GośkaR 24.07.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Witam, Czyn gruntować tynki cementowo - wapienne? Tynkarze powiedzieli , mimo iż ściany są gładkie powinne byc zagrunowena przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 24.07.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Najlepiej to mleczkiem wapiennym i koniecznie używając do tego pędzla. Natomiast zdarzają się malarze / ludzie wygodni i lecą świeże tynki rozcieńczonym gruntem. Do tego robią to wałkiem. Cóż jak się nie chce machać pędzlem a trzeba się namachać i to zdrowo. To się robi po łatwiźnie.Dlaczego preferuję mleczko wapienne, bo wapno doskonale wzmacnia nowy (oczywiście wyschnięty) tynk. Pędzlem robi się po to aby przy okazji malowania pozbyć się ziarenek piasku z powierzchni tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 26.07.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Ja gruntowlaem cementowo wapienne gruntem sniezki - i super wyszlo http://www.przemaluj.pl/1131_320.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 26.07.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Ten grunt śnieżki w ogóle jest bardzo fajny. Ja nim gruntowałem sobie tynki gipsowe (bez gładzi) i bardzo fajnie wyrównała nierówności w fakturze i kolorystyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.07.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 ja właśnie kupiłem sobie 5 wiader i mam zamiar jechać nim po acryl-putzu na tynkach c-w, ponoć niekiepski wynalazek, jak na razie wypróbowałem na suficie w garażu, gdzie był styropian z siatką w kleju, całkiem dobrze wyszło, raz pomalowane śnieżka grunt i raz śnieżka max, ładnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 28.07.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 witaj. pytanie do M K. te mloczko w jakiej cenie mozna kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 28.07.2010 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 dziękuje za pomoc, a czy ktos z Was słyszał moze o gruntach alpola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 28.07.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 witaj. pytanie do M K. te mloczko w jakiej cenie mozna kupic? Można kupić wapno malarskie płynne i suche. Dokładna nazwa to "wapno gaszone malarskie". To w postaci płynnej jeszcze rozcieńczasz a te suche zalewasz wodą aż uzyskasz konsystencję taką jak mleko. Aktualnych cen nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vivia 29.07.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Gruntuj pod malowanie ZAWSZE gruntem zalecanym przez producenta farb, jakich zamierzasz użyć. Albo maluj farbą niewymagającą gruntowania, osobiście używałam takiej farby i jest rewelacyjna. Produkuje ją Kabe i nazywa się Aquatex. Szorowalna, matowa, w wielu kolorach. No, i wychodzi taniej . A gładkość ścian nie ma nic do gruntowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 29.07.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Doradzcie prosze, czym gruntowac tynki c-w pod glazure, a czym podloge pod gres/terakote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 29.07.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Gruntuj pod malowanie ZAWSZE gruntem zalecanym przez producenta farb, jakich zamierzasz użyć. Albo maluj farbą niewymagającą gruntowania, osobiście używałam takiej farby i jest rewelacyjna. Produkuje ją Kabe i nazywa się Aquatex. Szorowalna, matowa, w wielu kolorach. No, i wychodzi taniej . A gładkość ścian nie ma nic do gruntowania . Potwierdzam- farby KaBe są bardzo dobre. Mąż nimi maluje w naszym domu- są wydajne, ładnie się rozprowadzają na ścianie. My akurat malujemy Perfektą- jutro jedziemy po kolejne wiadra do innych pomieszczeń. Do łazienki i kuchni na sufit kupilismy taką po 44 zł za 2,5 litrowe wiaderko Akrylatex bodajże. Co do gruntowania to nasze tynki c-w były zagruntowane jakimś gruntem 5l pojemnik kupiony w Praktikerze po 10 zł chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 29.07.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 wiadomosc dla M K. dzieki wielkie za info zapamietam to i przyda sie w praktyce:) podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts