Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zlewozmywak Teka AURA- jak wam się sprawdza?

papuch

Recommended Posts

Mam model Cara, tegranit, kolor onyx, jestem bardzo zadowolona. Co prawda nie za długo użytkuję, ale nie widzę probelmów z utrzymaniem czystości.Jest funkcjonalny, tzn. ma dużą płyte ociekową, co było dla mnie ważne oraz głeboką komorę. O modleu Aura też myślałam, ale do mojej kuchni za kanciasty.

mam tekę 45 kolor chyba topaz. Od 9 miesięcy użytkuję - nie zmywam (mam zmywarkę), jedynie płuczę warzywa i owoce, myję mięso, wylewam resztki po herbacie i kawie zanim włożę do zmywary itp. Jestem bardzo zadowolona. Jednak zlew ten wymaga uwagi (jak każdy zresztą) - staram się spłukiwać kolorowe brudy aby w nim nie zalegały, codziennie gąbeczką i płynem do mycia naczyń go "przelecę", poza tym raz na miesiąc, dwa, traktuję go magiczną gąbką (Jan Niezbędny) i wtedy odzyskuje swój pierwotny kolor. W każdym razie nie płaczę i nie rwę włosów z głowy, jak mi to co wrażliwsi doradcy na tym forum wróżyli. Zlew jest piękny i cały czas mi się podoba.

• 11 months później...

Witam,

Przymierzam się do urządzania kuchni, meble już wybrane brw, cała kuchnia ciemny brąz razem z białym na wysoki połysk, blat będzie prawie biały i teraz moje pytanie :) Podoba mi się bardzo zlew Teka aura w kolorze białym. Czy ktoś już użytkuje taki zlew, jak się sprawdza taki biały granit ? Mamy zmywarkę więc nie będę w nim jakoś mocno szorować garów, ale wiadomo zlew to zlew. Obawiam się czy nie będzie farbował ?

Proszę o opinie właścicielek.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Użytkuję od 1,5 roku - onyx. Jakiś czas temu odkryłam zacieki i nie mam pojęcia od czego, gdyż nie zmywam ręcznie. Może herbatę wylalam i nie splukałam.

Nie mam pojęcia,choć to normalne,że trzeba starannie wszystko ścierać. Ogólnie jestem zadowolona. Poza tym jeśli chodzi np. o plamy po herbacie to nawet w instrukcji użytkowania napisane jest , aby na to uważać. Poza tym spory i bardzo funkcjonalny.

• 2 years później...
Od jakiegos czasu uzytkuję Zlewozmywak TEKA AURA 60 B-TG ONYKS . Zlew bardzo mi sie podoba natomiast bateria jaka zakupilam nie byla przemyslana.....Bateria Kuchenna Teka ARK 938 Chrom jest ladna ale po czasie wiem, ze do tego zlewu musi byc bateria z wylotem blizej dna zlewu bo z tej baterii strasznie mi sie woda rozchlapuje.....

Witam ja mam tekę aura kolor aluminium i to jeden z najgorszych zakupów jakich dokonałam w wyposażeniu domu. Kolor piękny ale tylko pod warunkiem, że nie używamy zlewozmywaka. U mnie już po roku powstały trwałe osady blisko odpływu nie do wyczyszczenia. Jedynie domestos to ruszył ale trwałość powłoki też chyba uległa pogorszeniu, bo nowy osad pojawił się bardzo szybko. Dodatkowo często zapych się odpływ. Podobny problem ma sąsiadka też często zapchany zlew. Sąsiadka ma w ciemnym kolorze co przy twardej wodzie (a taka u nas niestety jest) powoduje wiecznie białe plamy na powierzchni. Na plus wielkość i głębokość zlewozmywaka łatwo umyć garnki, ale drugi raz bym nie kupiła, zwłaszcza w tym kolorze, który początkowo mnie zachwycił.

• 1 month później...

Kolejna wada Teki aura....mam wersje z deska szklana. Mialo byc pieknie ale.....po zamontowaniu uchwytu od korka odpływowego deska....haczy o ten uchwyt. Dodatkowo haczy tez o kran ( tez teki, polecany do tego zlewozmywaka ). Jednym słowem PORAŻKA!!!!!!!!

Kto to projektował..... Chyba nie Niemcy, bo praktyczność zerowa :-(