DarioAS 30.01.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Dobre wieści o Bartusiu, oby było coraz lepiej. Kciuki wciąż trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 30.01.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 :wave::wave::wave: nie ma to jak dobre wieści przed zaśnięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 31.01.2011 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Waderko, jak dobrze, że z Bartusiem lepiej...ufff! Mam jeszcze "muffinkowe" pytanie techniczne : ile sztuk wychodzi Ci z tej porcji ciasta? Mi wyszło tylko osiem,, ale i muffinki były jakieś takie spore...Miałam papierowe foremki do amerykańskich...Może one jakieś większe?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 31.01.2011 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Arniko, silikonowe foremki o tyle lepsze, że ich smarować nie trzeba, jeżeli w cieście jest jakiś tłuszcz. A ja nie lubię babrania w maśle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 31.01.2011 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Arniko, ja mam taką metalową, ale na maleńkie muffinki - kiedyś Wam pokażę. Problem w tym, że u nas jedna porcja to za mało, a jak wyjmę gorącą blachę z piekarnika, to się ciężko muffinki wyciąga, zaraz potem myje i jeszcze raz smaruje. Ja też nie lubię babrania (koksiku), smaruję ręcznikiem papierowym, na który wylewam trochę oleju. W takich papilotkach ikeowych z jednej porcji mam dziesięć sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 31.01.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 robiłas z makiem?? ja rano do pracy m zrobiłam.wczoraj popełniłam jakies z brzoskwiniami i ostatecznie stwierdziłam,że li i tylko te z makiem będe robiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 31.01.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Waderko dziękuję! Cieszą mnie tak dobre wieści o Bartusiu, ale kciuki oczywiście nadal zaciskam Co do foremki do muffinek to ja mam zwykłą teflonową na 12 dużych muffinek a poza tym wkładam zawsze w te papilotki papierowe jeszcze najpierw. Fakt, że ciężko to potem wyjąć z takiej foremki, ale daję radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 01.02.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 jak to dobrze , że wynaleziono dobry lek dla Bartka:) Jego domek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.02.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dzień dobry powiem Mam metalową teflonową foremkę, dość spore muffinki wychodzą, ale ta silikonowa foremka to była w bardzo małym rozmiarze... Takie maleńkie te muffinki by wyszły, że chyba z jednej porcji ciasta wyszły by chyba ze dwie silikonowe blaszki.... Więc wybrałam metalową... Chciałam nieśmiało zapytać co z Anetą S. ??????????? Ktoś ma jakieś wieści?????? Jak co to buziaki dla Niej zostawiam i zdrówka i dobrego samopoczucia zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 01.02.2011 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 martu, nie robiłam bo mi się papilotki skończyły, a nie chce mi się do ikei gnać po taką pierdołę. Bartusiowi nie udało się wczoraj pobrać krwi na badania, próbują dziś... Sprzedawać Wam jeszcze jeden przepis - łatwy i taki, który zawsze wychodzi? Nieco trudniejszy od muffinek, ale minimalnie - jest jeden moment krytyczny Pączki 15-minutowe Pytam, żeby potem nie było, że jak winna Waszemu siedzeniu w kuchni i cellulitowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.02.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 A na jakim dziale te papilotki w Ikei są? I po ile? Podaj ten przepis. Bo moim chłopakom tak posmakowały muffinki, że już 3 razy od niedzieli piekłam. Takie proste ciasta w jednej misce i wymieszane łyżką i na oko... czyli na szklanki , łyżki itp odmierzane to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 01.02.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Podać podać przepis na pączki Akurat do tłustego czwartku opanujemy przepis do perfekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 02.02.2011 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 No to tak - przepis rodzinny - szybkie pączki cioci Hani duży serek homogenizowany - np. Danio 400g 3 jajka 2 szklanki mąki cukier waniliowy czubata łyżeczka proszku do pieczenia opcjonalnie - łyżeczka spirytusu Wszystko razem do miski, wymieszać - najlepiej robotem, bo musi być bez grudek. Rozgrzewamy w garnku lub na głębokiej patelni sporo oleju i łyżką nakładamy tą masę na olej. Jest na tyle rzadka, ze tylko łyżką da się to zrobić, rękami nie uformujecie żadnej kulki. Temperatura oleju to jest ten czynnik krytyczny - nie mogą się spiec od razu w zbyt gorącym oleju, bo wnętrze pozostanie surowe. I nie mogą być zbyt długo w za zimnym oleju, bo się go opiją i będą niesmaczne. Tak kombinujcie, by po około 5-6 minutach były złotobrązowe, powinno być ok. Potem na ręcznik papierowy, na kratkę, obsypać pudrem obficie (bo samo ciasto nie jest słodkie) i jeść, najlepiej jeszcze ciepłe - one kompletnie nie nadają się do przechowywania, najlepszą są tuż po usmażeniu. Smacznego! PS Kupiłam papilotki dziś w Kauflandzie, 100sztuk za 9.99zł Kupiłam też wełnę, więc nie wiem co wygra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 02.02.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 jesteś odpowiedzialna za każdy dodatkowy kilogram ... od mufinek do odwołania ... ciotka samo zło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 02.02.2011 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Oj tam Kociu, takim pięknym kobietom jak my jest ładnie nawet z dodatkowymi kilogramami. Moda na wieszaki podobno odchodzi powoli do lamusa Wrzucam zdjęcia: tak to wygląda jak się smaży: http://img203.imageshack.us/img203/5995/59504249.jpg a tak na talerzu: http://img13.imageshack.us/img13/424/87902616.jpg dwie mają kapelusze: http://img197.imageshack.us/img197/2800/22003671.jpg http://img155.imageshack.us/img155/2692/84232476.jpg trzeciej muszę machnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 02.02.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 no bomba i te szybkie pączki i kapelusze:))) Pączków nie zrobię, bo mam za dużo gdzie nie gdzie i trza się odchudzić.Ale przepis na potem spiszę kciucze za Bartusia cały czas, niech szybko wraca do domku. I dziękuję za tamte wieści. 16-tego jadę po raz kolejny do chirurga z Maćkiem. pozdrawiam, miłego popołudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 02.02.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Moja kochana Jesteś niesamowicie zdolna bestia!!! Kapelusiki są boskie! Dziękuję za przepis na muffinki i pączki. Jutro zabieram się za te smakołyki I jeszcze dziękuję za ... u Mychy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.02.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Kapelusze słodkie, ale te główki pod nimi po stokroć słodsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 03.02.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 CO za damy w kapeluszach ...na pączki nawet nie spoglądam...a mufinki zrobiliśmy w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 03.02.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Muffinki Twojego przepisu rewelacyjne dzięki... Panienki kapelusikowe urocze, moja mała też ma taki tylko robiony na szydełku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts