Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kociu, na fm, zaraz kopię wyślę...

kicikici, będziesz koszmary miała, oj zobaczysz, zobaczysz...

Płot mój jest cholernie pracochłonny. Ale na inny nie zamienię :) Jakby Oficer chciał się na niego samodzielnie targnąć, to mu po znajomości lekcji udzielę - na tych 17 przęsłach to co mi zostały :)

Nelko dziękuje :)

nie mam ostatnio na nic czasu, tzn. na swój wątek, bo wasze podczytuję namiętnie, chociaż w milczeniu. Ale muszę się w końcu odezwać, bo wyobraź sobie Waderko, że mi się dzisiaj śniłaś ;) Miszkałaś na mojej ulicy, miałaś śliczną białą kuchnię i 3 superowe córeczki. Prawie się zgadza ;)

Pozdrawiam zatem gorąco sąsiadkę ;)

ps. kuchnia klimatyczna, makijaż rasowy, a o płocie nie wspomnę...

Rozpuszczę się jako dziadowski bicz od tych Waszych komplementów - dziękuję :)

I oczywiście postrzegam samą siebie nieco inaczej, ale co tam - będę to czytała jak mnie dół depresyjny dopadnie w ramach terapii :)

Szybko dziś pokazuję marketowe poprawiacze nastroju, sam plastik, ceny adekwatne do materiału :)

Wieszaczki - wczęsniej były fackelmanny na przyssawkę, tak więc postęp jest :)

http://img59.imageshack.us/img59/993/12378599.jpg

http://img826.imageshack.us/img826/5964/43916986.jpg

Pojemniczki. Na płyn i mydło. Szukam od dawna i nic. Więc postawiłam takie. Zawsze to lepiej niż butelki z naklejkami... Tylko jakoś zaznaczyć jeden muszę...

http://img843.imageshack.us/img843/6272/44714748.jpg

I coś zza płota :)

http://img826.imageshack.us/img826/1063/27267962.jpg

Spokojnej nocy!

Witaj Waderko!!:)

ależ Ty ciekawie piszesz!!!......fajnie się czyta Twój dziennik......i miło foteczki ogląda:)

Masz cudne córeczki........uroda pewnie po mamusi??:)

Ale zobaczyłam tez u Ciebie kuchnie z IKEA , o której ja marze!!!:) jest poprostu CUDNA!!!

możesz napisac czy jesteś z niej zadowolona?? jak z utrzymaniem czystości???

na twój przedpokój natknęłam na którymś z wątków i chyba nawet tam się nim zachwyciłam ... tylko już nie pamiętam gdzie więc wklej bo układ szafek i to lustro bardzo fajnie zaaranżowane :) wieszaczki słodziutkie gdzie je wynorałaś ... a okno kuchenne ... dojrzałam osłonki i ta seria sweet home ... oj sweet kochanie ... sweet u ciebie i ty sama sweet ..

Waderko jak zwykle wszystko pięknie, ale gdzie to zdjęcie z nietypowym makijażem? Nie załapałam się już chyba ;)

Kuchnia wygląda z dnia na dzień coraz lepiej - nic się nie martw, w końcu doczekasz się wszystkich elementów :)

Gratulacje z powodu ukończenia jednej części ogrodzenia - masz pałera kobieto :D

kala, witam :) I wzdycham do Twego avatarka - od kiedy chciałam mieć dom, chciałam mieć "bukowy koniecznie". Mam inny, sentyment pozostał...

Kuchnię miałam wcześniej w jaśniutkiej okleinie, coś jak brzoza. Moim zdaniem brudzi się tak samo szybko. To znaczy tak samo szybko widać, ze się zabrudziło - bo brud się wszystkich kolorów czepia tak samo. Przecieram wilgotną ściereczką i jest OK, choć rzeczywiście pracy trochę więcej niż przy gładkich frontach. No i te szklane drzwiczki są pracochłonne.

O zlewie i szafkach narożnych pisałam wcześniej i podtrzymuję. Zresztą tył (ten "karbowany" kawałek) zlewozmywaka też wymaga kilku minut dziennie.

I nad blatem bym się zastanowiła dobrze, spadł mi chyba nóż ze zmywarki i jest lekki odprysk. Mój wcześniejszy blat (z nie wiem czego, bo był tak mały kawałek, że kazałam stolarzowi dać cokolwiek co ma byle jasne) przeżył 6 lat użytkowania z roztrzepaną kucharką, troje dzieci i przeprowadzkę - i nic mu się nie działo takiego. A na oko wyglądają na zrobione z tego samego (po wyglądzie przekroju wnoszę). Z drugiej strony za te pieniądze to sobie można co 5 lat owy blat położyć - tyle, że to trochę wysiłku wymaga.

I to chyba tyle - jeśli coś jeszcze chcesz wiedzieć - pytaj :)

Aha, brakuje mi tu takiej uszczelki między cokołem i podłogą - chyba w ogóle IKEA takiego czegoś nie ma. Będę msuaiał psozukac gdzieś indziej.

konstancjo, pewnie na blogu widziałaś. Wiesz, ja chciałam inaczej (poza lustrem, bo to chciałam koniecznie akurat to co jest) - ale to maleńkie pomieszczenie i trzeba było pójść na kompromisy. Ostatecznie nie wyszło najgorzej, choć na tej ścianie naprzeciwko lustra to ja bym jednak wolała zamykaną szafę. No wiesz - kiedyś... ;)

Poszukam zdjęć i wkleję.

