lew 76 12.03.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 kolego powtarzam jeszcze raz gruntować trzeba,i nie dlatego że tynk jest stary tylko dlatego że woda z pierwszej warstwy gipsu natychmiast ci wsiąknie w tynk co spowoduje osłabienie przyczepności,nie wymądrzam się tutaj tylko piszę ze swojego doświadczenie,na grunt na te metry wydasz jakieś 100zł i dwa dni pracy a nie będziesz żałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 12.03.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 No dobra zobacze co na to moj szpachlarz powie jak chce niech gruntuje, za dwa tygodnie ma zaczynac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 13.03.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 jeżeli twój szpachlarz powie że tynków nie trzeba gruntować to znaczy że nie ma pojęcia o tym co robi,albo nie widział konsekwencji nie gruntowania tynku,zresztą nie musisz mi wierzyć ,popytaj się innych wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 13.03.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Panowie jaka gladz polecacie na nowy tynk cem.wapienny, mysle nad MEGARON PRO FINISZ, CEKOL C45 LUB AKRYL-PUZ. Co najepiej polecacie a moze cos innego. to nie śmig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 13.03.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ja mam nowy tynk nie malowany niczym i chyba nie bede go gruntowal bo jedni mowia gruntuj drudz nie, sa plusy i minusy obu opcji. Tynk mozna powiedziec ze jest dobry, no ale po szpachli bedzie jeszcze lepszy i mysle zrobic na nowy tynk trzy razy gladz megaron finisz a na gladz farba akrylowa raz, w przyszlosci docelowe kolory itd. mam do zrobienia 718m2 gladzi, tyle bylo tynku:D tutaj też nie śmig,a ja odpowiadałem na te posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 09.05.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 U mnie wlasnie kończą szpachlowanie ścian śmigiem w budynku firmy.Wyszlo ok.Ściany głaciutkie i tak biale,że az szkoda ich malować.Nie bylo zadnych problemów,ale tak jak zasegurowal wykonawca kupowalem śmiga nie starszego niż trzy miesiące.Podobno w starszych wytrąca się w nim woda a po rozmieszaniu,jak stwierdził wykonawca,cyt.- robi się z niego"ślumpa" i można się zaplakać przy robocie.Coś w tym jest bo te, wepchnięte w dostawie z datę produkcji z przed pięciu miesięcy,nadawały sie faktycznie do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 09.05.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Mam juz wyszpachlowane wszystko Megaronem finisz, polecam ta gladz, efek sciany jak kartka papieru, pod halogena 500w. rysy ani dolka nie znajdzie zagruntowane gruntem lateksowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 20.05.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Czy to prawda ze po nowym tynku nie kładzie sie gruntu tylko od razu (tzn jak tynk przeschnie) mozna klasc gładz ŚMIG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 22.05.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Pytam sie drugi raz ale moze ktos wie coc na to...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 22.05.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 to może was zaskoczę ale ja uważam za najlepszą gładź na świecie produkt euromix-a Praca tym to coś pięknego i tyle ,24zł worek zadowlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 16.06.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Zna ktoś może sposób na zagęszczenie Śmiga? Kupiłem duże opakowanie, zużyłem z 1/3 i już wtedy był trochę za rzadki. Na miesiąc go odstawiłem zamkniętego w temp pokojowej, teraz otwieram i masakra. Nawet po wymieszaniu ma konsystencje gęstej farby. Przy grubszej warstwie spływa ze ściany, kapie z sufitu, spływa ze szpachelki - ogólnie nie do użytku. Śmietnik czy można to jakoś uratować? Dosypać jakiejś gładzi i wymieszać? Data przydatności nie jest przekroczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 16.06.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Zna ktoś może sposób na zagęszczenie Śmiga? Kupiłem duże opakowanie, zużyłem z 1/3 i już wtedy był trochę za rzadki. Na miesiąc go odstawiłem zamkniętego w temp pokojowej, teraz otwieram i masakra. Nawet po wymieszaniu ma konsystencje gęstej farby. Przy grubszej warstwie spływa ze ściany, kapie z sufitu, spływa ze szpachelki - ogólnie nie do użytku. Śmietnik czy można to jakoś uratować? Dosypać jakiejś gładzi i wymieszać? Data przydatności nie jest przekroczona. ...pewnie tak jak w reklamie bębniła no i się przebębniła... ale serio... coś w niej zaszło... może bakteryjki zaczęły gryźć... nie zaczęła śmierdzieć lub jak kto woli "pachnieć inaczej"? Moim zdaniem niestety trzeba wyrzucić bo nie wiadomo co jej jest.... a nie trzeba było kupować szitu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 16.06.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2012 Nie pachnie, nie śmierdzi, nie zmieniła koloru. Stała szczelnie zamknięta około miesiąca w kuchni z dala od ciepła czy słońca. Po prostu nabrała konsystencji jakbym z litr wody dolał.Gipsiarzem nie jestem, sam sobie kuchnie remontuje "po godzinach" i z wygodnictwa wolę śmiga (którego na inne pomieszczenia już sporo zużyłem i byłem zadowolony) niż samemu mieszać. No ale chyba jednak trzeba się będzie wysilić, bo nawet jak kupie drugiego śmiga to cholera wie, czy nie będzie to samo.Tak myślałem, żeby ją na pół dnia otworzyć i często mieszać żeby odparowała trochę, ale chyba nie będę się w czary bawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 03.06.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Co się stanie jak się nie zagruntuje podłoża? Na stronie Megarona jest informacja ,że można ,a nawet nie wolno gruntować podłoża pod ten produkt.Pierwszy raz się z tym spotkałem. Pozatym nie polecam,odradzam,ostrzegam! Rzadkie jak jogurt. Nakładałem to coś 3 razy na ścianę żeby osiągnąć jakiś efekt.Strata czasu ,nerwów,sił. To można używać na nowych płytach gipsowokartonowych ale pytam się za wczasu po co gipsować nowe płyty Zapomnijcie o wypełnieniu większych niedogodności ściany bo to spływa :/ Szpachlowanie sufitu to dla akrobatów cyrkowych albo z pomocnikiem który będzie łapał to co spadnie z kielni,a spadnie połowa z tego co nakładacie. Skusiłem się na cenę,reklamę,łatwość użycia (bez mieszania z wodą). Powinni tego zabronić albo sprzedawać jako gęsta farba do chropowatych ścian... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacza58 07.06.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Witam , Według mojego doświadczenia masa szpachlowa Śmig jest bardzo dobra , zalety : szybko schnie , bardzo biała , stosowałem już ją na farby i nic ,jest twarda , dobrze zatapia się nią kątowniki , i tyle , koszt jej to 45 zł u mnie w Tychach , za 20 kg , Nie wiem czemu ludzie mówią ze jest wodnista ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts