Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Waderko i ja parę dni nie zaglądałam a tu takie cuda zostały pokazane i ciekawostki napisane :)

Po 1. koronkowe szafeczki stworzyły bardzo nietuzinkowego stat-a i o to chodzi! brawo za pomysł!

po 2. zdjęcie lampeczki i sama lampeczka cudeńko

po 3. instrukcja wykonania zdjęcia bardzo przydatna (jak się kiedyś dorobię aparatu to na pewno do niej wrócę i skorzystam) a tak w tym temacie pozostając to ile kosztuje taki aparat z średniej półki co już ładne zdjęcia robi?

i przede wszystkim: fajna kobieta z ciebie! czuć od ciebie takie ciepło, dobroć, taka przyjaciółka z sąsiedztwa :)

powtórzę się: fajnie tu u ciebie waderko :)

Waderko, folia na szafkach wygląda super :) Pokazałam zdjęcie mężowi, żeby też się zachwycił, a on powiedział: "...taka babcina...", a wcale nie czytał Twojego opisu ;)

Też myślałam o oknie w łazience. Niby fajnie widzieć świat siedząc w wannie, ale i świat może mnie zobaczyć w tej wannie...a to już nie jest takie zabawne ;) Znalazłam takie wzory i spodobały mi się te liście i ten pierwszy wzór też: http://allegro.pl/nowosc-statyczna-bez-kleju-okleina-witrazowa-i1275715796.html

Edytowane przez koks

Cześć mother! Późno piszę, bo nocny marek jestem :) No i w dzień jest młyn, trudno znaleźć spokojną chwilkę na forum. Zapraszam do podglądania :)

Rokoko, zaczerwieniłam się słysząc pochwałę z Twoich ust - dzięki!

Kasiorku, dziękuję :) U nas porcelana nie przejdzie - nie nadaje się do zmywarki :)

martaibartek, bardzo się cieszę czytając tak ciepłe słowa. Z aparatem nie doradzę, bo pojęcia nie mam co się dzieje na rynku, zmienia się wszystko z prędkością światła, a ja mało się sprzętem interesuję. Jak czegoś potrzebuję, to szukam opinii tutaj: www.cyberfoto.pl. Jest tam kilka osób bardzo dobrze zorientowanych w tematach co i za ile na rynku. Oczywiście mogę tłumaczyć z polskiego na nasz jak zaczną nomenklaturą rzucać :)

koks, ja mam całe okno w łazience zaklejone, bo jest za wc (geberit się z tej okazji nie zmieścił) folią podobną do tej numer 1. Numer 2 też mi się baaaaardzo podoba. Aż mi na niego smaka narobiłaś :)

Oglądałam ostatnią taką folię w OBI, tylko nikt mi nie umiał powiedzieć jak to zamocować na oknie... Nie wpadłam na to, że można wyguglać...

wróciłam:) staram sie nadrobic zaległości, ale nie wiem czy mnie nie zwolnią z pracy za to nadrabianie:)

Musze sie porozglądać za taka folia na szybe do łazienki dolnej, bo sie goście wstydzą "pod oknem" załatwiać:p coś widzę piszesz o jakiś ze wzorkami:)

Edytowane przez Iwek

Zdecydowanie jestem ZA oklejonymi szybkami :D ślicznie to wygląda !

P.S.

... dołączam do klubu osób nie bardzo lubiących siebie na zdjęciach ...

... jak moje jakieś mi się podoba - to święto ...

Ale Ty przecież fajowa babeczka jesteś - piękne oczy, śliczne włosy i ta figura !

Pozdrawiam :)

Hejka Nadulko!, my się śmiejemy, że dla Miśki barwnika nie starczyło w moim organizmie - bo jako jedyna ma niebieskie oczy, aż tak jasne włosy i cerę. Książkowy przykład przedstawicielki rasy aryjskiej ;)

Za tatusiem...

Mycha, dzięki :)

Wiesz, zawsze to wygląda inaczej z punktu widzenia osoby, która na zdjęciu jest. Wiele zależy (jak w tym przypadku) od fotografa. W rzeczywistości mam cienkie, krnąbrne włosy, małe oczy osadzone zbyt głęboko i zbyt blisko siebie i 4 kg za dużo. A tu proszę - wszystkie braki zatuszowane :)

Cicho było z powodu frontów do szuflad :)

Ale grzeczność nakazuje mi inaczej zacząć: konstancjo, tak postrzega siebie większość z nas. I wiesz, świadomość tego, że:

a. przywiązujemy zbyt wielkie znaczenie do wyglądu (własnego);

b. widzimy to czego inni nie widzą (ta fałdka pod swetrem), a my widzieć byśmy nie chciały;

c. duża część z nas nie zwraca uwagi na wygląd kogoś, kogo zna - zatem i tak samo my jesteśmy traktowane

jakoś mi wcale nie pomaga i co rano marzę o sarnich oczach :)

ane3ko, bardzo dziękuje :)

mycha, ja mam taką obserwację, że często ludzi bardzo przeciętni z wyglądu mają ładne dzieci - i my jesteśmy tego dowodem :)

A teraz - tadam - fronty :)

Oczywiście pierwsza paczka zawierała jeden front porysowany i z miejsca zaliczyła cofkę na magazyn. To już chyba jakaś tradycja...

http://img13.imageshack.us/img13/3505/50058671.jpg

Na razie przestój z kuchnią - we wtorek zaczynamy poddasza. Ma ekipa zrobić tak, że potem mam tylko malować i kłaść panele. Ekipa sprawdzona, nie martwię się tym - nie wiem tylko jak wytrzymam dwa tygodnie w tym syfie, rozgardiaszu i z kontem, które znów będzie w zastraszającym tempie robić się puste...

Przyprawniki - nie umiem malować za pomocą szablonu. Albo klej tymczasowy jest mi niezbędnie potrzebny. W każdym razie służą mi dzielnie :)

http://img26.imageshack.us/img26/3447/62614512.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/9252/59012346.jpg

ale się uśmiałam ... rozumiem że te fałdki to :

a) albo mówimy o moich ...

b) albo masz mega wyobraźnię ... domniemując takowe u siebie suchmielcu jeden :) ... a teraz o slepkach będzie ... jako małe pachole żyłam głównie powietrzem i jedzenie mając w powazaniu ... generalnie składałam sie głównie z oczu ... z czasem nawet je zaakceptowałam choc durne pytania "dziewczynko czemu jesteś taka smutna " do dzis mnie dobijają ale fakt oczy jak z tego obrazka Anity ... a zapomniałabym kretńsko podkrążone ... to juz wiesz czemu nie lubię zdjęć :) ... a potem piewsze fascynacje i ON ... wielbiony całą mocą nastoletniego serducha powiedział "masz krowie oczy" ... no sarnie to wiedziałam ale krowie ... tak zabił całą płomienną miłość ... wylałam morze łez a rok później po raz pierwszy w zyciu zobaczyłam krowe ...ale było zapóźno :) :jawdrop:

...

stat z frontami w komplecie zacnie sie prezentuje ... przyprawniki jeszcze piękniejsze niż poprzednio ... szablon powiadasz ... no ja to ornament tylko z serwetki mogę ...a kupiłam ostatnio z podobnym wzorem ... a co do rezimu w szufladzie ...no no niczym Amfija Terner ...tj perfekcyjna pani domu w PLowym wydaniu ... Magdaleno chyle czoła ... Numery macie być grzeczne :)

Porządek w szufladzie powalił mnie na kolana.....u mnie niestety trwa małą chwilkę, a to za sprawą małej babajagi, która często lubi bawić się w gotowanie ;):D, jak z tego nie wyrośnie to będzie jak będzie czyli... nieład... tak to się nazywa ???!!! Kuchnia nabiera piękna w całej swej okazałości, powoli, ale z jakim szykiem......i tak trzymać :) . Imiona dziewczynek bajeczne, a nr 3 ma imię moich marzeń..... ornamenty na przyprawnikach ach och... szkoda,że pochowane ( ale za to pełnią odpowiedzialną rolę ).