wadera 22.09.2010 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Stan na dziś: http://img834.imageshack.us/img834/9085/kitch10.jpg Butli gazowej proszę nie komentować - znajduje się ona na liście, do której z uwagi na dbałość o urodę nie chcę się dzisiaj odnosić. Koncentruję się na tym, że jest biała http://img180.imageshack.us/img180/995/kitch11.jpg I szczególik. Tabliczka adresowa warszawska, która przyjechała do starego domu (a w zasadzie do jego poprzednika, albo na puste pole - nie znamy szczegółów) prawdopodobnie z dziadkiem mojego męża. Tam ją znalazłam, oczyściłam i leżała kilka lat w szufladzie. Wyrzucić nie chciałam, ale nie bardzo wiedziałam co z nią zrobić. Przy przeprowadzce ją zabrałam - dalej leżała w tej samej kuchennej szufladzie. Teraz ją przekładałam z szuflady do szuflady i mnie olśniło! I jeszcze muszę poszukać takiej tabliczki adresowej z tego starego domu, wiem że gdzieś na wsi była. Też metalowa, na niej farbą chyba napisany numer domu, miejscowości i nazwisko babci męża. Pasowałaby tam jak ulał i tworzyła fajną kolekcję. Tylko gdzie ona cholera jest... http://img534.imageshack.us/img534/5756/kitch12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 22.09.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 nie wiem ...no za nic w swiecie nie zgadne ...powiedz co to jest bo mnie teraz dopiero skręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 22.09.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 a za tabliczkę bardzo dziękuję ...poleciałam szybko i zanim wyrzucili przytargałam z garażu tę starą z Norki że też wcześniej o tym nie pomyślałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 22.09.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Waderka tabliczka .... no fantastyczna ... marzą mi się takie w wielkim zbiorowisku nad łóżko w sypialni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 22.09.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 cyferki,tabliczki teraz modne.Rok temu nie pomyślałam o tym jak się wyprowadzilismy ze starego domu...tak samo jak oddaliśmy cała szafę kryształów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 22.09.2010 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 No co to? No świeci i nie śmierdzi. A jak nie ma ktoś, to śmierdzi. Okap oczywiście kocia, dobrze żeś zdążyła z tabliczka lasche, mi przyszło do głowy, że zrobimy tam galerię tabliczek naszych starych adresów. Tylko co z blokami? Zdjęcie zrobić? Odpuściłam martu, do kryształów przekonana nie jestem i chyba się nie przekonam. Może za dużo się na nie w dzieciństwie napatrzyłam. Choć pamiętam taki jeden w kształcie koszyczka, mojej mamy. Gdybym go dzisiaj miała, to dla niego akurat by się miejsce znalazło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 22.09.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 no ...niby proste ...okap ...daj cukierka numerowi od cioci ...załatwiła mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 22.09.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 WSZYSTKIEGO DOBREGO DLA RODZICIELKI I SOLENIZANTKI od rodzicielki i solenizanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 22.09.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Ha ! A jak będzie jak ktoś ma , świeci ale śmierdzi ...??? *** to będzie tak jak jest u mnie ... podłączony do prądu ale niedokończone podłączenie do rury od wyciągu ... nieskończone po prostu ... Tak więc jest - świeci - ale śmierdzi ... póki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 22.09.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 jest cudna ...pieknie zardzewiała ...numer 15 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 22.09.2010 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Konstancjo, dałam jej dzisiaj 30 sztuk do przedszkola. Ona łasa mocno na słodkie, muszę jej wyliczać Nelko, ślicznie dziękujemy i też życzymy najlepszego! Mycha, toś mnie trochę pocieszyła powiem Ci - myślałam, że tylko ja tutaj mam dom pełen rzeczy nie skończonych (oraz nie zaczętych). Muszę Mil powiedzieć, że jest druga wersja zagadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 22.09.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 wadera ... skleroza mnie do reszty opętała czy ty nic nie rzekłas na to czy komoda ze słojami czy bez ...hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 22.09.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 martu, do kryształów przekonana nie jestem i chyba się nie przekonam. Może za dużo się na nie w dzieciństwie napatrzyłam. Choć pamiętam taki jeden w kształcie koszyczka, mojej mamy. Gdybym go dzisiaj miała, to dla niego akurat by się miejsce znalazło... ano u moich rodziców tez były.Od paru miesięcy mi miłośc wróciła.Jeszcze jak sobie przypomnę,że mama miała cały komplet Włocławka;) to tez żal.Fajnie byłoby teraz zjeśc coś na takim folklorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 23.09.2010 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 witam, w pierwszym dniu jesieni:) kiedy widzę Twoją kuchnię (zachwycającą) to jeszcze bardziej marze o mojej:) tej samej...tylko jeden mam dylemat- biała czy kremowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 23.09.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 I jeszcze jedno, dziewczyny - "w małżeństwie wygrywa ten, kto pierwszy powie >>nie potrafię<<,". Cytowałam to już tu? Jeśli nie, to teraz cytuję, jeśli tak - to powtórzę. Bo to naprawdę działa. Zanim więc się któraś złapie za wiertarkę idąc moim śladem, niech się dobrze zastanowi. Ja złapałam kilka lat temu i tak mi zostało. Bo im więcej zrobię, tym trudniej mi męża o takie rzeczy się doprosić. On nie ma żadnego stresu, że musi z czymś zdążyć. Jak nie zdąży, to... go ta robota minie. Ponieważ ja lubię takie grzebanie, to mi to specjalnie nie przeszkadza. Ale przed konsekwencjami ostrzegam Cytowałaś Waderko - u mnie Bo ja z tej samej półki co i Ty. Wkrętarka nie jest mi obca a i nie narzekam jak mam się nią posługiwać. Wręcz przeciwnie - bardzo lubię Cieszy, że Twoja kuchnia nabiera kształtów. A ta listwa co ją wkleiłaś to idzie pod szafkę? Bo ja pod szafką będę mieć dwie lampki i chciałabym je przysłonić w jakiś sposób, żeby na linii wzroku nie były widoczne. Taka listwa to byłby niezły pomysł... A co z butlą zrobisz? U mnie też butla, bo gazu niet... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 23.09.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Kawał dobrej roboty zrobiłaś KOBIETO...... nikt nie pisze o Twoim stole, który zwrócił moją uwagę.....to ja napiszę ładny , a ten bajer na noże niczego sobie - praktycznie. To teraz pajaj się widokiem mebelków i przydasi i gotuj pyszne obiadki,herbatki (na tą białą na pewno się wproszę....).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 23.09.2010 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 (edytowane) Kociu, ja spóźniona, ale na biało głosuję martu, ja do Włocławka słabość mam niezmienną od dziecka - za sprawą jedno młodzieńca, który zresztą tamtejsze seminarium (ku mej czarnej jak sutanna rozpaczy) ukończył... Z chęcią bym taki serwisik przygarnęła anutko[/], ale dokładnie Stata chcesz? Jeśli tak, to dylemat Twój rozwiązany - Staty występują tylko w jednej wersji - złamana biel, choć do kremu jej daleko. Za to szafki są śnieżnobiałe ane3ko, ta listwa jest właśnie do przyczepianie pod szafki, żeby zamaskować oświetlenie oraz takie metalowe części od śrub, które są w każdym spodzie szafki. Na równi z płytą, ale metalowe i ja na przykład je widzę, i mi przeszkadzają. I stąd problem z półką o której pisałam, bo żeby z niej normalnie korzystać musiałabym ją przeczepić nieco niżej - a na tych inspiracjach gdzie stenskopa widziałam był niemal bezpośrednio pod szafką, nie wiem jak to dokładniej opisać. W każdym razie chodzi o to, czy listwa maskująca i półką zawieszona pod szafką nie pogryzą się i nie dadzą nam efektu polska wieś tańczy i śpiewa... Z butlą to w sumie jeszcze nie wiem. Mój pierwszy pomysł był taki, żeby zabudować szafą ścianę w wiatrołapie - tą, która graniczy z kuchnią, a dokładnie rzecz biorąc właśnie z kuchenką. I tam dać szafkę na butlę. Łatwiej to wyciągnąć, łatwiej zabrać od auta, a co najważniejsze - butla nie zabiera mi szafki w kuchni, co jest mega istotne przy tym metrażu. Zanim ten pomysł zrealizowaliśmy, dwie nasze zaprzyjaźnione rodziny przeprowadziły się do nowego domu/mieszkania i obie zakupiły indukcję. I łatwośc utrzymania płyty w czystości mnie zaachała na amen. Plus nie zabieramy miejsca w wiatrołapie. I z ta myślą powstawała kuchnia. Z tym, ze teraz znów mamy dylemat, bo na dzień dzisiejszy gaz z butli i indukcja to porównywalne koszty. Ale niedługo ceny energii zostaną uwolnione i nie wiadomo co się będzie działo, pesymiści zakładają wzrost cen nawet o 100%. Wzięliśmy zatem na wstrzymanie i czekamy rozmyślając. Tymczasem butla miała się wyprowadzić do wiatrołapu, który miał przejść reorganizację, i zamieszkać w szafce fryzjerskiej po moim teściu, przeze mnie odnowionej i używanej teraz jako warsztat do decou. Co mi się średnio podobało, bo szafkę ową bardzo lubię, mam jej siostrę-bliźniaczkę w starym domu (nie odnowioną) i ze trzy pomysły na ich wykorzystanie tutaj. Stało się jak stało, mąż nie zdążył tego zrobić, ja na razie mam na głowie kuchnię i płot do pomalowania. Potem zobaczymy... Juszczakówko, bardzo dziękuję. Ze stołem śmieszna historia. Nasz "stary" ma metr szerokości (kupowany dwa adresy temu) i się tutaj nie mieści. Mąż szukał czegoś taniego, na szybko i na jakiś czas. I pojechał do ludzi, którzy chcieli za 100 euro sprzedać stół i cztery krzesła. Wziął. W gratisie otrzymawszy stolik kawowy, komodę oraz lustro w drewnianej oprawie. Och, gdybym tylko mogła to na biało machnąć wszystko Na herbatkę białą serdecznie zapraszam Ja odwiedziłam dziś ikea, wydałam ponad trzy stówy nie wiem na co - poza półką. Jak zwykle. I jeszcze nie mieli tego co chciałam, jak zwykle. Frontów nie ma, drzwi nie ma (może za 2 tygodnie), organizera Lidana na drzwi nie ma(może w listopadzie), z zestawów dla dzieci upolowałam deserowy (warzyw w stolicy nadal nie ma). Ale jak miło połazić po sklepie z tylko jednym dzieckiem, które w dodatku zwariowało dopiero przy ramkach (i jedną białą z kropkami mam!)... A potem wrócić do domu (po drodze szkoła, przedszkole, tańce i odwiedziny u koleżanki), wyjąć z ulubionej szafki śliczną szklaneczkę do whisky, która dotychczas zalegała w kartonie, bo miejsca na nią nie było, nalać tam czegoś pysznego (bezalkoholowego) i sobie na FM w dobrym towarzystwie posiedzieć z perspektywą, że zaraz wkrętarkę chwycę i półeczkę wymarzoną od niemal dwóch lat skręcę Edytowane 23 Września 2010 przez wadera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 23.09.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 waderka jak będziesz znów w Ikea to bardzo proszę zabezpiecz mi katalog ...bo w Kielcach to nieosiągalne ...a ja kcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 23.09.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 yhm ...i wkleiłam mój numerek ...i nowe dylematy ...na krabie naturalnie ... jestem za indukcją choć nikt mnie nie pytał ...miałam butlę i do dziś pamiętam że zyłam ze świadomością mieszkania z bombą w domu ... ale to od czasu serii wybuchów tychże w moim cudnym mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 23.09.2010 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Daj adres na priva, jeśli używany przez 10 dni katalog spełnia Twoje standardy A ja numerek idę obejrzeć a potem do wkrętarki rodacy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts