Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzisiaj już tylko kawałeczek zrobiłam sama, potem przyszła mi z pomocą sąsiadka. Ucieszyłyśmy się jak nie wiem co, bo znalazłyśmy w jej garażu fajną wyrzynarkę. Kupiłyśmy ostrze, zapytałyśmy wujka google jak to to zamontować i lipa - nie działa. To już wiemy czemu w garażu rzucona leżała...

Niemniej piłka ręczna działa nadal i pokój MIl niemal skończony. Został pasek wąski przy ścianie - ale już nie tak wąski jak u Marty, bo to wcześniej sprawdziłam. Jutro zaczniemy trzeci pokój, pierdoły zostawiamy na koniec, może ktoś tę wyrzynarkę reanimuje, może ja odnajdę nasza szlifierkę.

W dwie osoby to jest inna bajka - dużo sprawniej i przyjemniej :)

Za pochwały dziękuję!

martoibartku, tablica biedronkowa. Kupiłam ze dwa lata temu.

kala, no to może wejdzie - bo przecież między parapetem a ruchomą częścią okna jest kawałek miejsca. U mnie to jakieś 3cm. Inna sprawa to bateria, ja okna nie mogę otworzyć na oścież, ale nigdy tego nie robię. Do mycia otwiera się na tyle, ze jestem w stanie się tam wcisnąć. Ewentualnie mogę myć to jedno okno od zewnątrz.

No rozpuściłam Was jak dziadowskie bicze ;)

Na śliczne pokoiki przyjdzie jeszcze poczekać - dzisiaj pokazać mogę podłogi, nad którymi pracuję w świetnym towarzyskie (J., dziękuję raz jeszcze!) oraz przy pomocy wyrzynarki i halogenu (też dzięki J...).

U Miśki zabrakło nam 5 paneli - cóż, nie będę ukrywała - straty w materiale były gdyż dwa razy straciłam chyba kontakt z rzeczywistością i nie wiem na czyją podłogę docinałam własne panele, w każdym razie do naszej podłogi nie pasowały kompletnie :) Pozostałe 3 brakują jakoś same z siebie :)

No i powiem Wam, ze zachwycam się panelami u Miśki, choć na zdjęciu z fleszem nie wyglądają w połowie tak dobrze jak na żywo...

Tu u numeru 2 - jeszcze kładłam sama i mi dziewczyny dociążały jedną stronę, żebym druga mogła dobrze ustawiać:

http://img18.imageshack.us/img18/6192/91687834.jpg

http://img541.imageshack.us/img541/97/23779756.jpg

Tu całość:

http://img153.imageshack.us/img153/7676/mil02.jpg

A tu już u Trzeciej, dzisiejszy nasz urobek:

http://img19.imageshack.us/img19/7559/misia20.jpg

I braki:

http://img232.imageshack.us/img232/2519/misiah.jpg

To pójdzie na korytarz - Kocia, trafiłam w Twój gust, czy pudło?

http://img405.imageshack.us/img405/9148/korytarzy.jpg

Węższe niż tamte panele, z v fugą, ogólnie jestem w tym zakochana....

zgadzam się z lasche ... jak tylko dziewczyny załapią się na kadr ... wnętrza moga sobie być i nie być ... no ten uścisk siostrzany i te miny ... urocze :) panele wobec tych gracji wypadają blado choć nic im zarzucić nie można ... ja jak żaba stoję na roztaju panelowego swiata nie wiem ... zalec w pokoju duchem z Santorini czy w korytarzu ... i chyba jednak karimata i korytarz:) ...

Oj faktycznie piękne te Twoje numery, że aż przyćmiewają całą resztę ;)

Ale oczywiście i tak podziw dla Ciebie dalej trwa :D

U nas w kwestii malowania sypialni zastój, ale za to pomalowałam prawie cały przedpokój z sufitem włącznie (sic!) bo miały być montowane halogeny. No i są :) A dziś były fugowane kafle, więc to już naprawdę końcóweczka :lol2: A sypialnia zrobi się...kiedyś ;)

(Tak naprawdę to chyba ciągle waham się z kolorem - czy szary, który wybrałam to nie jest aby za ciemny :eek: )

Jestem :)

nazwo, witam serdecznie (zazdroszcząc - pozytywnie - tak pięknego miejsca do życia)!

Dwie nocki na górze mam za sobą - dzisiaj rano poczułam, że nasz użytkowy parter przerodził się w dom...

Panele nie skończone na tip-top. Listwy nie tknięte, zastawiam się czy u Marty przekładać podłogę czy zaryzykować i dociąć taki wąski pasek. Chyba przełożymy...

Mamy łóżka - my nasze stare, Miśka nowe, śliczne bardzo - za to bez materaca. Muszę do sklepu wiadomego skoczyć...

Kontakty mamy i włączniki - choć na razie bezrobotne, bo lamp nie ma. To znaczy są w garażu... I u Miśki karnisz z firankami i zasłonkami. Wczoraj była moja psiapsióła i Marcina kuzynka z kolegą, zrobiliśmy tyle pracy, ile ja bym robiła sama przez tydzień co najmniej. Zostało jej do zrobienia tyle, że głowa mała, więc staram się nie myśleć globalnie,a rozmieniać na drobne i planować góra jeden dzień. Jutro zakupy na ten przykład.

Dzisiaj byłam u przyjaciół, odpoczęłam, odreagowałam, zapomniałam na chwilę o remontach - mam baterie naładowane, jutro mogę ruszać na nowo do boju :)

I zrobić jakieś zdjęcia dla Was :)

Aniuzzielonego, kronopol z serii platinum, dąb oxford. Świetne do układania, bo nie łączy się paska całego, ale każdy panel wpina pojedynczo w poprzednie. Trochę się bawiłyśmy z tą podłogą, bo chciałam by łączenia były w tych samych miejscach, dużo odrzutu było - bo to małe pomieszczenie. Ale jestem bardzo zadowolona z efektu.

Kocię miętolą, czasem wożą wózkiem, czasem władają do pudełka, a kocię głupie łazi za nimi ciągle i bawić się chce...

Jutro obfocę, bo nie mam chyba zdjęcia tej koteczki - to córka naszej Troyi.

[/b]martu[/b], w tym kącie stoi teraz bielutkie drewniane łóżko - grecko się bardzo mocno zrobiło :) A chciałabym jeszcze tam biała skrzynię postawić :)

konstancjo, czy mam rozumieć, że wolisz polówkę na korytarzu niż łóżko któregoś z numerów? ;)

A tak serio - mam ten dylemat co Ty :)

pysiaczku, to już naprawdę końcóweczka! Sama mam dylemat z kolorem do tego pokoju na dole, który miały dziewczyny, a który teraz będzie biurem - a docelowo naszą sypialnią. Już z 5 wersji miałam, najpierw zawsze zachwyt, potem wątpliwości, an końcu stwierdzam, że wizja była bez sensu. Skończy się tak, że przejrzę co mi z farb zostało i pomaluję czymś co mam....