konstancja30 23.01.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 no to teraz położę się spać głodna jak wilk ... ale narobiłaś smaka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 24.01.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 (edytowane) Czarujesz dziewczyno tym aparatem Modelki urocze a ich oczy wszystko powiedzą, są niesamowite...ma się rozumieć po mamusi P.S Dużo roboty z tymi mufinkami-ciastkami.... Edytowane 24 Stycznia 2011 przez Juszczakówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 24.01.2011 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Martu, ja teraz pracuję nad tym, żeby kadr szerszy łapać, ale mi nic z tego nie wychodzi lasche, tylko krew. Będą szukać chorób autoimmunologicznych, sama krew na razie wystarczy. Jeśli Wam smaka narobiłam muffinkami, to łapcie za miski i łyżki - za pół godziny będziecie mogły je jeść. Przepisów jest milion i kolejny milion wariacji - podstawa to ciasto z proszkiem do pieczenia, zawsze do jednej miski wsypujemy składniki suche (mieszamy), do drugiej wlewamy mokre (mieszamy) i potem stopniowo dorzucamy suche do mokrego i mieszamy. Jedynie do połączenia składników - ja mieszam tylko rózgą, bez miksera. Potem do foremek (zdobycie ich tutaj na wsi było swego czasu najtrudniejszym etapem pieczenia muffinek), na 20-25 minut do piekarnika (180o) i gotowe. Proporcje na te konkretne: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 1/3 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 jajko 3/4 szklanki mleka. Oryginał przepisu pochodzi stąd: muffinki, ale ja go trochę uprościłam i odpuściłam to masło na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 24.01.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Waderko śliczne córcie! młodsza bardzo do ciebie podobna I dzięki za przepis na mufinki-nie wiedziałam, że to takie proste Cały czas myślę o Bartusiu i wierzę, że będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 24.01.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Trzymam mocno kciuki za Bartusia I opanowuję ślinotok ... wszystko przez te Twoje muffinki .Aaaaaa......... nie mam foremek...... aaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 24.01.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Też miałam pisać, że młodsza to wykapana Ty Waderko! Obie śliczne jak modelki Dzięki za przepis na muffinki - jutro je zmajstruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 24.01.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 jako,że jesteś fajna babka;) to podam Ci przepis na boskie muffiny. Ja tylko takie robię i wszyscy proszą o zrobienie jak maja do mnie przyjść.Wszystko jak napisałaś za 30 minut sie je:) próbowałam różnych przepisów, ale fanką babeczek nie jestem ,a te makowe nigdy mi sie nie znudzą.http://mojewypieki.blox.pl/2007/08/Muffiny-cytrynowe-z-makiem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 24.01.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 (edytowane) Waderko wieki całe mnie tu nie było, więc teraz nadrabiam... Podziwiam zdjęcia pokoików, paneli, świątecznego wystroju, no i przede wszystkim - te ostatnie - dziewczynek! Zdjęcia - jak zwykle - piękne, bo i modelki atrakcyjne... Przepis na muffinki dzięki Tobie wydaje się tak prosty, że chyba w sobotę sama wypróbuję Co do małego Bartusia - dołączam do modlitw! Niestety sama się przekonałam, że cierpienie dziecka boli dużo bardziej niż własne... Edytowane 26 Stycznia 2011 przez koks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calineczka1 25.01.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Wadera! Potwierdzam -muffinki niebo w gębie!! Do tej pory robiłam mikserem i choć przepis podobny to jednak nie umywają się do Twoich ! Dzięki za przepis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.01.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Ja już połowę zjadłam takie są pyszne Do tego zimne mleczko Wyszły rewelacyjnie a robiłam może z 5min (z nakładaniem włącznie!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 25.01.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Wadera! Potwierdzam -muffinki niebo w gębie!! Do tej pory robiłam mikserem i choć przepis podobny to jednak nie umywają się do Twoich ! Dzięki za przepis! calineczka cała prostotsa w mufinkach i sukces to mieszanie łychą tak,żeby make rozbełtać,ale grudki obowiązkowe, więc mikser odstaw do szafki. Jak zachwalacie te waderki to może tez zaraz dzieciarni zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 25.01.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 to i ja polecę zrobić ale miała być dieta...i znów nie wyszło.. dziewczyny urocze:) a Waderko powiedz mi jeszcze czy to znamię u dziecka twojej koleżanki okazało się być złośliwym? Przeraża mnie sama myśl o tym. Zawsze chciałam gromadkę dzieci, ale teraz nie zdecyduję się już na kolejne. Trzymam kciuki za Bartusia i rodziców, posyłam modlitwy pozdrawiam ********** asiulkowo.blogspot.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 25.01.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Ogólne dziękować za komplementa - zwłaszcza stwierdzenia, ze numer 2 jest do mnie podobny są jak miód na moje serce (bo numer 1 tylko ciut, a numer 3 to tylko płeć ma po mnie) I cieszę się, że muffinki się poudawały i smakowały - ja tak je polubiłam, że zamiast kupować coś słodkiego, to je piekę. W końcu domowe, zdrowe jedzenie Martu. fajna babo - trochę mnie przeraził ten mak w tytule, ale zaraz doczytałam, że jego tylko ciutka, a cytryn sporo - w weekend będę piekła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 25.01.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Martu. fajna babo - trochę mnie przeraził ten mak w tytule, ale zaraz doczytałam, że jego tylko ciutka, a cytryn sporo - w weekend będę piekła. te twoje babeczki własnie mam w piekarniku i dzieciaki czekają pod piekarnikiem.Ja dzisiaj mam dzien psychicznie nie fajny ,więc dzieciarnia przed tv ,żeby matki nie oglądać zeschizowanej błeeeee. Tego maku na 12 babeczek 2 łyżeczki+ dosypac na koniec.Ja daje tak ze 20 ml mniej oleju.Pyszne są i serio każdy kto spróbował chwali,a w pracy u męża dopytuja,kiedy znowu przyniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 25.01.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 i dzieki za rewanz w postaci fajnej baby ,bo czuje się jak shit od paru dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 25.01.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Waderko, numerki jak zwykle przesłodkie Szkoda, że mi to nawet muffinki Dr Oetker'a nie wychodzą A jak się ma Bartuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.01.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Czy te muffinki mają jakąś specjalną blaszkę czy też foremki?? Ja z ciast to najlepsze zakalce piekę... Noo może sernik mi wychodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 25.01.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 martu, jak ja się dzisiaj czuję to pisać nie będę, muszę ochłonąć. Ale jestem po zebraniu w szkole u Marty i ciśnienie mi skoczyło. Ktoś wie jaka jest procedura wywalenia dyra ze stołka? Napisz jak muffinki dzieciom smakowały ragazza, spróbuj te muffinki, one zawsze wyjdą - nawet jak cyrku nie dasz, to ładnie rosną Bartusia wypisali na oddziała dzienny, tez jutro opiszę, bo to kolejna sprawa mnie bulwersująca. Arniko, ja mam tylko papierowe foremki - poukładaj je na małej blasze tak, by się stykały, bo inaczej lubią się porozłazić na boki. Do takiej blachy na muffinki się zbieram i zbieram, ale kiedyś sobie zafunduję w końcu... A sernik mało komu dobry wychodzi - możesz być z siebie dumna zatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojanio 26.01.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Jest mi smutno. Bardzo smutno. Ileż to dziecko już wycierpiało? Jak bolało , jak płakało wiedzą tylko Rodzice. Jestem z Nimi całym sercem i modlitwą. Tobie Kochana dziekuję za to,że jesteś z Nimi i jeszcze masz siłę dzielić się tym z Nami:hug: Inne sprawy kiedyś ......przepraszam....brak sił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 26.01.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 wadera muffinki spoko, ale nie powalające;) ja dodałam jeszcze kilka kropli zapachu migdałowego. ..w każdym razie wpieprz......4 ,a powinnam tylko popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts