danielon 25.07.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam. uslyszalem ostatnio o tej gladzi jakie sa Wasze opinie na ten temat?? czy mozna ją stosowac np na sciany ktore sa pomalowane emulsja ? jak to stoi z cena? oplaca sie tym robic czy jest cos tanszego i tez dobrego? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 25.07.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 prosto z reklamy z podskakujacymi panami na forum dobre produkty nie potrzebuja az takiej reklamy.... Pozniej Ci beda sciany bebnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gościówa1719507396 01.08.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 A tak całkiem serio? Też jestem ciekawa jak ta gładź działa i czy faktycznie jest taka dobra? Może ktoś jej już używał? Potrzebna mi jest i dobra zaprawa i dobry "gipsiarz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 01.08.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 A tak calkiem powaznie to sie dopiero okaze co ten produkt jest wart, dosc nowy ten wynalazek i testowac na wlasnej skorze ja bym nie chcial. Ze sprawdzonych i dobrych: Sheetrock (szkoda ze taki drogi) i mniej znany Master Mas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 01.08.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 A tak calkiem powaznie to sie dopiero okaze co ten produkt jest wart, dosc nowy ten wynalazek i testowac na wlasnej skorze ja bym nie chcial. Ze sprawdzonych i dobrych: Sheetrock (szkoda ze taki drogi) i mniej znany Master Mas ...i zaleta ich - nie bębnią! ....dla mnie te wiaderkowe to jeszcze trochę drogie... słono kosztuje ta woda w gotowych masach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angellina 10.08.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) Z tego co piszą na stronie producenta to śmig można stosować również na emulsję, ale też jestem na etapie wyboru rodzaju gładzi gipsowej, także jeśli ktoś już to sprawdził to niech napisze jaki efekt. No właśnie, a może zamiast stosować gładź gipsowa lepiej położyć tynki cementowe albo płyty karton-gips? Edytowane 6 Grudnia 2010 przez Angellina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chem 17.09.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Witam, ja dałem się skusić i nie jestem zadowolony (podłoże - gips z resztkami starej farby wodnej, całość dobrze zagruntowana) . Gładź ogolnie ok ale zdecydowanie za wodnista - ktos tu próbuje szybko zarobić... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 17.09.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 U mnie ekipa od G-K stosuje i nie maja zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 10.03.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Mąż własnie nakłada na płytku g-k na poddaszu. Mówi, że fajnie się nakłada i jest o wiele lepsze niż zwykły cekol. Jak wyjdzie i jak dalej się zachowa zobaczymy. Nie stać nas na drogie specyfiki, mąż robi sam i jest zadowolony. Cekol przy tym to porażka. Chętnie poczytam opinie o tym Śmigu - czekam, może ktoś u siebie położył i może sie podzielic doswiadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 10.03.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 jako wykonawca jeden raz dałem się namówić na wypróbowanie tego czegoś,był to ostatni raz,tak jak ktoś już napisał jest za wodnisty i nie można nałożyć grubszej warstwy,może się jednak nadawać na ostateczne szpachlowanie choć ja tym specyfikiem nie dotarłem do tego etapu,ponadto po wyschnięciu szło go szlifować ręką bez użycia papieru ściernego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 10.03.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Ale grubsza może przy k-g nie potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 10.03.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Panowie jaka gladz polecacie na nowy tynk cem.wapienny, mysle nad MEGARON PRO FINISZ, CEKOL C45 LUB AKRYL-PUZ. Co najepiej polecacie a moze cos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 10.03.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 ja stosuję megaron finisz ,tylko pamiętaj żeby tynk przed szpachlowaniem najpierw zagruntować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 10.03.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 A czemu trzeba gruntowac przeciez to nowy tynk, a jak gruntowac to czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 10.03.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 wystarczy jakiś grunt np.atlasa,a dlaczego żeby zmienić chłonność ,uwierz mi na słowo ,warto koszt żaden a sen spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozi 11.03.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Kilka zalet- dobra biel- gotowa - nie trzeba urabiać- nie jest miękka po wyschnięciu jak np gipsar choć mogła by być twardsza, aczkolwiek papier 150 się świetnie nadaje do szlifowania, zresztą jak ktoś umie nałożyć toi szlifować dużo nie musi-warstwy się nie oddzielają podczas szlifowania minusy- mogła by być troszkę gęstsza - choć gęstość zależy od partii produkcyjnej, ile przeleżał na magazynie itp - doświadczenie z ładnych kilku wiaderek raz mi się zdarzyło że ciężko było ugłaskać - ale termin ważności na ukończeniu-samo wiadro mogłaby mieć metalową rączkę - pewniejsze przy powieszeniu na drabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 11.03.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 (...) -samo wiadro mogłaby mieć metalową rączkę - pewniejsze przy powieszeniu na drabinie ...wiadra z plastikową rączką traktuj tylko jako opakowanie produktu i jako jednorazowe do np. urobienia kleju - i do wyrzucenia. Wiadra robocze to tylko z metalowa rączką - najlepsze z castoramy za około 5zł i te trzeba szanować. Z liroja droższe ale za głębokie - dobre do wody, to samo z obi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 12.03.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 ja lubię robić gładzią FAST G1 - naprawde polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 12.03.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Co się stanie jak się nie zagruntuje podłoża? Mamy nowy tynk i na nim świeżą białą farbę. Chcielibyśmy wyrównać jedną ścianę tym śmigiem. Czy da się obyć bez gruntowania - na opakowaniu jest napisane, że tylko zmyć wodą? Czy lepiej gruntować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 12.03.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) Ja mam nowy tynk nie malowany niczym i chyba nie bede go gruntowal bo jedni mowia gruntuj drudz nie, sa plusy i minusy obu opcji. Tynk mozna powiedziec ze jest dobry, no ale po szpachli bedzie jeszcze lepszy i mysle zrobic na nowy tynk trzy razy gladz megaron finisz a na gladz farba akrylowa raz, w przyszlosci docelowe kolory itd. mam do zrobienia 718m2 gladzi, tyle bylo tynku:D Edytowane 12 Marca 2012 przez toma1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts