Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przeciążenie - nowe forum jest przeładowane i za ciężki na wolne łącza. Chcę FM LAJT

K160

Recommended Posts

Uwielbiałem forum muratora , dwa lata spędzone tutaj po wiele godzin dziennie. Było prosto i elegancko , skarbnica wiedzy. Niestety nadeszło nowe forum i wszystko prysło i pękło jak bańka mydlana.

Mieszkam w dziczy i mam wolny internet GSM . Dla możliwości mojego sprzętu nowe forum jest za ciężkie. Za dużo reklam, grafik, bajerów. Otwiera się to tak mozolnie , że skutecznie wykończyło moją miłość do tego miejsca. Owszem jest ładnie, ale przesadziliście z rozmiarami i ilością informacji, reklam.

Proszę o wersję lajt dla wolnych łączy, gdzie byłby dostęp do samego , suchego forum.

Bez tego będę się musiał z Wami pożegnać ....z resztą, już wiele osób to zrobiło, bo są konkurencyjne fora, które chodzą jak burza na wolnych łączach.

Przeładowanie strony głównej było zgłaszane wiele razy - i nic, jest tam ok. 130 elementów, które przy 8 Mb/s wczytują się (za pierwszym razem, przy wyczyszczonym cache) ok. 5-8 sekund, czasem dłużej. Kto ma wolne łącze, a zależy mu na czytaniu FM, niech startuje ze strony dowolnego działu, przechodząc do innych przy wykorzystaniu menu "Szybka nawigacja" na dole strony, a omijając "główną".

Brakuje jednak tego, co ma chyba każde porządne forum - wersja lo-fi, odchudzona, pozbawiona awatarów, ikonek i wszystkiego co spowalnia. Tzn. niby jest i działa jako archiwum, ale.. no właśnie nie działa (Database error: The Forum Murator database has encountered a problem)

>> http://forum.muratordom.pl/archive/index.php