noveu 02.12.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 jakieś dziwne emotikonki mi wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 02.12.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Waderka, pokoje dziewczyn super. To ciekawe, że jakbyś pisała ich imiona - zgubiłabym się już na początku. 1,2,3 to jest to ! Fajnie, że łączycie różne kolory drewna ze sobą, mało kto jest taki odważny. A ilość pracy, jaką we wszystko wkładasz - szacunek pełen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojanio 03.12.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Witam Cię :)Ja już tu byłam kiedyś dawno ale nic nie pisałam tylko myślałam - ależ ona pracowita! Betib wywołała Cię. Przebrnęłam jeszcze raz. I cóż tu pisać, że jesteś ZŁOTA: rączka, główka, mamuśka; piszesz lekko i przyjaźnie; pracujesz ciężko i wytrwale. Ale to wszystko już było napisane. Naprawdę podziwiam Cię bardzo i jeśli będę miała z czymś problem to już nie pytam Mojego tylko Fachmankę.Życzę chwili wytchnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 04.12.2010 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 noveu, rozumiem, że trochę się denerwujesz - ale wierz mi - taka osoba jest na wagę złota. I nie chodzi tylko o to, że ktoś fizycznie coś wykona (coś co mogłoby spaść na Ciebie na przykład ), ale o to, że mu fachowcy kitu nie wcisną. Trzymam kciuki za plany! yokasta, a wiesz że ja byłam długo przeciwna łączeniu różnych kolorów drewna. Ale potem sobie wyobraziłam taki dom, gdzie wszystko co drewniane jest z jednego gatunku drzewa. Trochę nuda... Na chwilę obecną mam wątpliwości, sama nie wiem czy jestem za czy przeciw Przy panelach tego w ogóle nie brałam pod uwagę - dla mnie to nie drewno, tylko kartonik z okleiną Mojanio, witam Cie właścicielko pięknego avatarka I dziękuję Jeśli tylko będę potrafiła jakoś pomóc, to z przyjemnością doradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 04.12.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 wadera podglądam od początku i chylę czoła Dziewczyny napisały już wszystko, ale i tak muszę powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej pracowitości i wytrwałości!!! Dzieciaczki boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 04.12.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Waderko , ale się u Ciebie zmieniło ,jest super !Pokoje wyszły bardzo fajnie , córeczki jak zawsze śliczne:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 05.12.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 róznorodność paneli popieram ... dlaczego? ... do dziś mam sobie za złe położenie na całej górze jednego wzoru ... wtedy wydawało mi się to najlepszym wyjściem ... zresztą jak ktoś oglądał "Gotowe na wszystko" to wczoraj trafiłam tam na siebie w kadrze ... Ruda (ulubienica moja) po rozstaniu z małżem postanowiła zaszaleć i pomalować dom ... i w ramach tego szaleństwa zaproponowała malarzowi ... "jakiś głęboki beż " ... :bash:i tak jest ze mną ... gdy otwieram szafę szaro biało ... dom z szalonego beżu na wściekły szary przemalowuje ... panele w jednej maści wiązu ... i masz rację waderko NUDNO ... ... ale jak wspomniałaś panele to Pikuś i można to łatwo zmienić i kiedyś (moje ulubione słowo:) ) ... to zmienię ... a wasze pokoiki już wyglądają świetnie ... najbardziej gratuluje stworzenia innej bajki w każdym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 05.12.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Waderko, czy możesz napisać, co to za słodki, ale chłodny róż u Marty? Jaka to farba? Bardzo mi się u Ciebie spodobała ten odcień i chętnie bym malnęła dziewczynom takie ściany. No, mąż by malnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 05.12.2010 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 kasiu_sw, nadulko, bardzo dziękuję Konstancjo, skłoniłaś mnie do głębszych rozważań na zadany temat, aczkolwiek miałam dziś mało czasu na zajrzenie wewnątrz sobie i uporządkowanie tego co myślę. A jak do tego pomyślę, że jeszcze 3 miesiące temu miałam zgoła odmienne poglądy, to już bajzerek konkretny mamy. Ustaliłam jeno co następuje: 1. podłoga jednakowa na jednym poziomie mi się podoba - sama mam na dole jednakowe płytki w wiatrołapie, salonie, kuchni i korytarzu - i żałuję, że nie ma ich w łazience, pokoju i kotłowni. 2. istnieją takie typy podłóg - patrz białe grube dechy lekko czasem styrane - że mogłabym je mieć wszędzie, w domu, na tarasie i w roli mebli - i jeszcze by mi mało był. Czyli chyba wszystko zależy od punktu widzenia czy też na podłodze siedzenia 3. mówiąc o nudzie miałam na myśli wersję: dębowy* parkiet w salonie, gdzie stoją dębowe meble i kwiatki w doniczkach na dębowych parapetach, a za dębowymi drzwiami po jednej stronie widać dębowe schody, z drugiej zaś dębową zabudowę szafy odbijającą się w lustrze dębowej szafy w wiatrołapie. Choć i tu mam wątpliwości, bo w http://chatamagoda.blogspot.com/ niby jedno drewno, a ciekawie bardzo... Nie wiem o co chodzi, może o to, że jeden potrafi z wszystkiego wyczarować piękno, a drugi nie... No nie wiem... 4. może o odcienie drewna chodzi, bo dalej mnie ciarki przebiegają jak sobie dębowy parapet przy oknie w kolorze mahoniu zwizualizuję... Choć mam świadomość tego, że na pewno jest na tym świecie ktoś kto tak i zrobił to w taki sposób, że by mnie zachwyciło... Tylko jeszcze na niego nie trafiłam * tu wstaw dowolny gatunek /odcień drewna A tak w ogóle to bredzisz - coś Ty piła dzisiaj? Nudno u Ciebie? W wiatrołapie? Z tymi gałązkami w sypialni? Z tym stołem w salonie? Z tymi cudnymi zasłonami? Oj, kobieto, kobieto... Aniuzzielonego, o który kolor pytasz? Na tej ścianie niskiej kolankowej i naprzeciwko niej jest "piękno" dekorala, a na tej z oknem i tej z drzwiami "pastelowy lawendowy", też dekorala. Pomalowałam tak jak Marta chciała (no może zamiast żywych odcieni różu i fioletu dałam pastele), ale powiem Ci, że z tym różem ostrożnie trzeba, bo daje poświatę różową na wszystkim dookoła. Sufit jest biały,a wygląda jak lekko różowy. Ale sam kolor mi się podoba, bo jest lekko złamany kroplą czerni, jakby przybrudzony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 06.12.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 (edytowane) nudna jest podłoga na górze bo to tylko panel wiąz ... w pełni siem zgadzam że gdyby to były np. dechy sterane to mniej nudno by mi było ... ... na dole ponieważ drzwi istnieją tylko tam gdzie być muszą tj do wc i wiatrołapu też wszędzie są płytki z jednej kolekcji włącznie z łazienką i wiatrołapem ... i tu zrobiłabym to samo tylko wybrałabym te płytki które chciałam ja a nie te które zaproponowała projektantka (ja chciałam szary kamień ... cudne widziałam je tydzień temu i nadal są cudne ) ... co do rzeczy które wymieniłaś a które są godne do wymienienia też się zgadzam tylko to detale które (poza wiatrołapem) tkwią w nieokiełznanej aranżacyjnie przestrzeni ... co zamierzam naprawić ...i tu wstawiam moje przeklete ale i ulubione "KIEDYŚ" ... ps. aktualnie piesa wnosi małe zmiany aranżacyjne:bash: z konsekwencją charakterystyczną dla szczeniaków i nie wiem czy jest mniej nudno ale z całą pewnoscią jest mniej porządnie i cały mój poukładany swiat odszedł ale na otarcie łez mam ciągle machający ogon ... czarne oddane ślepka ... niewinnie siem we mnie wpatrujące po każdym mniejszym czy większym przestępstwie ... a no i od czasu do czasu plamę na podłodze ale coraz rzadziej ... Edytowane 6 Grudnia 2010 przez konstancja30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 06.12.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Wadera jestem również pełna podziwu co do Twych budowlanych i wykończeniowych wyczynów. Domek śliczny.Piękne efekty w środku. Podobają mi się bardzo schody. Jaki to kolor dębu, czy cena w tej chwili powalająca? Chyba prześledzę jeszcze raz Twoją galerię. Nie wiem tylko kiedy bo to 41 stron. Żałuję, że nie mieszkasz blisko mnie bo zapisałabym się do Ciebie w sprawie doradztwa w wykończeniu domu. Będziesz miała dużą satysfakcję, że własnymi rękami tak dużo zrobiłaś. Pozdrowienia mikołajkowe dla wspaniałych dzieciaczków. Jeszcze dodam : jesteś bardzo sympatyczną osobą i z poczuciem humoru. Pozdrawiam K.G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 06.12.2010 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Hoł, hoł, hoł! Witam Mikołajkowo czerwonym serduchem z niepomalowanego korytarza, którego główną ozdobę stanowią niepowtarzalne drzwi do niby-łazienki z żółtej folii http://img695.imageshack.us/img695/1079/61195589.jpg Konstancjo, czy ulubione czy znienawidzone KIEDYŚ - jest naszym wspólnym KIEDYŚ Widziałam kilka mieszkań urządzanych przez projektantki i ni wiem czy na kiepskie projekty trafiłam, czy co , ale ani razu się nie zachwyciłam. A przecież potrafię szczękę z podłogi zbierać, co nie raz tutaj prezentowałam... O Twój dom jestem spokojna, bo jest w Twoich rękach... U mnie też etap, ze szczegóły lubię, o całości marzę. Ale wiesz, kiedyś... KrysiaG, bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa. Kiedyś miałaś do mnie blisko, bo ja miałam kod pocztowy 62-510 Teraz trochę Ci zazdroszczę, bo blisko Ciebie mieszka mój brat, który jest nie tylko najfajniejszym