Juszczakówka 21.10.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Maskownice na szybki suuppeeraste, najważniejsze,że nie widać zawartości szafek....a o to chodziło nie.... Lampka na półeczce czarodziejska i jaki fajny daje klimat ( a może małe zdjęcie przodu lampki, pięknie proszę) . Twoje Waterloooooo ho hooooooo...... czekamy na stolarza i już . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 21.10.2010 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 konstancjo, a czy Ty wiesz, że ja podejrzewałam przyczynę Twego milczenia, tak niepodobne go do Ciebie? I miałam duże wątpliwości jak to wyjdzie. A teraz mam 80/20 - zadowolenia do wątpliwości. Jest lepiej, bo nie widać tego misz-maszu za szybkami. A u nas zero szans na postawienie tam tylko i wyłącznie rzeczy ładnych - to mała kuchnia dużej rodziny z niemałym apetytem Wiem, że kiedyś znajdę coś innego, co będzie jak ta folia z łazienki - że rok wisi na oknie, a ja za każdym razem jak tam wchodzę się do niej uśmiecham. chciałam coś ala firanka, znalazłam jedynie to. Póki nie znajdę czegoś delikatniejszego - powisi. betib, nie wiem cholera czemu tak jest - ale mam to samo. Na przykład gapię się w lustro i ustalam jak stosunkowo dobrze wyglądam. Potem próbuję sobie strzelić auto i ... cancel zaraz po tym co zobaczę jeszcze w aparacie. Mąż mój uznaje jedynie tryb "zielony" oraz kompozycję "cała sylwetka na środku obrazu". Więcej chyba nie muszę pisać, co? A teraz ogólnie konstancja i betib - o folii będzie. Można zamówić taką folię nawet w całkiem dużym formacie w większości agencji reklamowych, drukarni - w w każdym razie tam, gdzie mają ploter. Z dowolnym wzorkiem, symetrycznym czy nie. Moja siostra ma takie coś w łazience w ich poprzednim domu - całe okno matowe, a u góry kilka zawijasów przezroczystych. Przepięknie to wygląda. I dla Ciebie betib mam wizję takiego matu, a na dole szlaczek z lawendowych wiązaneczek (bo chodzi o dolną łazienkę, tak?), a dla Ciebie konstancjo coś z francuskiego - na przykład matowe drzwi, a na tym przezroczyste francuskie napisy. Jakiś kawałek książki, wiersz, czcionką stylizowaną na ręczne stare pismo... Koniec wizji Ja myślałam o tym, żeby zeskanować wzór firanki z salonu i takie coś zrobić. I nie mówię, że wizje porzuciłam - ale żeby ją zrealizować muszę jechać do JG. Naprawdę nie mogę nigdzie tutaj na miejscu, naprawdę - uwierzcie mi. Serce mi nie pozwala. Bo tam mam takich zaprzyjaźnionych fajnych ludzi, którzy takie rzeczy robią - to co, do obcych pójdę? No way A poza tym wizja dojrzewa i przeplata się z innymi - a zresztą na półkę musi zostać odłożona, bo czeka nas akcja "góra" i na tym się teraz skupić muszę. Nelko, dziękuję Te zasłonki coś w typie wzoru z krakowskich spódnic ze stroju ludowego? Oj, też by mi się podobały Z lampami to ... no rozumiem, co mam ściemniać - sama je kocham. Będę trzymała kciuki za Czacz i za skarbonkę. Famelio, dziękuję pysiaczku, super że z nikim nie mieszkacie - już samo docieranie się nie jest łatwe, a jak jeszcze są osoby trzecie, to robi się bardzo trudno. Koronkowe wzory? Chyba w katalogu dekorala jest taki koronkowy wzór na ścianie. Podobał mi się, ale ja bym zrobiła szary na ecru - a tam jest chyba niebieski na wrzosowym, czy coś takiego... No i czekam na Twoją galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 21.10.2010 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Ooooo, cześć Juszczakówko! No czekamy, nie? Inaczej nie przejdzie Lampka na półeczce to taki lampion na tea lighty. Nie lubię zasypiać po ciemku, więc ją co dzień eksploatuję - wyłącznik ma automatyczny Tu zbliżenie: http://img245.imageshack.us/img245/6533/24male.jpg Oczywiście nie czytam przy świeczce, to tylko eksperyment był zdjęciowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 21.10.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Co za rewelacyjny, prosty pomysł! Też nie lubię zasypiać po ciemku, szczególnie gdy jestem sama w domu Dziękuję za pomysł - czy życzysz sobie zań jakieś odstępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.10.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Waderko, co Ty pokażesz, to ja się tym zachwycam. Taki lampion. Niby nic, a jaki śliczny! Naprawdę! A można go gdzieś kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 21.10.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 lampionikiem jestem za to oczarowana ... to jest to co tygrysy lubią najbardziej ...wow ... a jak miałaś nie podejrzewać jak ty juz mnie lepiej znasz niż ja sama ... bo to pismo na moich szybach to z jakiegoś dna mej podswiadomości wydostałaś ... tylko jak czarownico jedna ... wizje dojrzewają i są potem na jawie jak szlachetne wino ... warto poczekać ... a ponieważ słucham tego ostatnio do bólu to .... http://www.youtube.com/watch?v=Aws7v5YK1CE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 21.10.2010 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Famelio, poproszę o kolor i tynk Twej cudnej elewacji - już wiem co mi się dziś będzie śniło nelli, ja go kupiłam w takiej lokalnej galerii, a w zasadzie sklepie z ładnymi drobiazgami, bo trudno to galerią nazwać, rok temu na Gwiazdkę (sobie, mąż mi dał swoja kartę i wysłał po sweterek, przyniosłam lampion hmmmmm....). Zajrzę czy jeszcze coś podobnego mają jak będę w okolicy. konstancjo, ja wiedźma jestem i tyle. Wiedźmowate stworzenie A poza tym też lubię francuskie klimaty, manekiny i Audrey Mam jakiś kawałek głowy czy serca - licho wie - wspólny z Tobą, i w nim grzebię jak szukam wizji dla Ciebie. Albo - jak teraz - ona do mnie sama stamtąd wyłazi Za to Bajora nie trawię w żadnej postaci, choć przyznaję, że wśród obecnego pokolenia jako jeden z nielicznych jest artystą, a nie rzemieślnikiem. Tylko gdzieś się z nim mijam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 21.10.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 ciągle wracam do tej latarenki ... i jeszcze jak zrobić takie zdjęcie ...??? ... każdy szczegół widać a nastrój pozostał ... niestety moje zdjęcia nastroju "tym czymś " co posiadam nigdy nie wyjdą ... a michas może zostać ? ... czy go usunąć ... ostatecznie to piosenka Edith ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 21.10.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 tymczasem...super wyszło ci to oklejanie witrynek! Wzór jest taki koronkowy i delikatny i mam wrażenie, że szalenie modny - szukam obecnie tapety do sypialni i natknęłam się na takie koronkowe wzory i muszę przyznać, że podoba mi się to jednym słowem jest super - jeszcze bardziej przytulnie i jeszcze bardziej domowo. koronkowe wzory na tapeach ? Rzuc linkiem plisssssssssssssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 21.10.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 (edytowane) waderko ja mam dla Ciebie i siebie propozycje ja zrobię fotki Tobie a Ty zrobisz fotki mi myślę ,że wtedy efekt będzie taki jak być powinien hihihihhi no i z tym robieniem sobie zdjec mam to samo hhahahaha masakra jakas, no ale to pewnie dlatego ze komus robisz pod odpowiednik kontem a sobie na oko i zawsze cos wychodzi za duze- a to nos a to czolo a co do oklejania szyby w łazience, bo ja w sumie potrzebuję zrobić to do wysokości zazdroski - mysle nad zwyklym bialym matem....( takie bielone szklo ) chodzi o to ze i tak roleta zewnetrzna jest zawsze do polowy opuszczona a od polowy jest zazdroska z lawendowymi kwiatkami, ale latem jak okno jest uchylone zazdroska lekko się odchyla i ja mam wrazenie ze cos tam widac z ulicy...kiepska sprawa Edytowane 21 Października 2010 przez betib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.10.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 koronkowe wzory na tapeach ? Rzuc linkiem plisssssssssssssssss Ja znalazłam taką http://allegro.pl/tapeta-na-flizelinie-biala-koronka-glamour-bn-i1282719805.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 22.10.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 dzięki Nellka ta jest chyba akurat dość nowoczesna, ale gdyby ktos widział cos bardziej retro do bardzo proszę o linka mam pomysła gdzie moglabym cos takiego miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 22.10.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Z bardziej retro to wydaje mi się, że takie coś mogłoby podejść http://allegro.pl/tapeta-dekoracyjna-koronka-materio-i1277394222.html Waderko lampka daje niepowtarzalny nastrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 22.10.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Waderko zobacz jakie zamieszanie pozytywne zrobiłaś tymi tapetami- maskownicami i oto chodzi, inspirować się należy :lol2:. Bardzo dziękuję za zbliżenie lampioniku, a ja myślałam ,że to jest lampka. Inspiruj kobieto nadal....................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lutajka 22.10.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Pieknie moja droga, pomysl z tapeta w szafeczkach...........uroczy.zdjecie lampionu.........................majstersztyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 22.10.2010 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Zamieszanie się zrobiło No i bardzo dobrze - pokazujcie co tam macie, co znalazłyście - może i ja coś dla siebie znajdę Kociu, oczywiście, że Michała zostaw, piękna piosenka! Zaraz skrobnę o zdjęciach betib, propozycja ciekawa Trzeba się kiedyś spotkać z aparatami To moje ostatnie zdjęcie jest autorstwa bliskiej mi osoby i mojego guru fotograficznego jednocześnie. Jakie Ewa potrafi autoportrety robić! Podglądam, podglądam, może i mi się kiedyś uda... Na za duże nosy i uszy to długa ogniskowa dobrze robi. Tyle, że ja mam salon za mały, żeby z tele latać Słuchajcie, odnośnie lamionu - szukałam koszy na meble do kuchni i przypadkiem znalazłam to: http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/83/94/89/1283948919 Jest tu: http://allegro.pl/69260-hit-ogrod-latarnia-latarnie-lampion-dominus-i1283948919.html Rozmiar ten sam Zdjęcie "nastrojowe" - instrukcja wykonania Potrzebny jest aparat, który ma tryb manualny - czyli, że możemy sami, ręcznie nastawić takie parametry jak czułość, przesłona i czas naświetlania. Albo ma taką funkcję, że możemy wpływać na wartość EV - czyli naświetlenie. Zwykle jest to taka przedziałka w formie linii prostej ze skalą od -3 do 3. Bo dla naszego aparatu to zdjęcie jest niedoświetlone. I jeśli zdamy się na pełną automatykę, to aparat naświetli to mocniej, nie będzie efektu, albo/i się wszystko rozmyte zrobi, bo aparat ustawi długi czas naświetlania. Zakładając, że mamy tryb automatyczny ustawiamy tak: - maksymalna czułość czyli ISO (chyba ze na maksymalnej są koszmarnie zaszumione zdjęcia - to wtedy maksymalna akceptowalna przez nas) - mała przysłona - czyli te cyferki wyrażane jako 1.8, 3.4, 5,6 - jak najmniejsze to ustawiamy - maksymalnie długi czas, ale tak, żebyśmy byli w stanie utrzymać aparat w bezruchu - wyjdźcie od 1/50 sekundy i sprawdźcie czy możecie wydłużyć. I robimy zdjęcie, oglądamy na monitorze aparatu i wprowadzamy ewentualnie jakieś korekty. Czyli zmieniamy jeden z czynników wcześniej opisanych i patrzymy czy jest lepiej czy gorzej. Jeśli możemy wpływać tylko na EV, to ustawiamy na -3ev, robimy zdjęcie i patrzymy czy nam się podoba. Potem ustawiamy -2 2/3 i to samo. Aż do uzyskania zadowalającego efektu. Policzyć tego dokładnie nigdy nie umiem - stosuję metodę prób i błędów. Jak ktoś ma PS, to potem jeszcze można w poziomach (levels) przesunąc środkowy wskaźnik w lewo - wedle uznania. I jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 22.10.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Pozwolisz, że skopiuję sobie tę cenną radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 22.10.2010 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Jasne Famelio, piszac to mialam nadzieje, ze sie komus przyda (ps przepraszam, ale mi wcielo polskie znaki, wrrrrrrr) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother24 22.10.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Pozdrawiam Cię Waderko, bo widzę, że jeszcze nie śpisz.... chociaż przeglądając Twoją galerię stwierdzam, ze nie pierwszy raz o tej porze jestes na FM. Kobieta to jednak musi mieć sporo na głowie, bo wtedy ma czas na wszystko. Bardzo tu przyjemnie, więc chętnie podglądam Inspiruję się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 22.10.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Waderko - piękne to twoje zdjęcie! Podoba mi się twój pomysł z naklejeniem folii na szybkach. Kuchnia na tym zyskała i jest jeszcze ładniejsza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts