sara 10.02.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Nareszcie wybralismy projekt;STAR-68 Przejrzałam archiwum, ale chyba nikt nie buduje takiego domu. Co możecie powiedzieć na jego temat? Jakies uwagi? Na co powinnam zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 10.02.2004 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 http://www.male-domy.com.pl/spis/68s.jpg http://nowydom.onet.pl/_i/projekty/2147/parter_me.jpg http://nowydom.onet.pl/_i/projekty/2147/poddasze_me.jpg W tak małym domu absolutnym nieporozumieniem jest stawianie ściany między salonem a jadalnią i ostre wyodrębnianie tej ostatniej. Salon sam w sobie jest maleńki i powiększenie go o powierzchnię jadalni wyjdzie mu tylko na korzyść. Na poddaszu metraż pokojów, liczony nawet po uwzględnieniu skosów, jest jest przerażająco mały i mieszkając tam, można się nabawić klaustrofobii. Chyba, że w przedstawionych w necie wymiarach jest jakiś błąd. Nie mam pomysłu, co tam można zmienić, bo te ściany w środku, to chyba nośne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 10.02.2004 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 To prawda co napisałaś. Mamy jednak zamiar na parterze połączyć kuchnię z jadalnią i utworzyć jedną dużą przestrzeń. Z salonu chcemy zrobić sypialnię dla nas. Faktycznie na górze pokoje są małe. Z najmniejszego chcemy zrobić gabinet. Dom ma służyć nam jak będziemy na emeryturze (tylko dla 2 osób na cały rok). W porywach, szczególnie letnich mam nadzieję na odwiedziny wnuków (jeśli będą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 10.02.2004 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Myślałam, że Z tymi wymiarami i wielkościami im się pozajączkowało. Ale niestety. Starbud STAR68 http://www.male-domy.com.pl/68/68b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 16.02.2004 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Na parterze przydałoby się parę zmian, ale tej: Z salonu chcemy zrobić sypialnię dla nas to nie rozumiem ogólnie bardzo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 16.02.2004 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Na parterze wyrzuciłabym wszystkie ściany, pozastawiając ewetualnie krótkie odcinki ścian dla zaznaczenia podziału na strefy. Na piętrze zlikwidowaabym garderobę, powiększając tym samym pokój (3) i zastępując ją pojemną szafą na całej ścianie. Zawsze to tochę luźniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 16.02.2004 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Na parterze przydałoby się parę zmian, ale tej: Z salonu chcemy zrobić sypialnię dla nas to nie rozumiem ogólnie bardzo ok Planujemy tak:wg planu 3 to jadalnia, a 2 to salon. My chcemy to odwrócić tzn. 3 połączyć z kuchnia (wieksz powierzchnia i wyjdzie nam salon z aneksem kuchennym). Z 2 zrobimy sypialnię (około 14m2). To parter. Na górze zlikwidujemy garderobę (4) na rzecz jednego pokoju (3). Tym samym uzyskamy 2 pokoje po około 10 - 11 m2 i jeden malutki pokoik (dla męża- gabinet). Sądzę, że na 2 osoby w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemo 27.02.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 równiez poszukuję kontaktu z kimś kto wybudował lub buduje star 68 - chciałbym zobaczyc czy realnym bedzie pomieszczenie sie w tak malym domku (projekt bardzo mi sie podoba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emirx 27.04.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Ja mieszkam w tym domku, co prawda wydłużyliśmy go o 2 metry ale jest rewelacja. Dużo mogę powiedzieć na jego temat ale chyba troszkę za pożno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts