Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu, wrócę z prawdziwą przyjemnością. Nawet teraz zaglądam, choć rozsądek nakazuje pokręcić się w celu choćby szczątkowego opanowania tego syfu.

RAPORT

Sypialnia duża - jeden bok owacony.

Sypialnia mała z kominem (numerowi 2 przypisana) - owacona cała.

Sypialnia mała bez komina (dla numeru 1) - owacony skos, sufit czeka.

Łazienka - owacona do cna.

Korytarz - nie tknięty.

Stolarz - umówiony na wtorek.

Na jutro mamy dowieźć płyty.

Siedzę i modlę się o deszcz - pierwszy raz w czasie budowy modlę się o deszcz, zamiast o ładną pogodę. Bo jak będzie deszcz, to ta część ekipy, która robi teraz u kogoś więźbę - przyjedzie tutaj. I jak tu wszyscy razem wpadną, to pewnie tylko zaciąganie gipsem nam zostanie. Mały dom ma swoje zalety.

Szkoda tylko trochę, że wata tak mocno wycisza - lubię słuchać deszczu. A śpię jak zabita, burza mnie nie budzi, deszcz nawet nie próbuje. Mąż się za to z tego okrutnie cieszy...

Wiesz... a ja nie życzę nikomu co kończy budowę deszczu....

Może złą kobieta jestem... ale ja też modliłam się o słońce i brak deszczu jak budowałam...... On naprawdę utrudnia życie.

Jednakże, życzę Ci z całego serca aby ekipa skończyła w try miga robote u kogoś i wpadli do Ciebie i zrobili co mają zrobić..... :)

To i ja deszczu życzę, Waderko :) U nas leje już kolejny dzień...to niech ten deszcz do Was idzie ;)

Co do parapetów zewnętrznych: a myślałaś może o kształtkach klinkierowych? Kupowaliśmy w hurtowni budowlanej całkiem niedrogo - 2 złote z groszami za sztukę (tyle że 2 lata temu), do tego zaprawa-fuga i silikon. Nie wiem, czy koszt nie byłby porównywalny z metalowymi...

No i te belki w sypialni: człowiek ciągle musi wybierać między tym, czego by chciał, a tym, na co może obie pozwolić...Życie niestety składa się z kompromisów. Czasem może zbyt wielu...;)

A co do słuchania deszczu, to jeśli w sypialni będziesz miała okna połaciowe, to deszcz i tak będzie słychać i to baaardzo dobrze ;)

Trzymam kciuki za powodzenie wszystkich prac!

człowiek ciągle musi wybierać między tym, czego by chciał, a tym, na co może obie pozwolić...Życie niestety składa się z kompromisów. Czasem może zbyt wielu...;)

święte słowa

ja też lubię odgłos deszczu jak siedzę sobie w cieplutkim domku, pod kocykiem z książką w jednej ręce a kubkiem dobrej kawki,lub herbatki w drugiej :)

gorzej jak deszcze leje a ja z ciepłego domku muszę gdzieś wyjść.. brrr

u nas na północy pada od trzech dni...

Jestem na chwilkę, helołłłłł!

Mamy watę wszędzie, płyty wszędzie, wyłaz na strych. Teraz kanufy, gipsy i takie tam.

Paneli szukam.

Stolarz kolejny raz przełożył montaż schodów (nie zdziwiłam się, a nawet powiem, ze zdziwiłabym się mocno gdyby inaczej było) - aktualnie na piątek. I ma to trwać cztery dni!

Arnika, czemu zła kobieta od razu? Mi w listopadzie 2007 potrzebne było słońce, bo robili więźbę i deskowanie - modliłam się o słońce. Teraz deszcz mi pomaga - modliłam się o deszcz. Takie życie :)

koks, nie tylko myślałam, ale marzą mi się takie. Sami to robiliście? Bo okazało się, że metalowe na zamówienie 2 tygodnie - to i tak teraz stary nie zrobi. To może ja bym... Tak cicho myślę... Trudne to?

Zdjęcia jakieś tam robię, ale póki co wyglądają jak katalog oferty składu budowlanego...

Dwie starsze mają w środę pierwszy taneczny występ - w związku z tym, że u nas na wsi nigdzie nie było spódniczek granatowych gładkich w gumkę, to kupiłam materiał, gumkę, nitkę i dwie igły do maszyny. Ale jak to się skończy to nie wiem - nie lubię i nie umiem szyć... Ciężka nocka mnie czeka....

Acha, byłam w ikea i wygrywam plebiscyt na najbardziej zakręconą kobietę roku - NIE NABYŁAM listew do kuchni. No brawa dla mnie. Za to drugiego stenskopa przywlokłam. No tak się z niego ucieszyłam, że listwy szlag trafił...

Waderko, nam parapety robił ekipa od elewacji, ale jeśli sama kładłaś kafelki (a kładłaś!), to nie może to być o wiele trudniejsze. Dasz radę :D Na pewno zaprawa musi być położona z małym spadkiem, no i sama płytka klinkierowa powinna wchodzić pod ramę okienną. U nas niestety jeden z parapetów przeciekał do wewnątrz, więc mąż własnoręcznie silikonował wszystkie szczeliny między płytkami, a oknem (fuga troszkę się wykruszyła) i problem zniknął. Postaram się odgruzować zdjęcia parapetów i prześlę Ci je na priva.

Trzymam kciuki za udane spotkanie z maszyną do szycia... ;)