Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisalam u siebie ale napisze i tu :) swietny pomysl na przyprawnik .. prosty funkcjonalny a kazdy moze dostosowac dizajn do swoich potrzeb. Ja do tej pory trzymalam przyprawy w plastikowym obrzydliwym pojemniku ... a teraz ich komfort mieszkania w mojej szafce znacznie sie poprawi dzieki Waderce :)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Muszę koniecznie rano ten wątek podczytywać - bezie mnie nastrajał pozytywnie na cały dzień :) Dziękuję :)

konstancjo, jako dziecko z miasta i bez żadnej babci na wsi pierwszy raz krowę z bliska widziałam w ... liceum. Albo jakaś 7-8 klasa podstawówki. Pamiętam jak dziś jak mnie zadziwiła moja przyjaciółka mówiąc, że spokojnie mogę tę krowę dotknąć. Bo w naszym teamie to ja byłam postrzelona, a ona ta rozważna i ostrożna. W oczach krowich utonęłam, ale sama przyznasz, że brzmi to kiepsko - co?

W wyznaniach wagi sercowej zdecydowane powinna sarnia wersja pozostać.

A fałdki mam, wcale nie wyimaginowane - jak ma wyglądać brzuch po trzech numerach kogoś, kto sport lubi w wydaniu rekreacyjnym, ale jeśli idzie o jakieś brzuszki czy Weidera - to niekoniecznie? Samej skóry nadprogramowej mi na jedną fałdkę starcza, w drugiej mam zimowe zapasy :)

Z Antheą to pojechałaś po bandzie - gdzie mi do niej? Musiałabym najpierw umysł uporządkować - a tego chyba się zrobić nie da. Jestem artystyczna dusza - powtarzam sobie.

No ale stylizacja szuflady do zdjęcia musi być :)

Zresztą jest tam porządek, bo jest stosunkowo mało rzeczy. Najgorszą mam taką szufladę z łyżkami wazowymi, sitkami, robotami... Jej widok zabiłby chyba PPD :)

Szablon chciałam wypróbować, bo powiem Ci, ze mi się nie chce tyle warstw lakieru kłaść na coś, co ma być w szufladzie/szafce kuchennej. Ale wyszło jak wyszło... Dumam teraz co ze skrzynkami do tej szafki pod zlew. Pewnie białe polakierowane zostaną...

pysiaczku, cześć :) I teraz uwaga - zabije Cię głupim pytaniem - którą stroną do góry kładziesz te maty? Bo ja położyłam gładką, żeby mi żadne okruszki między te wzroki nie wpadały - a te maty głupie i uparte tak mi się na końcach zawijają, jakby chciały odwrotnie leżeć. I się zastanawiam jak to ma być...

Fronty wszystkie mamy. Ale to nie koniec kuchni. Lista jest jeszcze zatrważająco długa - trzy szafki, płyta grzewcza, listwy na blat, listwy pod szafki i cokołowe, wymiana zmywarki. I myślę nad ścianą, co tam dać. Nie mam pomysłu i nie mam presji na szukanie rozwiązania - bo kasy na to teraz nie będzie. Czekam na wenę zatem...

Aaaaaa, i koszyki wiklinowe ciemnobrązowe na szafki wiszące. Muszą tam być, bo mi ta dziura nie pasuje mocno.

martaibartek, takie wąskie szuflady do stata nie mają tych listek - tylko na głębokich jest takie zdobienie. Trochę szkoda. Za to łatwiej się je czyści.

Juszczakówko, jak to jest z porządkiem już się sama przyznałam :) Lubię Miśki imię, ale często zdarza się, że brana jest za chłopca - bo mówię do niej "Michasiu", a ciągle lata w spodniach. Musze jej kitki zapuścić :)

Waderko te maty to ja mam kropkowaną stroną do góry wyłożone, ale szczerze mówiąc nie wiem czy to dobrze? Do tej pory nie zastanawiałam się nad tym :D

Zwijają się strasznie to fakt, dlatego po zakupie, najpierw rozpakowuję je i zwijam w odwrotną stronę niż są zwinięte w sklepie i tak sobie z 2-3dni muszą poleżeć to potem w miarę równo jest :)

Faktycznie trochę rzeczy do dokupienia jeszcze masz :) I to nie tak do końca samy drobiazgów ;) Ale pomału, pomału i wszystko będzie na swoim miejscu!

A propo koszyczków to ja też szukam do kuchni ale białych lub szarych i niestety ciężko jest. Oglądałam w niedzielę białe w Ikei, ale nie zdecydowałam się. Nie znacie jakichś stronek internetowych gdzie takie plecionki sprzedają?

maty kropkami do góry mam ... i do wczoraj wierzyłam że to dobrze :) ... teraz nie wiem juz ... owszem wpada w dołki ale ... odkurzam ... i po sprawie ... a i ma nawet poradnik zakupiony tej perfekcyjnej :) ... tylko ona chyba ma szafy z innego wymiaru bo w moich osiągnięcie ładu jest tak ulotne jak eter ...

... jeżeli chodzi o koszyczki ... to byłam zaskoczona jak zobaczyłam idealną szara biel w ...NOMI ... yhm ... były duże jak na pranie i małe ... miesiąc temu nie wiem czy jeszcze są :)

Gratuluję szufladowych frontów! Kolejny krok do przodu :)

Coś mi się przy okazji majaczy, że nasze szafki z Ikei też miały jakieś zadrapania i wgniecenia, ale z reklamacji zrezygnowaliśmy, bo po pierwsze primo :D były w mało widocznych miejscach, a po drugie primo stwierdziliśmy, że za dużo zachodu i kursowania na trasie Szczecin-Poznań. Tyle, że mamy brązowego Adela, więc i uszkodzenia nie tak widoczne, jak na białych frontach...

Przejrzystością w Twojej szufladzie jestem zachwycona (przyprawniki tez cudne!), bo u mnie po chwili robi się za gęsto ;) Za dużo tzw. przydasiów... Folię szufladową mam ciągle w planach, więc zaczekam, aż zdecydujecie, czy wzorkiem do góry, czy nie i dopiero wtedy kupię i położę :p

Dziewczyny, dziękuję, dziękuje, dziękuję!

I wyjaśniam - to jest pierwsza moja kuchnia, w której wszystko jest tak jak ja chcę. Poprzednie były w wynajętych mieszkaniach, albo odziedziczone po kimś, albo (ta przedostatnia) w takim pomieszczeniu, że był zerowy margines na moje chcenia - MUSIAŁO być tak a nie inaczej - bo w przeciwnym razie nic by się nie zmieściło. Czyli czekałam na tę kuchnię.... No te kilkanaście lat...

I teraz mi zwyczajnie odbiło, ja dusza marzycielska i nieuporządkowana, ciągle tam sprzątam i układam - czego dowodem jest ta szuflada. Plus to co pisałam wcześniej - JEST miejsce na wszystko - JEST porządek.

Pewnie mi za jakiś czas przejdzie to latanie ze szmatą...

I uprzedzam i z góry przepraszam - nie będzie mnie teraz ze dwa tygodnie, jutro rusza docieplanie, gdzieś w międzyczasie stolarz, muszę do ikea podjechać. A dzieci mają tydzień wycieczkowy w przedszkole i szkole. Do tego znajomych mamy już umówionych, trzy pary...

Ale pamiętam i myślę o Was, i jak tylko ogarnę tutaj ten cyrk na kółkach, to sumiennie opiszę i pokaże co tu się działo - a w nagrodę pozaglądam do Waszych domów :)

Trzymajcie się!

Oj, zaczęło się kiepsko.

Primo - dopiero dziś.

Secundo - wieścią, że jak chcę jętki odkryte nad dużą sypialnią, to płyty trzeba podwiesić - czyli nie będę mogła tam mieć schowka. Schowek musi byc - ten dom nie ma piwnicy. Zatem jętki ukryją się :(

Jasne, mogę jakaś atrapę zrobić, ale to mi zaburzy proporcje bo za nisko będzie. Trudno.

Za to małż posłuchał majstra, ze musimy mieć parapety na zewnątrz (ja o tym rok gadam i NIC) i będą. Tyle, że tymczasowe, metalowe. Czyli pewnie ten tymczas potrwa ze dwadzieścia lat...

Lecę ogarnąć co się da, bo chaos tu niezly panuje.