Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Waderko,

Muszę powiedzieć, że łazienka wyszła bardzo ładnie... gratuluję i jestem pełna podziwu dla Twojego zaangażowania. Twoja łazienka jest dowodem na to, że nie każdemu wszystko pasuje. Faktycznie pierwsza szarość wyglądała fatalnie, chociaż sama mam podobną w salonie i bardzo mi się podoba. Gołąbkowy - REWELACJA. Rozświetlił całą łazienkę i nadał jej charakteru. Ja salon przemalowywałam na odwrót jak Ty łazienkę - z gołąbkowego na klejową :) szarość. Troszkę żałuję, że zdjęć nie zostawiłaś w oryginalnej kolorystyce, choć i tak są pięęęękne.

Nie ma to jak zrobić coś własnymi ręcami... ależ satysfakcja :)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, jak ja się tutaj dowartościuje na tym forum (wcale nie budowlanie), to szok :) Mersi boku za takie ciepłe i miłe słowa :)

Nelli, no bez przesadyzmu :) Szara myszka jestem z natury.

Paty, samo się nie zrobi - bierz się do roboty. W końcu całkiem przyjemna jest (gorzej dla mnie 9 miesięcy później, ale przy trzeciej wywalczyłam zzo i w końcu urodziłam w jakichś cywilizowanych warunkach).

Kocia, tej melisy podeślij - tak z wagon cały mi się przyda :) Z Pierwszą się ugadałam tak, że zdjęcia będą zmieniane, jak jej się jakieś nowe spodoba, to wieszamy w miejsce tego. Mi się ten pomysł w sumie też podoba.

Anna eM, a czym się różni amator od profesjonalisty? Że ten drugi z pasji żyje? To ja amator w zasadzie jestem, bo zarabiam na fotografii rzadko i tyle co na waciki.

Martu, witam serdecznie :) Na szczęście ona tego nieświadoma jeszcze (tych ust). Ale planuje karierę filmową, hm...

A teraz o dachu. jutro przyjdą. I zapomnieli mnie o tym powiadomić cholera jasna. Sama się koło 9 przypomniałam. Przeprosili, ale ja już mam stresa, że się źle zaczyna. W ogóle ile mnie ten dach nerwów kosztował, to szok. A jeszcze nic nie zaczęte.

Ech...

Ane3ka1, pisałam właśnie u Ciebie że ja na odwrót malowałam. Dalej mi się ciemnoszary podoba - ale ta łazienka jest za mała i za ciemna na taki kolor. Myślę, że gdyby płytki były białe, to by się może nawet z tym ciemnym zgrało - bo byłaby rozświetlona, ale są różowe.

Dalej jak widzę u kogoś białe meble (np. w kuchni u Ciebie) na ciemnoszarym tle, to się ślinię.

Przy kolorowych zdjęciach poległam. Każde było robione inaczej - pierwsze w łazience bez lampy, drugie z lampą, trzecie przy oknie. I nie mogłam tak kolorów poustawiać, żeby te różnice nie rzucały się w oczy. To poszłam w biało-czernie, choć właściwie to bichromia jest - tyle ze z dodatkiem niebieskiego zamiast brązu (bichromia z brązem to sepia). Zobaczymy jak m to wydrukują, bo pierwszy raz poszłam do tego labu - a z biało-czarnymi zdjęciami to często jest tak, że wywoływane są inaczej niż autor sobie umyślił. Zobaczymy...

Karola, martaibartek, witajcie! Komentować można, krytykować można, w ogóle prawie wszystko można - ja mam poglądy liberalne mocno :)

darioAS, to mi miło, że się podoba :)

Anna eM, zarabianie na fotografii jest dla mnie mooooocno stresujące. Gdyby nie to, ze mam z tego taką przyjemność - nie podjęłabym się. Ale 95% moich zdjęć to zdjęcia za które nikt mi nic nie płaci, moje, moich bliskich, przyjaciół. Robiłam ostatnio zdjęcia córeczce mojej koleżanki, bo jej rodzina mieszka dość daleko. Wysłałam je zaraz do nich przez email. To jest dla mnie prawdziwy czar fotografii - że dziadkowie i ciocie zobaczyli małą kilka dni po urodzeniu, nie musieli czekać na spotkanie. I w drugą stronę - mam na zdjęciach osoby, których już tu nie, rzeczy które przeminęły. To druga połowa czaru.

Zresztą tak do końca to ja nie wiem czemu mnie tak ciągnie w tą stronę - to silniejsze ode mnie jest :)

Nowe zdjęcia będą, bo dach się robi :)

Wieczorem coś tam wrzucę. Póki co mam na tej małej działeczce pięciu chłopa, deski, narzędzia, psa-wariata i trójkę dzieci. Zaparzyłam dziś już 4 herbaty - zimnej nie lubię. I co? Po czwartej poległam, już nie parzę, piję wodę mineralną. Bo jak tylko zaparzę, to mnie wołają, że coś tam.

Wypiję sobie tea wieczorem do tych zdjęć :)

Witam serdecznie Nadulko :)

Świeżonki wrzucam. Od rana mamy to plus zwalone gniazdo os plus narzekania na palanta z biura, co rano po deski pojechał (brakujące czołówki) i zamiast je od razy przywieźć (do biura i na skład drzewa obok mamy z 1,5km), to pojechał jakaś pilną sprawę do Warszawy załatwić.

http://i126.photobucket.com/albums/p81/wadera_pl/blog/blog10-4.jpg?t=1280927846

Kolor - chciałam bardziej wiśniowy, ale w tej blasze z której wybraliśmy (Bud mat Nova mat) liczba kolorów jest bardzo ograniczona. Dobra wiadomość jest taka, ze kolor na arkuszu podoba mi się dużo bardziej niż na próbniku :)

http://i126.photobucket.com/albums/p81/wadera_pl/blog/blog15.jpg?t=1280927846

super ze się cos dzieje :)

daj fotki jak będzie na gotowo

u mnie tez dzis robota wre ( okladam wejscie ciegielka).......tylko mój wątek gdzieś posialo...........kurde ;/

No właśnie betib, ja go poszukuję od dwóch dni. Najpierw został przeniesiony w jakieś dziwne miejsce a potem go wcięło...

waderko, fajny ten Twój domeczek - taki zgrabny

a gdzie byl przeniesiony ?

ja nic nie wiem a moderator milczy :(

jak wszystko ucieklo to zaloze bloga i tyle.....

betib, wątek przez pewien czas wisiał w dziale bodajże "wokół domu - najlepszy i najgorszy deweloper w mojej okolicy". W tej chwili coś takiego nie istnieje a wątek uciekł. Kiedy próbuję znaleźć go przez google pokazuje się następująca treść: "Temat nieokreślony. Jeśli wszedłeś na nieprawidłowy link, proszę powiadom administratora".

Nie chcę nowego bloga, chcę stary!!!

Waderko, przepraszam za off topica, ale nie daje mi to spokoju.

betib, wątek przez pewien czas wisiał w dziale bodajże "wokół domu - najlepszy i najgorszy deweloper w mojej okolicy". W tej chwili coś takiego nie istnieje a wątek uciekł. Kiedy próbuję znaleźć go przez google pokazuje się następująca treść: "Temat nieokreślony. Jeśli wszedłeś na nieprawidłowy link, proszę powiadom administratora".

Nie chcę nowego bloga, chcę stary!!!

Waderko, przepraszam za off topica, ale nie daje mi to spokoju.

hehehe wyjdzie na to ze bede waletowac u waderki

mi tez te linki taka tresc pokazuja, nie wiem co mam zrobic, nie ogarniam tego :( a moderator milczy :(

Dziewczyny, serdecznie witam nowe buzie, a wszystkim dziękuję :)

Dach się robi, kończą drewniane sprawy, pewnie niedługo zacznie się blacha.

Betib, waletować Ciebie tutaj to zaszczyt i przyjemność - rozgość się i pokaż to swoje ceglaste wejście. Ja wczoraj nawet zaczęłam szukać tego administratora, ale jakoś go znaleźć nie mogłam (rozkojarzona jestem w tym hałasie ciągłym), ciekawa jestem co Ci odpisze. Mam nadzieję, że wątek wróci jednak, bo to kopalnia wiedzy, pomysłów i inspiracji dla innych.

A jak Twoje samopoczucie? U doktorów była, hę?