dziubek25077 25.07.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam Jestem przed wykonaniem wylewek w piwnicy, i chciałem zasięgnąć informacji jaką pape konkretnie powinienem zastosować ? W castoramie oglądałem pape fundamentową termozgrzewalną (dość grubą i solidną) 200 zł za rolke, ale niewiem czy taką pape można stosować wewnątrz pomieszczeń? Oglądałem kiedyś w telewizji jak pewien deweloper zastosował do wewnątrz pape do izolacji stropu czy piwnicy co było powodem schorzeń i dolegliwości, zwłaszcza dzieci. Czy mógłby mi ktoś doradzić jaką pape najlepiej zastosować? Może być wręcz ze wskazaniem firmy czy modelu nie potrzebuje jej dużo, do piwnicy ok 3 rolki i na pater 6 wiec nie ma co oszczędzać. Zgóry dziękuje za informacje. Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 25.07.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 jeżeli ten parter jest nad piwnica a nie na gruncie (bo o tym nie wspominasz) to na parterze papa jest zbędnaa ten program ze smoła w roli głównej to jak pamiętam dotyczył nie papy termozgrzewalnej a jakiejś substancji podobnej do lepiku na zimno (i być może papy podkładowej)zajrzyj na stronę icopal-a i poszukaj czy dopuszczają do zastosowań wewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 25.07.2010 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Pape na parterze rozłoże chyba na całości, żeby zachować ciągłość połączenia, ponieważ mamy tylko połowe domu podpiwniczoną. Ta papa w castoramie chyba byla właśnie z icopala, ale nie moge znaleść czy można stosować wewnątrz. Pisze na niej że jest to papa fundamentowa. Spróbuje jeszcze pobuszować za tymi informacjami, chyba że ktoś ma pewność co najlepiej zastosować to śmiało pisać Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wick 25.07.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 z tym "wewnątrz" to może być takie małe oszustwo marketingowea z ciekawości zapytam jaką izolacje masz "w murach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 25.07.2010 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 W murach mam 2 x papa wierzchniego krycia na lepiku.Wiem że powinna być fundamentowa, jednak do murów zdania są podzielone co do zastosowania papy, dałem na lepku gdyż podobno to on stanowi bardzo dobrą izolację samą w sobie, a papa z posypką niby lepsza pod zaprawe do murowania, choć ile osób tyle zdań na ten temat słyszałem.Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 17.02.2015 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 odgrzewam kotleta Mam takie pytania :- jaką papę termozgrzewalną dać na chudziaka. Jakąś grubą i wiem że icopal ma dobrą ,ale drogą i czy jest coś podobnego a tańszego ?- czy strop na pietrze dawać też papę ? pytam bo tam nie ma co podciągać wilgoci ?- co zrobić gdy mam nierównego chudziaka. Jest pełny ostrych kamieni i nierówności ? DZIĘKUJE ZA PODPOWIEDZI ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DSQ 17.02.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 odgrzewam kotleta Mam takie pytania : - jaką papę termozgrzewalną dać na chudziaka. Jakąś grubą i wiem że icopal ma dobrą ,ale drogą i czy jest coś podobnego a tańszego ? - czy strop na pietrze dawać też papę ? pytam bo tam nie ma co podciągać wilgoci ? - co zrobić gdy mam nierównego chudziaka. Jest pełny ostrych kamieni i nierówności ? DZIĘKUJE ZA PODPOWIEDZI ! Jako zamienniki Icopala, kiedyś na forum zachwalali Nexler Premium 4,7mm (PYE PV250 S47) czy Swisspor BIKUTOP podkładowa 200 (PYE PV200 S40) 4mm. To są też papy plastyfikowane SBS o poważnej grubości, więc na pewno się nadają. Icopal jest dobry, ale trochę jednak się płaci za marketing. Na piętrze oczywiście nie trzeba izolacji przeciwwilgociowej. Z takim chudziakiem to jest problem. Wykonawca powinien to zatrzeć na gładko. Trudno sobie wyobrazić położenie na tym papy. Jakby się dało to reklamować, to wykonawca powinien to przejechać z grubsza jakąś szlifierką do betonu, żeby przynajmniej upiłować ostre miejsca. Można też zacierać to jakąś zaprawą wyrównującą ale przy tej powierzchni to by trochę kosztowała taka zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts