mp_krk 14.09.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 A co sądzicie o pomyśle obudowania komina systemowego np cegłą silikatową pełną i do niej montowania płytek Struktonit na gwoździe lub cieńkie wkręty? To tak zamiast ryzykownego układania na kominie płyt osb.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena3007 24.11.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 WitamJa miałam podobny problem z kominami.Zdecydowałam sie na obrobienie kominów blachą i problem narazie ucichł.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario7612 14.01.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Witam.Mam tez problem z cieknącym kominem. Firma wykonała dach i kominy z cegły klinkierowej dziurawki. Przy pierwszych ulewach ciekły wszystkie kominy a na jednym lała sie woda jak z kranu. Ta owa firma poprawiała kominy juz trzy razy. Wymienili wszystkie obróbki i uszczelnili fugi. Ale nadal jeden komin przemakał. Wkoncu przyjechał inny dekarz i poprawiał ten komin. Lecz dalej komin sie poci do dzisiaj. Ktos tu napisał ze załozyl kratki na wentylacji komina. Ze deszcz jak zacinał do przemakał komin. Sprawdziłem wszystkie wentylacje w domu i jest sucho. ale komin który mam z kotłowni dalej jest mokry. Komin jest systemowy i jest w nim wkład ceramiczny. Na gorze komina jest wylany beton czy jest opcja ze przemaka ten beton? Myslałem pomalowac czyms ten beton aby nie pił wody. Tylko czym? A moze komin ceramiczny przepuszcza wode? Chyba ze daszek na wylocie komina jest zbyt mały i woda leci do srodka komina. Juz nie mam siły. Co moge zrobic? Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jks 25.11.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Innym rozwiązaniem jest gotowa obudowa komina. Załóż ją i po kłopocie. Nowocześnie wygląda i masz GWARACJĘ że komin nie będzie przeciekał ani pękał - a z klinkierem, tynkiem bywa róznie niestety. Wychodzi niedrogo i masz spokój na długie lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 27.03.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Nasza podpowiedź dla Was - nakręciliśmy film o błędach w budowie komina. Kliknij domek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 02.04.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Nasza podpowiedź dla Was - nakręciliśmy film o błędach w budowie komina. Kliknij domek:[ATTACH=CONFIG]251249[/ATTACH] w tych filmach i opisach do nich też jest kilka istotnych błędów, każdy przypadek z kominem jest inny, nie można wklejać krótkiego filmu jako kompendium wiedzy i receptę na każdy przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 02.04.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Innym rozwiązaniem jest gotowa obudowa komina. Załóż ją i po kłopocie. Nowocześnie wygląda i masz GWARACJĘ że komin nie będzie przeciekał ani pękał - a z klinkierem, tynkiem bywa róznie niestety. Wychodzi niedrogo i masz spokój na długie lata i tu muszę się zgodzić, niekiedy obudowa komina z klinkieru zwykłą blachą w całości załatwia sprawę z przeciekami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts