papa pracuje i wyrabia się dziura , Lepik z czasem kruszeje i nie uszczelnia. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 27.07.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 @MistrzJan dzięki za informację. Będe się tego trzymał i sprawdzę jak to będą robić moi fachowcy. Reasumując pape należy kłaść od dołu, przybić samymi papiakami górę papy, którą później smarujemy lepikiem na zimno i nakładamy na nią kolejną warstwę. Jeszcze jedno: Jaki robić zakład przy nakładaniu kolejnych warstw papy? z góry dzięki za wszelkie informacjepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.07.2010 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Napisz jak chłopcy zareagowali na takie krycie;) Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 28.07.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Nie wiem czy przypadkiem nie będą chcieli walić papiaki z blaszkami po całości. Wczoraj gadałem z teściem i tak go pytam to mówi, że nikt sie nie bawi inaczej jak tylko po całości papiaki z blaszkami. Zobacze jak przyjdzie ekipa. co na to powie tylko żeby mi nie uciekli z budowy ))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budujemydomonet.pl 19.08.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 ...a dlaczego papiaki bez podkładek? To pytanie do MistrzaJana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 19.08.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Ale leń. Przeczytaj dokładnie trochę wyżej. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 20.08.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 A jaki konkretnie najlepszy byłby lepik do klejenia na zakładkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aces 20.08.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 A jaki konkretnie najlepszy byłby lepik do klejenia na zakładkach? Przyłączam się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_wroc 22.08.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Panowie pytanie podstawowe brzmiało jaka papa na deskowanie. czy ktoś może odpowiedzieć konkretnie co poleca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 22.08.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 U mnie jest termozgrzewalna podkładowa Nexler z SBSem, na włókninie poliestrowej 200g/m2, grubość 4mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 22.08.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Panowie pytanie podstawowe brzmiało jaka papa na deskowanie. czy ktoś może odpowiedzieć konkretnie co poleca? tak - ja mogę. polecam wierzchniego krycia na tekturze...przy dachu ponad 40 stopni... inna "płynie" NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aces 05.09.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Ja kupiłem Matizol GORBIT STANDARD PZ PYE PV140 S30, dach 40stopni zobazym jak się będzie sprawować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.09.2010 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 ...Zalezy mi na jak najtańszym zakryciu dachu... Przy takim podejściu do sprawy cokolwiek położysz będzie dobrze! Pamiętaj, że to ma być później krycie wstępne no chyba, że położysz kolejną warstwę papy. Jednokrotne krycie dachu papą nie daje gwarancji szczelności. Papa przybita tylko w górnym rzędzie może nie przetrwać zimy. Należy wzdłuż krokwi nabić konrtłaty lub jakiekolwiek deski. Zdecydowanie polecam papą termozgrzewalną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirma 07.09.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Ja mam u siebie położoną w większości papę termozgrzewalną wierzchniego krycia Icopala v60s42. I ta papa to porażka. Nie wiedziałem że mogą być z nią takie problemy. mam położoną papę o grubości 4,2 i dolna część tej papy mi "spełzła". Pytanie czy coś z tym robić. Czy zostawić na przybicie kontrłat które częściowo docisną. Mam też papę o grubości 3,7 i ta prezentuje się bardzo dobrze nic się nie pofałdowało i nic nie spełzło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts