Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ane3ka, witaj po wakacjach! opalenizna jest? Nowe pomysły masz? Czy tęskniłaś za nami nie pytam - bo na pewno tak ;)

martaibartek, trzeba by badania zrobić i sprawdzić korelację między posiadaniem kominka a zegara jyskowego. Coś czuję, że by wysoka wyszła i dodatnia :)

Juszczakówka, nie przepraszaj - wklejaj śmiało. Liberał urodzony jestem. Chyba Ci trochę linka obcięło, bo nic nie widzę. Ale pewnie właśnie o to mi chodzi. Jak dojdę do etapu tych ramek to się uśmiechnę do Ciebie dobrze?

konstancja, lecęęęęęę do Ciebie !

Edytowane przez wadera

Ane3ka, witaj po wakacjach! opalenizna jest? Nowe pomysły masz? Czy tęskniłaś za nami nie pytam - bo na pewno tak ;)

Tęskniłam za FM straszliwie... mówiłam, że to jakiś nałóg. Obecnie przechodzę depresję pourlopową :( Opalenizna... :) w końcu nie wyglądam jak tacka z drobiem na półce w hipermarkecie. Ale co z tego jak swetra i spodnia trza przywdziać...

Trochę chwastów nawiozłam :) 2 oliwki, lawendę i nasiona trawy co jej za ch....olerę nie poszło wykopać :)

Nadulka, jak ja Cię rozumiem... :)

Juszczakówka, nie wiem jak tam na imageshacku, a przeglądarkę jaką masz - explorera, mozillę? W wątku swoim masz dobrze zdjęcia powklejane. Pouśmiecham się na pewno :)

ane3ka, w tym naszym kraju to już tylko listopad i luty mamy. Pozostałe miesiące szczątkowo i w pigułce skondensowane. FM nałóg niewątpliwie... Mi niby deprecha pourlopowa przeszła, ale jak przeczytam gdzieś nazwę tego miasta na W., albo na J., albo jakieś zdjęcie zobaczę - wraca...

Oj cisza, bo latam między szkołą, przedszkolem (zebrania wszędzie) a halą sportową, na której ćwiczą dzieci z zespołu tańca ludowego. Sprawdzam to ostatnie czy się moim spodoba. We wtorek się nie podobało (najstarsza sama była), dzisiaj się już podobało - były dwie starsze na zajęciach, najmłodsza miała być towarzysko - a tańczyła z tymi dziećmi, nawet jakieś tam proste ćwiczenia na przekątnej robiła. Była prześmieszna z jednej strony, z drugiej byłam w szoku jak się skupić umie taki maluch i powtarzać to co tłum robi (a w panią wpatrzona jak w obrazek).

Jest też grupa seniorów - nadałabym się. Ale próba w takich godzinach, że nikt mi z dziećmi nie zostanie - kończą o 22... Szkoda...

Poza tym szykuję podwójne urodziny dla dziewczyny w niedzielę. W sumie to w lesie jestem z przygotowaniami, dziś zamiast w domu sprzątać sprzątałam garaż. Bo mam plan taki niecny. Otóż dostałam od znajomego kredens powojenny - taki sam jak mają moi dziadkowie. W stanie wydawało się kiepskim - stał kilka lat na dworze okryty plandeką czy czymś takim. Znajomy był na tyle miły, że mi go nawet sam przywiózł i do garażu wstawił. Potem zobaczył go mąż, określił jako "rupieć" i stwierdził, że u nas na niego miejsca nie ma i nie będzie.

Zobaczymy...

Przestawiłam go dziś kawałek, podłożyłam pod niego styropian (stał na ziemi), umywałam z grubsza. Chciałam go wykorzystać jako przechowalnię moich narzędzi i farb (póki mąż do niego nie przywyknie na tyle, że się z nim rozstać nie będzie chciał), ale jak zobaczyłam czyściutki i świetnie zachowany środek - dałam sobie spokój. No i czekam na efekt :)

I obmyślam gdzie by go tu do nas wcisnąć... Sypialnia, gabinet...

Oj Kocia - czemuż mieszkasz tak daleko? Jakby Ci się nadał - to bym Ci go podarowała. Bo on z tych, zze albo dla mnie, albo w dobre ręce. Innej opcji nie ma.

Taki jest:

http://i126.photobucket.com/albums/p81/wadera_pl/02.jpg?t=1284056566

http://i126.photobucket.com/albums/p81/wadera_pl/01.jpg?t=1284056566

Drugie drzwiczki od góry zachowały się w stanie szczątkowym.

Pomyślałam jeszcze dziś, ze fajnie wyglądałby również gdyby tę górę postawić na jakichś niewysokich kolumienkach (dokładnie mówiąc - długich walcach, żadnych toczeń), zrobiłby się lżejszy.

Na razie czeka :)

Pochwal się komódką nim z ciekawości szczeznę. Co zamierzasz z nią zrobić? Początek wieku... Jak pomyślę ile osób widziała, ile słów słyszała...