Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Mycha :)

Jadły jagódki, jadły. Dopóki nie dogoniła nas ostatnia część wycieczki w postaci koleżanki mojej siostry z pracy (prześwietna dziewczyna), która zaczęła nam opowiadać o jakiejś larwie, która znajduje się na nie mytych jagodach i zjedzona przez człowieka zagnieżdża się w jego mózgu. Nazwy tego stworzonka nie pomnę.

I weź tu idź w góry z biotechnolożkami...

konstancjo, już kumam :) Mam to samo. Chciałam pokazać coś ze środka Chojnika, zwłaszcza że akurat turniej rycerski był - a tu same zadki moich dziewczyn. Na trasie sobie radze (jak na swój wiek, hm, hm), ale jak już aparat odpieczętuję... Łolaboga...

Najlepiej dlatego łazić samemu (w moim przypadku póki co awykonalne), albo z innymi fotomaniakami, albo trzaskać fotki z tarasu w czasie gdy dzieci kanapki z pomidorem jedzą :)

Plan na przyszły rok jest taki - Chojnik czarnym szlakiem (przez te skałki) i nocleg w schronisku na zamku. Możemy Cię zabrać ze sobą :) Tempo będzie dzieciowo-fotograficzne. Czyli ze 2,5h będziemy włazimy tam gdzie normalnie idzie się godzinę (a miejscowi włażą w pół) :)

monah, ooooo, to to! Bąblowiec. Wiem, że ona tego z palca nie wyssała - w jeleniogórkim teraz o tym we wszystkich mediach trąbią, ale my żadnych mediów poza prądem, gazem i woda nie mieliśmy :) Pielęgniarkę powiadasz.... Zabrałam na Chojnik. I - fakt - biotechnolożki jednak wolę. Zdecydowanie :)

:wiggle: Dzionek dobry........ , ale się rozpisałyście paskudyje jedne...a ja ładnie wszystko przeczytałam i stwierdziłam, że wakacje w Polsce są najpiękniejsze, te nasze wszystkie góry, pojezierza, a one są bajeczne ( ja najbardziej lubię Suwalskie....), a i Iławaskie też jest urokliwe,można wymieniać ich nazwy i wymieniać (prawda, że Mazury od odludzia tam gdzie turyści nie pasają są czaderskie...), a Góry Izerskie ba! panie toż to czad, a moje najukochańsze Gorce zimą nie mają sobie równych....tak więc dziewczęta pokazujmy naszym małolatom ;) piękno, które nas otacza....

Dzień dobry! :)

Konkluzja z dyskusji jest jedna: nie ma jak Polska :)

Kocia, ja zasypiałam nad jakimś kompletnie nielegalnym czy też raczej nieoficjalnym podłączeniem do nie wiadomo czego. Ponoć na strychu to działało lepiej - być może nawet śmigało jak głupie przy samym kominie - nie wiem, nie wnikałam. Ja taka wygodnicka jestem, że jak nie działało przy stole to rzuciłam w kąt i sobie poszłam :)

juszczakówka, zupełnie nieświadomie realizowałam dziś Twoje zalecenia ;), choć raczej dla siebie niż dla małolat. Poszłam do lasu na taką górkę (maleńki pagórek) porośnięta całą wrzosami i brzozami. Bo przecież - do jasnej anielci :) - tu też są fajne miejsca. Na przykład Pułtusk i Serock. I ta nasza górka. I ten zalew (zwłaszcza poza sezonem). Nie, nie będę siedziała i narzekała, i czekała na lepsze jutro na DŚ. Bo mi front nie tylko robót (monah, jak tam na froncie?), ale i całego życia ucieka :) Będę się cieszyła tym co mam i tu gdzie to mam. Nie mogę zmarnować mojego talentu do chorobliwego wręcz optymizmu :)

Plany na tutaj:

- pojechać wreszcie nad Kwietniówkę - to takie jeziorko obok po wybieraniu torfu - póki co znam znam je z opisu i zdjęć, a to ze 2km stąd;

- zrobić patent żeglarski - muszę, bo mi się załoga domowa na rowerek wodny nie mieści i trzeba przesiąść się na coś większego :) Ale to za rok, akurat jak numer 1 będzie na tyle duża, żeby do sekcji żeglarskiej trafić :)

- szukać i szukać kolejnych fajnych miejsc tutaj.

Nie bez znaczenia byłoby również urządzenie tu w końcu jakiegoś ogrodu miast tego ugoru. Ale tu kasa, kasa, kasa - póki co bardziej nam poddasza trzeba. Nie zaszkodzi jednak nasadzić kilka krzaków - akurat jesień idzie. Zacznę od brzóz (kocham). Tylko muszę jeszcze kwestię Grubej Niemieckiej Świni (czyli naszego psiuńcia) przemyśleć, bo młode to, głupie, wielkie i z typowym dla ONka podejściem do ogrodnictwa - co się da, to wykopać, wyrwać z korzeniami, pogryźć i zanieść do pańci...

moje legalne .... śmigania nie stwierdzam ... a na strych już nie wejdę ...za żadne skarby świata i komina po ostatnich ekscesach nie chce juz znać choćby net tam miał predkośc światła ...:) ...

masz rację ... wszędzie sa miejsca piekne i warto je poznać ... mozesz pobyc na Dymarkach u mnie wkleiłam pare zdjęć ...bawiłam się w niedzielę świetnie ....piękna ta nasza Polska ...tylko byłam u Monah i jest cos co mnie walnęło ...religia w przedszkolu ....:jawdrop:...to żart ...ja wierząca jestem ale sorki religia w przedszkolu zwłaszcza, że wbrew pozorom nie jesteśmy państwem jednowyznaniowym to chyba troche za mocne ...jak na wolność ...nic nie poradzę dla mnie to mało ma z wolnością a i samą religią wspólnego ...

No kochana tutaj trafiłaś we mnie strzałą, magiczna moc drzew...........Piątka Wielkich Przyjaciół: Dąb: wzmacnia organizm,poprawia krążenie krwi,przywraca energię życiową, Buk:pomaga odzyskać pewność siebie,uspokaja,pozytywnie wpływa na naszą koncentrację o przytuleniu do buka powinni pomyśleć przedewszystkim pesymiści, osoby po przejściach i ci którzy nie radzą sobie ze stresem , Brzoza:neutralizuje szkodliwe promieniowanie, napełnia wewnętrzym spokojem, pomaga tym, którzy szukają inspiracji twórczej i polecany jest tym, którzy mają złe samopoczucie, Kasztanowiec:oddala niepokoje, przywraca wiarę we własne możliwości, twórczo wpływa na intelekt i pomaga w bezsenności, Lipa : odpręża, uspokaja,przepełnia wewnętrzną harmonią, umysł lepiej funkcjonuje, a przedewszystkim lipa to dla rodziny ochrona :rolleyes:............ Ale dla nas Czarownic ważna jest Czereśnia :pomaga panią odnaleść kobiecość, uwierzyć w siebie oraz to , że życie niezaleznie od wieku może być piękne.... ale się rozpisałam wybacz mi ;) Edytowane przez Juszczakówka