Anjazzielonego 21.11.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 O ho ho, MIL to zdaje się artystka; tylko, czy Ty też czasem wasz ochotę wrzeszczeć: do cholery, czemu na ścianie/ meblach/ podłogach/ abażurach, a nie na bloku rysunkowym?? - niepotrzebne skreślić. A po drugie, to właśnie teraz, o poranku, wczesnym, upadła i poszła w siną dal moja pewność, że pod tynkach wewn to już RAZ-DWA się pomaluje, i koniec, gotowe. A Ty Waderko piszesz, SIEDEM RAZY..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.11.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witaj nocny pracusiu !! ..mam prośbe.....mozesz mi podać wysokość kuchennej szafki dolnej tam gdzie masz zlew??? jaka u Ciebie wysokośc wyszła??? ..bo cos mi sie wydaje, że u mnie okno się nad zlewem nie otworzy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 22.11.2010 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Waderko , idziesz jak burza Ale pewnie to bardzo cieszy , dziewczynki już będą miały swoje pokoje,dom teraz będzie taki duży z otwartym i gotowym poddaszem. Dopinguje dalej , powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 22.11.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Ależ postępy u Ciebie, waderko. Pokoiki zapowiadają się super No i tempo do pozazdoszczenia. Też takie miałam, ale tylko do momentu przeprowadzki, a później jakoś tak zabrakło chęci i inwencji twórczej Szczerze podziwiam Twoje poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 22.11.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Waderko tylko jak tą sypialnię na malowanie do Ciebie podesłać - oto jest pytanie Ja mam w mieszkaniu tylko kawałkami płyty g-k i niestety właśnie one najgorzej farbę przyjmują i też trzeba po kilka razy malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 23.11.2010 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Aniuzzielonego, ja nie tylko czasem mam ochotę krzyczeć - ja krzyczę. Drę się jak przysłowiowe stare gacie. Wiem, że super niania zaleca darcie się na dworze, ale co z tego jak sobie o tej cennej radzie przypominam tuż-tuż, ale jednak TUŻ PO darciu się... Mil szczęśliwie podzieliła się ze mną tym pomysłem zanim go wykonała - ale często najpierw robi, potem mówi... Kala, od podłogi do górnej krawędzi zlewu mam 91,5cm - wlezie? Nadulko, jak na burzę to mam powolne tempo Pavis, ja sobie czasem zadaję pytanie co ja będę robiła jak skończę ten dom... Drugi zacznę? Pysiaczku, a u mnie najgorzej było na ściankach - murowanych i z tynkiem gipsowym. Identyczne ściany są na dole i było lepiej. Może to farbą idzie. Poddasze malowaliśmy śnieżką, dół duluxem. Kolorowe farby miałam teraz z dekorala i ąłdnei kryły za drugim razem - ale szły na podkład z białej farby... RAPORT Zakończono I etap malowania. W II etapie malowany będzie korytarzyk i klatka schodowa, w III pokój na dole. Zaimpregnowano podłogi w dwóch pokojach na górze. I korytarzyk. I układam panele. Da się w jedną osobę, choć traci się 4 razy więcej czasu niż wtedy gdy działa się w tandemie. No i utknęłam na zakończeniu. Zostało mi - cholera - 3,5 cm. Przy ścianie. Trzeba było przeciąć pierwszy pasek na pół, trzeba było. Mądra Polka po robocie... Kombinować będę albo posiłki wzywać (jak posiłki będą mogły). Póki co spadam do Mil układać panele (zmierzę najpierw czy mam przycinać na poczatku), bo jakby te posiłki ściągnęły na weekend, to w razie czego będą dwa pokoje ratować... Stan na dziś: Numer 3 http://img130.imageshack.us/img130/2006/23301416.jpg http://img52.imageshack.us/img52/3685/99777511.jpg Zasłonki dziś przyjechały: http://img232.imageshack.us/img232/9936/39081829.jpg Numer 2 - reszta biała: http://img530.imageshack.us/img530/6669/52108235.jpg Numer 1 Panele i kolory http://img593.imageshack.us/img593/2715/91066843.jpg Podobają mi się te rolety: http://www.ikea.com/PIAimages/0111327_PE262052_S4.JPG Pytanie tylko czy one są nieprześwitujące, bo wyglądają trochę jak firanka na rolecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 23.11.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 kawał roboty odwaliłaś ... a z darciem to musisz uznać moje pierwszeństwo ... bo nawet jeżeli drzemy się porównywalnie to ja drę się dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kicikici 23.11.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Waderko malowanie ścian ok (pracochłonne ale i duża frajda), ale kładzenie paneli i to w pojedynkę......................samiuteńka.......ło matko.......słów brak z podziwu:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 23.11.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Waderko, ten Twój chłop to na rękach powinien Cię nosić. Owszem, układanie podłóg i cięcie ukośnicą mam za sobą, ale NIGDY w pojedynkę. Pokłony. Jesteś wielka baba (oczywiście nie fizjognomicznie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 23.11.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Przepraszam, ale aż z końca strony wróciłam jeszcze raz do Twojego opisu, żeby doczytać... Te panele to Ty tak sama? Samiuteńka? Bez pomocy? :jawdrop: Szacunek, po stokroć szacunek. Ja się chwytam różnych rzeczy - malowanie, tapetowanie, skręcanie mebli. Ale panele? W pojedynkę??? Podziwiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 23.11.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 po którym oglądaniu ... moje bystre oko dojrzało panele chyba z korytarzyka ... bardzo ładne ... te położone też ... ułożone w pojedynkę a ja byłam z nas dumna że sobie ułozyliśmy sami ... we dwoje a tu patrz malizna przy tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 23.11.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 eeeeeeee tam waderka pewnie tu ścieme wali i ma tam przy sobie jakiegos przystojnego pomocnika heheh a tak serio szacuneczek wszystko super, ten niebieski tylko dosc ostry mi się wydaje.......no ale moze to wina oświetlenia rolety bardzo ładne juz jestem ciekawa jak urzadzisz te pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 23.11.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Czytałam, próbowałam zrozumieć, czytałam ponownie, i znowu próbowałam pojąć - SAMA te panele ułożyłaś?? SAMA????Nie dość, że malowanie siedem razy, trzy pokoje, to jeszcze podłogi?????Waderko, brak słów, zatkało mnie, i pozostaję w podziwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 23.11.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Waderka Ty się kochana nie martw jak skończysz u siebie to po prostu przeniesiesz się do mnie ... Patrząc na postępy prac będziesz wkrótce malować jedną ręką a panele układać drugą ...Aaaa i zapewnimy wikt i opierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 23.11.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Lasche, dobrze, że jestem z robotą za Tobą, to może uproszę Waderkę do siebie po Twojej wykończeniówce, co? Wadera, po prostu szacun!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 23.11.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Waderko, ja już nie ma do Ciebie słów Jest pięknie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 23.11.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Waderko , ja to w szoku jestem:jawdrop: Ja też robie różne rzeczy sama,zresztą wiesz o tym,ale panele...kurde szacun wielki...serio.. Super pokoje Wiedziałam ,że jesteś niesamowita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 23.11.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 a co dajesz pod panele? folia + gąbka czy coś innego? a tak wogóle, to jak Ty to robisz przy 3 dzieci????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 24.11.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 To ja się chciałam pochwalić, że się wczoraj w końcu za malowanie wzięłam i machnęłam wc i sufit w sypialni (jeszcze raz trzeba pomalować wrrrr) a tu nie ma się czym jednak chwalić, bo Ty Waderko przebiłaś wszystko kładąc samodzielnie panele! Szacun ogromny!! A no i o malowaniu zapomniałam z wrażenia Bardzo fajnie te pokoiki wyszły. Niebieski faktycznie intensywny, ale myślę, że w zestawieniu z dodatkami, meblami itd.już takiego wrażenia sprawiać nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 24.11.2010 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Rany, dziewczyny, dajcie spokój z tymi pochwałami - dobra, układam sama. Bo nie ma innej opcji chwilowo. Ale nie polecam tego, bo to marnowanie czasu - w dwie osoby robi się ze 3 razy szybciej. Dzisiaj ma przyjść sąsiadka mnie wesprzeć w tychże czynnościach. Samo składanie pojedynczych paneli w pasek i ich przycinanie jest proste i nie ma znaczenia czy ma się kogoś do pomocy. Ale wpięcie całego paska w sąsiedni w jedną osobę zabiera kupę czasu, milion razy trzeba poprawiać. Także nie bierzcie ze mnie tutaj przykładu - naprawdę szkoda Waszego czasu. Numery są zadowolone nagłą swobodą, mają wolna rękę na dole jak ja robię coś u góry (w jakichś tam rozsądnych granicach) i sobie radzą. Co chwila zresztą wchodzą na górę i sprawdzają postępy. Niebieski jest intensywny i taki miał być, miał stworzyć przytulny, ciepły kącik do spania w sporym, beżowym pokoju. Ma być tłem dla białego łóżka i białej skrzynki na pościel. I przyszła mi do głowy skrzynka postawiona na boku w roli stoliczka nocnego - nie mam tylko pojęcia kiedy ja to wszystko zrobię. Kociu, te widoczne w rogu panele idą do numeru 2. Dwa paski zresztą już poszły Na korytarz mam coś innego (choć też panel), w czym zakochałam się od pierwszego spojrzenia, podejrzewam, że i Tobie się spodoba. Magdala, na dole dawaliśmy rok temu folię i gąbkę (choć słyszałam że to podkłady w formie płyt są lepsze), teraz mam takie dwa w jednym - gąbka podklejona fabrycznie folią. Byłoby super, gdyby było dokładniej wykonane, folia podklejona jest tak, że czasem jej zapas (wystaje spod gabli) jest z jednej strony, a czasem z dwóch, krzywo po prostu. Docinam tak, by zakład zostawał z jednej strony, moim zdaniem powinni od razu tak to zrobić. I ja gruntuję podłogi (wylewkę) pod panele, choć teoretycznie nie trzeba. Ale ta podłoga pyli się okropnie, nie mam do tego nerw - wolę ją przelecieć gruntem raz i jest spokój. pysiaczku, dzisiaj druga warstwa? Daj znać jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts