papuch 25.07.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Wiem że to jeden z najpopularniejszych modeli na FM. Jak wam się sprawdza w praktyce? Jak się go czyści- łatwo czy zostają widoczne ślady? Jak z jego kanciatym kształtem? Czekam na wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 25.07.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Mam model Cara, tegranit, kolor onyx, jestem bardzo zadowolona. Co prawda nie za długo użytkuję, ale nie widzę probelmów z utrzymaniem czystości.Jest funkcjonalny, tzn. ma dużą płyte ociekową, co było dla mnie ważne oraz głeboką komorę. O modleu Aura też myślałam, ale do mojej kuchni za kanciasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78South 26.07.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 mam tekę 45 kolor chyba topaz. Od 9 miesięcy użytkuję - nie zmywam (mam zmywarkę), jedynie płuczę warzywa i owoce, myję mięso, wylewam resztki po herbacie i kawie zanim włożę do zmywary itp. Jestem bardzo zadowolona. Jednak zlew ten wymaga uwagi (jak każdy zresztą) - staram się spłukiwać kolorowe brudy aby w nim nie zalegały, codziennie gąbeczką i płynem do mycia naczyń go "przelecę", poza tym raz na miesiąc, dwa, traktuję go magiczną gąbką (Jan Niezbędny) i wtedy odzyskuje swój pierwotny kolor. W każdym razie nie płaczę i nie rwę włosów z głowy, jak mi to co wrażliwsi doradcy na tym forum wróżyli. Zlew jest piękny i cały czas mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate_d 02.07.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Witam, Przymierzam się do urządzania kuchni, meble już wybrane brw, cała kuchnia ciemny brąz razem z białym na wysoki połysk, blat będzie prawie biały i teraz moje pytanie Podoba mi się bardzo zlew Teka aura w kolorze białym. Czy ktoś już użytkuje taki zlew, jak się sprawdza taki biały granit ? Mamy zmywarkę więc nie będę w nim jakoś mocno szorować garów, ale wiadomo zlew to zlew. Obawiam się czy nie będzie farbował ? Proszę o opinie właścicielek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legu 15.07.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Użytkuję od 1,5 roku - onyx. Jakiś czas temu odkryłam zacieki i nie mam pojęcia od czego, gdyż nie zmywam ręcznie. Może herbatę wylalam i nie splukałam. Nie mam pojęcia,choć to normalne,że trzeba starannie wszystko ścierać. Ogólnie jestem zadowolona. Poza tym jeśli chodzi np. o plamy po herbacie to nawet w instrukcji użytkowania napisane jest , aby na to uważać. Poza tym spory i bardzo funkcjonalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 04.10.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Od jakiegos czasu uzytkuję Zlewozmywak TEKA AURA 60 B-TG ONYKS . Zlew bardzo mi sie podoba natomiast bateria jaka zakupilam nie byla przemyslana.....Bateria Kuchenna Teka ARK 938 Chrom jest ladna ale po czasie wiem, ze do tego zlewu musi byc bateria z wylotem blizej dna zlewu bo z tej baterii strasznie mi sie woda rozchlapuje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewoja 04.10.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Witam ja mam tekę aura kolor aluminium i to jeden z najgorszych zakupów jakich dokonałam w wyposażeniu domu. Kolor piękny ale tylko pod warunkiem, że nie używamy zlewozmywaka. U mnie już po roku powstały trwałe osady blisko odpływu nie do wyczyszczenia. Jedynie domestos to ruszył ale trwałość powłoki też chyba uległa pogorszeniu, bo nowy osad pojawił się bardzo szybko. Dodatkowo często zapych się odpływ. Podobny problem ma sąsiadka też często zapchany zlew. Sąsiadka ma w ciemnym kolorze co przy twardej wodzie (a taka u nas niestety jest) powoduje wiecznie białe plamy na powierzchni. Na plus wielkość i głębokość zlewozmywaka łatwo umyć garnki, ale drugi raz bym nie kupiła, zwłaszcza w tym kolorze, który początkowo mnie zachwycił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 30.11.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Kolejna wada Teki aura....mam wersje z deska szklana. Mialo byc pieknie ale.....po zamontowaniu uchwytu od korka odpływowego deska....haczy o ten uchwyt. Dodatkowo haczy tez o kran ( tez teki, polecany do tego zlewozmywaka ). Jednym słowem PORAŻKA!!!!!!!! Kto to projektował..... Chyba nie Niemcy, bo praktyczność zerowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts