Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odpowiedni kolor ścian i podłogi.

pshemQo

Recommended Posts

Poradźcie mi proszę,jakie kolory ścian można jeszcze użyć do tej okropnej podłogi aby dom nie wyglądał jak zamczysko?:bash: Teraz w części dziennej ściany są w kolorze magnolii i to wydaje się OK ale został jeszcze długi i dość ciemny hol...I tu mam zagwozdkę :jawdrop:

Pomożecie?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2da7b70977955086.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b8084ff16dc795c6.html

Zamczysko budowali wcześniejsi właściciele.Tej podłogi jest ok.120m2 a pod nią podłogówka.Wydaje się więc,że jesteśmy na nią skazani :( przynajmniej w najbliższej 10-ciolatce ;) Jasnoniebieski a może szaroniebieski,stalowy?Będzie nie halo,co? Hol jest widoczny z tej części magnoliowej:sick:

Zamczysko budowali wcześniejsi właściciele.Tej podłogi jest ok.120m2 a pod nią podłogówka.Wydaje się więc,że jesteśmy na nią skazani :( przynajmniej w najbliższej 10-ciolatce ;) Jasnoniebieski a może szaroniebieski,stalowy?Będzie nie halo,co? Hol jest widoczny z tej części magnoliowej:sick:

Ostatnio , jak czytałam czasopisma wnętrzarskie, to wraca popularność łączenia koloru jasnoniebieskiego z beżami...

Greige daj. Jest taki wątek nawet tutaj we Wnętrzach o tym szarobeżowym kolorze. Ktoś go nawet "wybił" niedawno na górę.....

nea, bardzo mi się podoba Twoja wizualizacja, jednak mam pytanie, czy wszystkie ściany polecasz w takim kolorze czy jednak zrobić jedną inną? Bo taki miałem zamiar, jeszcze raz dzięki!

ja zrobiłabym 1 ścianę w tak mocnym kolorze a resztę jaśniejszym, który korespondowałby z frontami szafek i podłogą.

wg mnie żeby zrobić cały pokój tak mocnym kolorem to trzeba by mieć w pokoju całą masę okien, żeby nie było przytłaczająco, przestrzeń powinna być odpowiednio duża, albo powinna być sypialnią, gdzie można by było zaszaleć z ciemniejszymi kolorami i rozjaśnić różnymi dodatkami w jasnymi i "puszystymi" dodatkami żeby było przytulnie :)

pshemQo! Ja polecam kolor zielony delikatny salvia z beckersa, mozesz calozc tak pomalowac lub polaczyc jakos (wymieszac sciany) z kremem ( z czystym sumieniem polecam, bo salvie mam na dwoch scianach), a podloge zrobilabym w srednim brazie, ale nie taka sama jak meble, kanapa w kremie i dodatki zielone i fioletowe, ale kwesia gustu

pozdrawiam :)

mama gabora to faktycznie nas chyba zagiela..

choc pewnie pomieszczenie jest piekne bo wysokie, to chyba strasznie zimne przez podloge i kolor scian i wysokie, dodatkowo ciemne meble sie robia mniejsze, a pomieszczenie wielkie...

do takiego pomieszczenia to ja bym dala jakas ladna tapete, moja babcia ma w takim stylu i tapety lepiej wygladaly zawsze niz sama sciana na kolor..

miała kiedys sliczną jasną granatowa tapete w kwiaty, bardzo stylowo to wygladalo..

pokusiłabym sie o jakas tapete, tylko zeby pasowala do podlogi

nie gniewaj sie, ale ja wymienilabym obicie fotela na jednolity albo zaslony, bo mi nie pasuja do siebie, ale moze sie nie znam :)