Osłonki mam i nie mam pomysłu na nie. Może chcesz zaadoptować?

Z serii sweet home zostały mi tylko te dzbanuszki i cukierniczka (bez pokrywki), Mówię Ci, u nas przeżywają tylko niezniszczalni - plastik i metal...

Wieszaczki z OBI.

pysiaczku, dziękuję.

UWAGA, patrz:

http://img63.imageshack.us/img63/3148/02aj.jpg

Jakby co, to służę kompresorem przed następną imprezą ;)

:) jeszcze muszę słówko o tych szafkach z przedpokoju ... kurcze mają swietną formę i to drewno chyba ... wiesz teraz zeschizowana na biało to może i widziałbym tam białe refleksy ale normalnie na to patrząc (co trudne w amoku biało szarego szaleństwa) to świetne rzemiosło ... widać ... :) szafe zawsze można dostawić jeżeli jest miejsce ... w swoim wiatrołapie też kiedyś planuje zrobić na zamówienie bo planuje taką a la szafę ... na zewnątrz drzwi jak u normalnej a w środku haczyki bo głębokość mi tam wejdzie tak 35 cm ...

Waderko,

przeczytałam wątek od deski do deski i jestem pod wrażeniem! Kuchnia ciepła i przytulna, platynowy szary z łazienki już "odgapiam" do mojego wiatrołapu, dzieciątek zazdraszam (u mnie na razie jedna córcia), no i podziwiam Cię za cierpliwość i pogodę ducha. Trzeba być niezłym menadżerem ;), żeby to wszystko ogarniać... I jeszcze ten płot! :D A Twój wiatrołap z szafkami i lustrem tez już widziałam gdzieś tu na forum...

Co do uszczelki między cokołem, a podłogą: kupowałam kuchnie w Ikei trzy lata temu i w paczce z cokołem była do kompletu gumowa, przezroczysta nakładka-uszczelka. Myślę, że nadal powinni coś takiego mieć.

pozdrawiam...i dołączam do grona "czytaczy" :)

konstancjo, ane3ka rozstrzygnęła sprawę mojego wiatrołapu tutaj (choć i na blogu mogłaś wynorać) :) Niestety, szafki z wiatrołapu nie mają nic wspólnego z drewnem w naszej ulubionej postaci. To płyta pilśniowa i folia. ja chciałam hemnesa, stary grevbacka, no i ma go. Zalety takie, że tanie bardzo i fotogeniczne dość. Jakość za to taka, że ławę zarysowałam pierścionkiem przy zakładaniu butów - bo pierścionek ów miał czelność posiadać jakieś oczka wystające. Na pierścionku śladu uszkodzenia brak. Pojawiła się więc poduszka ze starego materacyka dziewczyn. No i siedzi się wygodniej :)

Biorąc pod uwagę trzy Larwy - meble mają nikłe szanse na długoletni pobyt u nas. Czyli kiedyś będzie po mojemu -a le raczej nie hemnes, bo już z niego wyszłam (nie wszedłszy na dobre) :)

Ja tą szafę muszę mieć. Co w stylu tego co jest u moich rodziców (Tata sam robił), Tobie chyba chodzi o coś podobnego. Tam ejst tak - podzielona szafa na trzy części patrząc po szerokości. Dwie zewnętrzne mają suwane drzwi, w środku wieszaki, środkowa ma wieszaki na zewnątrz. Na dole podział taki sam - zewnętrzne szafki na buty mają przesuwne drzwi, środkowa otwarte. U góry trzy zamykane szafki na czapki i inne sezonowe rzeczy.

I ja takie coś potrzebuję. I sobie nawet narysowałam co i jak, i gdzie ma być i ile mi na to płyt meblowych trzeba z budowlanego. I wyszłoby nie drożej niż to co mam. Ale stary się przeraził - tylko nie wiem czego bardziej: czy tego, że mi jakaś pokraka wyjdzie, czy tego że zagnam go do robienia tej szafy...

Ale co się odwlecze, to sama wiesz - poczeka i się w końcu dowlecze...

pysiaczku, opalanie natryskowe hehe...

anila, a zgapiaj kochana do woli - ja sama też go zgapiłam od kogoś :) Tylko kolor to moja inwencja, wszędzie jasne widziałam :)

koks, witam serdecznie (ale masz fajnego nicka!) :)

Cholera no, u mnie tego nie było. Możliwe, że zgubiłam gdzieś przy otwieraniu paczki? Nic, jadę tam jutro (bo ponoć przyszły fronty do moich szuflad wreszcie nareszcie), to zapytam. Pozdrawiam córcię Twoją i trzymam kciuki za rodzeństwo :)

A, wrażenie że ja to wszystko ogarniam jest mocno iluzyjne...

Ane3ko, cześć! Jak się mieszka? Zaraz do ciebie zajrzę, dawno mnie nie było (nigdzie mnie nie było przez ten płot)...