bratem na święcie, ale i nauczył mnie wszystkiego co umiem (chociaż gówniarz 10 lat młodszy!) - skończyłam zresztą z nim kilka minut temu dosłownie telekonferencję na temat haczyków do płyt gipsowo-kartonowych . Wiesz, nie wiem co to za kolor dębu - są rożne? Mój stolarz robi tylko jesionowe i dębowe, różnica w cenie była niewielka, wzięłam dąb, bo mi bardziej do podłogi na dole pasuje. Metr sześcienny dębiny w tej chwili kosztuje ponoć 3.000zł - cenę za schody wyślę Tobie zaraz na priva. Meldunek z dziś - moje kolejne Waterloo - nie wiem za cholerę jak zamocować wkręty w płycie GK. Brat mi tłumaczył, jutro to przeanalizuję, może coś z tego wyjdzie. A jak nie - bo skoro światło już działa, to trudno mi się będzie do tego zebrać - to poczeka na męża. Zatem na sufitach takie dizajnerskie lampy http://img210.imageshack.us/img210/7100/19404438.jpg Ale działają: http://img830.imageshack.us/img830/889/30791736.jpg http://img820.imageshack.us/img820/2433/58247282.jpg http://img411.imageshack.us/img411/2929/72228620.jpg Mamy też firanki - bo w tej kwestii jestem człowiekiem starej daty i jak widzę puste okno, to automatycznie myślę: "o, pewnie malują pokój!". I wiem, ze to kurzołapacze i zwisy, passe w ogóle i nie trendy, ale cóż z tego że wiem jak nie czuję? Same firanki ble, wiem - do wymiany KIEDYŚ, ale mi z nimi lepiej niż z oknami gołymi: http://img689.imageshack.us/img689/8603/93216184.jpg http://img32.imageshack.us/img32/5852/55312664.jpg I mój zakątek: http://img25.imageshack.us/img25/8686/19253976.jpg Wyposażony w sprzęta z zakładu fryzjerskiego mojego Teścia. który od wielu lat nie żyje już niestety. Kiedyś miałam zamysł przerobienia tych szafek (bo jest jeszcze jedna)na szafki nocne, potem na szafkę pod umywalkę, w rezultacie stała szafka w kotłowni i przechowywała moje rzeczy do decou. A teraz trochę z przypadku, trochę z potrzeby znalazła się w miejscu pierwotnego przeznaczenia (licząc to na emeryturze) i chyba już jej tak zostanie... Tylko siostrę jej dowiozę. Fotel też z zakładu, widać że parę stanowili... Lustro jeszcze mam w komórce na wsi - też chyba z nimi tam stało, ale w stanie jest takim, ze chyba sobie daruję... Na koniec Misiulkowy zakątek - bo on taki właśnie na deser: http://img809.imageshack.us/img809/5586/14050542.jpg Trzecia mi się z mojego wyrka na własne wyniosła, dobrowolnie zupełnie, buuuuuuuuu... Półki jeszcze dziewczynom robię na książki, skrzynie muszę im kupić na pościel i pomalować, przemalować ten stolik od Marty, który trafi do Mil i zrobić coś ala skrzynka po kartoflach jako stolik nocny do Miśki. Szafa i regalik do niej przyjadą w grudniu, z demobilu. I biurko - ale to na razie najstarszej siostrze użyczy. I już. I fajrant. Tylko kiedy do tego dojdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anila2005 06.12.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Waderko ileś Ty już cudów poczyniła!!!!!!!!!!!!oniemiałam...........wszystko cudne, a Twoje sypialna ma klimat nieziemski, u dziewczynek też pięknie. Zasłużyłaś na duży prezent od Mikołaja:)) Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 06.12.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 ... no jak kiedy ? ... KIEDYŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 06.12.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 świetnie jest, Waderka dziewczynkowe zakątki cudne, mamowy też Ty to jesteś Baba Budowniczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 06.12.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Pięknie waderko Stworzyłaś dziewczynkom wspaniałe zakątki, tylko ich. Jestem pewna, że ich radość, uśmiech, skakanie i tupanie nóżkami z przejęcia, że mają swoje własne królestwa, wynagradza Ci wszystkie trudy ciężkiej pracy jaką wkładasz w WASZ DOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 06.12.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Ps. Też mam takie serce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 06.12.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 o rany ale fajne pokoje !!! a fotel - cudowny! szczerze zazdroszczę takiego sprzętu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 07.12.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Jako że wszystko zostało powiedziane (zwłaszcza podpisuję się pod postem Magdali) to zamilknę oczarowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 07.12.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Waderko,wielkie dzięki za info o kolorku. Pokój niebieski - Misiulkowy - uroczy, romantyczny, skąd takie cudne łóżko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts