Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pysiaczku, ten na drzwi - tyle że u mnie na szafce wisi. W końcu mam miejsce na suszarkę, na tym mi najbardziej zależaqło...

nelko, dziękuję...

konstancjo, oj żebyś wiedziała...

koks, obawiam się że masz rację tą ikeą... Mają swoją politykę i tyle. Przy okazji dodam, że okucia lepsze niż w brw, gdzie średnio po 7 latach zawiasy padają (wiem od osoby, która prowadzi studio mebli kuchennych - ale nie brw, ostatnio też się naocznie o tym przekonałam u innej koleżanki). Do tego jakby co - to zawsze można podjechać, kupić paczkę zawiasów i po wykręceniu czterech śrubek założyć nowe... Ja to brałam pod uwagę przy decyzji o zakupie i był to dla mnie ważny argument za.

Co do ośmiu tygodni oczekiwania, to przypominam, że ja kuchnię zakupiłam dnia 13 września - zaraz więc te 8 tygodni nam strzeli a frontów niet...

Wiecie co, wściekłam się wczoraj na listwy. Uciąć to prosto pod kątem (jak już się cud zdarzył i gdzieś dobrze pomierzyłam) ręczną piłką (jak pokazuje instrukcja) to mission impossible. Przynajmniej dla mnie.

Pierdzielę to. Rzuciłam wczoraj wszystko i czerwona ze złości poszłam spać, by rano znów powalczyć. A rano stwierdziłam, że nie ma mowy, nie zrobię tego. Nie będę się męczyła dwa dni klnąc jak szewc i niszcząc kolejne listwy. W listopadzie ma być tu człowiek od wszystkiego a po nim stolarz. Jak nie jeden, to drugi mi to zrobi, na pewno mają jakiś porządny sprzęt do cięcia. Olewam i zostawiam.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

koks kurcze a ja już byłam pewna, że jednak ta Ikea u nas powstanie...Wszystko na to wskazywało, nawet pracowników już szukali!

Nawet nie wiedziałam, że tak fajnie jest to rozwiązane, że można i przelewem im zapłacić i dowiozą to za taką cenę - szkoda, no ale cóż. Właśnie dlatego, że nie wiedzieliśmy (a może z lenistwa, strachu przed samodzielnym składaniem? - jeszcze wtedy nie znalazłam wątku Waderki superwoman, żeby z niej brać przykład ;)) zamówiliśmy kuchnię z BRW i 3 września taką nam właśnie zamontowali - także odwrotu już nie ma. Ale jestem zadowolona z mojej kuchni, więc nie będzie tak źle ;)

A teraz w niedzielę wybieramy się do Poznania po sypialnię :)

Waderko napisz proszę jaki to wieszaczek jest w tym przyborniku Lidan, bo jakoś się dopatrzeć tego nie mogę na tym zdjęciu w necie. Czy da radę powiesić to na drzwiach i je zamknąć całkowicie na klamkę? Ten haczyk jest metalowy jak w wieszaku na ubrania czy jaki? :)

Iwek, Ty nie choruj tylko gadaj z nami :)

pysiaczku, to na pocieszenie dodam, że nic poza tymi zawiasami w kuchni z brw u mojej koleżanki się nie popsuło, a sama kuchnia jest bardzo ładna :)

Lidan. Moim zdaniem powinno się do niego kupić wieszak na drzwi, o taki na przykład:

http://www.ikea.com/PIAimages/0095236_PE233705_S3.JPG

Kiedyś widziałam jeszcze srebrny, chyba z serii grundtal, ale teraz go znaleźć nie mogę.

Ja jednak nie chciałam tego wieszać na drzwiach, bo mam tam szybę i trochę by mi ją przybornik przesłonił. Od zawsze chciałam go powiesić tak:

http://img831.imageshack.us/img831/7203/61400838.jpg

Co też uczyniłam :)

Po drugie muszę Wam coś pokazać. Coś zupełnie nie związanego z wnętrzami. W zasadzie uważam się za osobę niefotogeniczną i stojącą po właściwej stronie aparatu tylko wówczas kiedy wciskam migawkę. Ale czasem znajdzie się ktoś taki, kto mi zrobi zdjęcie takie, ze ja się potem nagapić na nie nie mogę...

No spójrzcie tylko...

http://img443.imageshack.us/img443/8986/magdamartakol.jpg

Od wczoraj się do tego zdjęcia ciesze jak głupi do sera...

Waderko rzeczywiście po spojrzeniu na to zdjęcie uśmiech sam się na usta ciśnie :D

Wyglądacie obie fantastycznie i tak jak dziewczyny piszą - fotka nadaje się do wydruku w powiększeniu i na ścianę :)

Wracają do przybornika to już teraz widzę, że na tym haczyku co jest w oryginale z tym Lidanem to powiesić się tego na drzwiach nie da w żaden sposób.

Jedyna opcja to na tym wieszaku specjalnym na drzwi i to właśnie ten z serii Grundtal pasowałby mi najlepiej kolorystycznie:

http://www.ikea.com/PIAimages/17817_PE102238_S3.jpg

I cieszę się niezmiernie, że z tą kuchnią z BRW nic więcej się nie działo :) Zawiasy jak coś przecież kiedyś wymienić mogę.

Waderko - zdjęcie SUPER! Sama energia i radość życia :)

Faktycznie "trochę" to trwa z Twoją kuchnią skoro zamawiałaś 13.09 :( Ja chyba miałam szczęście: trafiłam z wyborem szafek w to, co mieli na stanie ;)

A jak tam folia na szybki? Przyszła już? Bo bardzo mi się spodobała...i teraz się zastanawiam, gdzie mogłabym sobie taką nakleić :D

Pysiaczku my też rozważaliśmy brw, ale te 8tyg. oczekiwania, które nam zaproponowano, przeważyło szalę...;)

Bardzo Wam dziękuję. Ja naprawdę nie lubię się na zdjęciach (a która z Was się lubi?) i jak mi się czasem trafi takie, które mi się podoba, to jest to wydarzenie wagi niezmiernie ważnej ;)

Duży format zarezerwowałam dla Larw i Chojnika, ale zrobię 20x30 i będzie to tej ramki pustej w kuchni akurat.

Folia przyszła, została przyklejona i ... podoba mi się.

Zatem mamy milion pierwszą interpretację Stata, tym razem wersja babcina :)

Przypuszczam jednak, ze ten wzorek szybko mi się opatrzy i będę eksperymentowała dalej. Ktoś na allegro świadczy usługi drukowania na takiej przejrzystej folii materiałów klienta - jakby tak główki Larw zza tych szprosów wyglądały... Wizja na przyszłość odnotowana :)

Wygląda to tak:

http://img177.imageshack.us/img177/5741/24450547.jpg

http://img526.imageshack.us/img526/5599/46739348.jpg

Moje Waterloo:

http://img254.imageshack.us/img254/5310/36102977.jpg

I nocne marki...

http://img221.imageshack.us/img221/4016/54329481.jpg

pysiaczku, na pewno będziesz z kuchni zadowolona, oczywiście pod warunkiem, że się nam tutaj pochwalisz :)

Wydaje mi się, że kiedyś były jeszcze takie pojedyncze wieszaki z grundtala, teraz ich nie widzę...

koks, może na oknie w łazience? Mi trochę zostało i też się zastanawiam co też z tym uczynić?

dobra ... najdejszła wielkopomna chwila ... muszę się do czegoś przyznać ...:-P jak pokazałaś folię na szybki to ... milczałam ... no milczałam bo babcina było najłagodniejszym określeniem jaki się mi cisnęło ... folia nazywając rzecz po imieniu zupełnie mnie siem nie podobała ... z drugiej strony pomyslałam że może zwyczajnie wyobraźnia mi galopuje w kierunku bazarowych firanek a skoro wybrałaś a masz sporo udanych pomysłów no i tak bardzo mylić się nie możesz ... i teraz mam tak pół na pół ... 8-) wzór nadal wywołuje wspomnienia tamtych firan ale na twoich zdjęciach wygląda sympatycznie ... choć może gdyby zostawić same róże byłoby ciekawiej :) ... choć może to peonie ... yhm i pani madralińska szuka już długo czegoś na swoje drzwi do wiatrołapu gdzie jak widziałaś powierzchnia imponująca ... i nie ma takiej folii i nie ma pomysła ... narazie wygrywa firanka z ikea ... ale też mam dysonans Edytowane przez konstancja30

a ja czułam ze będzie fajnie i tak jest, rewelacja ! nawet się zastanawiam czy nie dac tego u mnie.....hm.......no sprobowac zawsze mozna ,bo wydatek mały

co do fotki- jest super i najwazniejsze ze Tobie się podoba..........kobieto ja mam tak samo, prawie wogole nie mam zdjec, z wakacji to gora 3 fotki zawsze mam - tu moj maz akurat twierdzi ze wina jest moja,bo tylko siebie uwazam ze godnego oparatora mojego nikona ,ale fakt jes taki ze jak mam go prosic o fotke a potem wsciekac sie ze wyszlam jak retyn to wole tego nie robic.......tylko dlaczego w lustrze niby wygladam ok a na fotkach to jak jakas taka niedorobka ?

Waderko, ślicznie wyszło z tą folią :) Lubię babcine klimaty ;)

Wiesz, w miejscu, z którego piszę mam w oknie czerwone zasłonki z żółte róże i zielone listki. Też wyglądają na babcine :) Nie są może szczytem piękności, ale ja je tak lubię ;)

Twoje lampy mnie zachwycają. Zakochałam się w nich i męczy mnie, gdzie by tu takie cudo umieścić (wcześniej kupić) :)

Ale mam skarbonkę pt CZACZ i jak się zapełni, to może tam coś znajdę :)

koks mi z kolei z kuchnią się nie spieszyło :) Czekaliśmy na nią ok.6 tygodni, a teraz już jest półtora miesiąca po montażu a i tak jeszcze nie mieszkamy. No i tak w ogóle to jest to kuchnia w mieszkaniu - nie w domu. Ale i tak bardzo się cieszymy, że mamy gdzie mieszkać tzn. że możemy być na swoim praktycznie zaraz po ślubie :)

Waderko jak tylko się przeprowadzimy i udomowię kuchnię to postaram się ją pokazać :)

Tymczasem...Super wyszło Ci to oklejanie witrynek! Wzór jest taki koronkowy i delikatny i mam wrażenie, że szalenie modny - szukam obecnie tapety do sypialni i natknęłam się na takie koronkowe wzory i muszę przyznać, że podoba mi się to :)

Jednym słowem jest super - jeszcze bardziej przytulnie i jeszcze bardziej domowo.