wadera 03.03.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Krysiu, z linkiem napiszę w Twoim wątku. Ten chory chłopczyk to syn mojej koleżanki, ja mam same córki Co do Bartusia - jest w domu i ma się nieźle. Wszyscy na niego chuchają i dmuchają. Ostatnia teoria to zakażenie wirusem Epsteina-Barr (EBV), czyli tym który wywołuje mononukleozę zakaźną, ale jednocześnie może być też przyczyną innych schorzeń. Badania potwierdziły obecność wirusa u Bartka i jego siostry, przebieg choroby wg lekarzy się zgadza. Ja mam wątpliwości, bo jednak reakcja ze strony nerek była drastyczna. Ale ja jestem laikiem w tych kwestiach. Oczywiście teoria o jakim drugim czynniku jest nadal rozpatrywana. Zobaczymy jak to się dalej potoczy. Lasche, ja nie wiem dlaczego. Bo ona też jest księżniczkowo-różowa. Ale lubi też zwierzęta. Generalnie ma plan, że zostanie baletnicą albo kowbojką. A ostatnio przyszła i spytała czy może mieć na imię... Barbie (o matkoboskoczęstochosko!!!!!!). W każdym razie mnie wszystkie przejawy nie-księżniczkowe i nie-chudolalkowe cieszą ogromnie i staram się je podsycać. Wiem, że u Was Dziadkowie byli, bo zajrzałam do Ciebie, ale wątek żyje tak intensywnie, że nie nadążam i tylko poczytałam i popatrzyłam, w efekcie czego mam cebulkę hiacynta na oknie w słoiku. Ile ja tą ziemię z korzeni wypłukiwałam... Kasia, mama Bartka, potrzebuje chyba trochę spokoju i odreagowania od wałkowania w kółko tych wszystkich medycznych teorii, staram się jej nie dręczyć i pytam tylko co jakiś czas jak Bartek. Odpowiedź, że "dobrze" mnie zadowala i wywołuje uśmiech na mojej twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 03.03.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Powiem, że dobrze to dokładnie tyle ile ja chciałam wiedzieć szczegółów medycznych nie lubię ...oj bardzo nie lubię Pokaż tą cebulkę ...u nas w domu nie ma żadnego kwiatka ...ups przepraszam Panie Mężu jest wielki bukiet tulipanów (uwielbiam wiosenne kwiaty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 03.03.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ciesze sie bardzo, ze u Bartusia dobrze . Oby teraz juz bylo tylko lepiej:yes: Barbie...obiekt westchnien z mojego dziecinstwa, matko ilez ja sie naprosilam moja mame o zakup tego cudu w pewexie...mam nadzieje, ze moja corka nie zapala miloscia do tego wychudzonego kawalka plastiku:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 03.03.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 oj przypomniała mi się historia z Barbie ...miałam przyjaciółkę w dzieciństwie, której tato pracował w Iranie, zawsze przyklejałyśmy nos do szyby w Pewexie i podziwiałyśmy Barbie - królowe oparte majestatycznie w swoich pudełkach aż któregoś razu moja przyjaciółka dostała od taty taką lalkę w złotej sukience, ale ze względu na to że była bardzo droga nie mogłyśmy się nią bawić kiedyś pod nieobecność rodziców podniosła lalkę z półki a biedna Barbie miała starte złoto na pupie od siedzenia na półce:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 03.03.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 dobre:lol2::lol2: ja swoja na szczescie moglam sie bawic choc kupiona byla za ostatnie dolary,dzieki bogu te czasy to juz historia:yes: moja Mama nawet zgodzila sie, zebym z czasem jej fryzure nieco zmienila:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 04.03.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 witam po długiej mojej tęsknocie za Tobą o co chodzi z tym wypłukiwaniem wody z korzeni cebulek kwiata? pytam bo sama jestem szczęśliwą i dumną posiadaczką hiacyntów na parapecie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 04.03.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Cześć Waderko!! Fantastyczne stroje, kotko-myszka - hehe! Twoja mama to prawdziwy robot zazdrostkowy! Podłączam się do pytania o płukanie korzeni kwiatka ???? U mnie co roku hiacynty na parapecie dają czadu, ale srosuję metodę najprostszą z mozliwych - ziemia-parapet-chlust wody jaksię przypomni ściskam D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 04.03.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 ziemia-parapet-chlust wody jaksię przypomni D u mnie podobnie:) pewnie Waderka da nam dobre instrukcje co i jak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 05.03.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Waderko !!!!! No widzisz pomyliłam dzieci. Ty masz trzy panieneczki.Fajne.:yes: Ale niech Bartuś szybko wraca do zdrowia. Dzięki za wskazówki w sprawie linka. Pozdrawiam Krystyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 07.03.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 WADERA, mam pytanie odnosnie linka ...gdzie sie wstawia ten link? ustawienia? i avatar? czy sygnatura? nie mozemy sobie z tym poradzic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 08.03.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Waderko !!!!!!Już jakoś sobie poradziliśmy.Syn skopiował z Twojego opisu.I niech tak zostanie. KG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 08.03.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Z okazji DNIA KOBIET życzmy sobie DUŻO ZDROWIA I KASY !!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.03.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Waderka dobrze, że jesteś, ... no byłaś, bo znowu Cie nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 08.03.2011 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Jestem, jestem - tylko na zakrętach nie wyrabiam i zanim dowlokę się do kompa padam na pysk na górze... No, wsiewo charoszewo moje żensziny! A tutaj kwiatek dla Was i zaraz się z płukania wytłumaczę: http://img716.imageshack.us/img716/3773/89974171.jpg Otóż zobaczyłam u naszej nieocenionej Lasche hiacynty w słojach, bez ziemi. Słoje dekorowały i zabezpieczały hiacynty przed przekrzywianiem się. I zapragnęłam takie coś. Ale cebuki hiacynta są w sprzedaży jesienią, teraz jedynie takie już rosnące w ziemi można kupić, to kupiłam i tę ziemię wypłukałam wodą. Efekt widać powyżej. Mi się bardzo podoba, choć nie wiem czy się krzywić jednak nie będzie, bo wyrósł już ponad słoik - ale te są moje ulubione (słoiki) i większe miałam tylko takie proste litrowe, które mi się nie podobają.. Krysiu, przepraszam, że nie zdążyłam z odpowiedzią, ale widzę, że jesteście dzielni ludzie i sobie sprawnie poradziliście, ja zresztą stosuję dokładnie ten sam sposób co Wasz A teraz moja luźna wstawka na temat dzisiejszego święta. Stoję w kolejce w markecie z wózkiem i trzema dzieciami, koło 17. Padnięta już, bo zdążyłam od rana: - sprzedać nasz stary samochód - wyekspediować numer 2 do przedszkola (dokładnie w tej kolejności) - zgłosić to w starostwie (dwie wizyty, bo upoważnienia nie miałam) - odwołać polisę aktualnego naszego samochodu z towarzystwa gdzie był ubezpieczony (dostałyśmy tulipana nawet) - pójść z 2/3 dzieci na frytki - kupić na szybko bułki - wyekspediować numer 1 do szkoły z bułką - kupić na prośbę znajomego, który musiał zostać dłużej w pracy kwiatki i dostarczyć pod wskazany adres - załatwić numer do ludzi, którzy mają tańszy olej opałowy niż ci co tu przywozili do tej pory - zamówić ten olej - zabrać sąsiada (starszego, niemobilnego) do banku - zabrać 2/3 dzieci na tańce - uczestniczyć w konkursie recytatorskim w zerówce - jako jury - dotrzeć do wspomnianego wcześniej marketu. No i stoję, z tym wózkiem pełnym zakupów (bo jedziemy jutro do znajomych),a przede mną facet. Z jednym pudełkiem czekoladek. Jednym, jedynym, samotnym! I wiecie co sobie pomyślałam? Że pewnie ogolił się, wziął prysznic i skoczył po czekoladki ,a teraz odwiedzi jakąś babkę, która przed jego wizytą depilowała nogi, układała włosy, robiła makijaż, przewaliła cała szafę bo nie miała się w co ubrać, posprzątała mieszkanie, zaopatrzyła lodówkę i barek, zrobiła coś na zimno, coś na ciepło i teraz czeka. Wot, sprawiedliwość... Ale się zganiłam, ze to niesprawiedliwie tak oceniać - bo przecież możliwe, że na kolację idą i jej to sprzątanie i zakupy i gotowanie odpadło. Ale to i tak niesprawiedliwe, bo on depilował tylko twarz, a ona całe nogi z przyległościami. Czyli jednak - wot, sprawiedliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 08.03.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 waderko jesteś boska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wręcz cie kocham!!!!!!!!!! za tą wot, sprawiedliwość :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 08.03.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Waderka ...ty moje guru elokwencji ...wypowiedziałaś w końcu głośno to co nie wypowiedziane ...myliony kobiet są ci wdzięczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 08.03.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 że tak kompletnie offtopikowo (w sensie wnętrzarskim) się wypowiem: polecam depilację laserową! Wiecej czasu na przeglądanie FM A teraz dziendobrywieczór Waderko - uwielbiam Cię czytać, czytam często, rzadko piszę, ale przy święcie, tak się wtrącić musiałam I oczywiście bardzo się cieszę, że u Bartusia dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 09.03.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jesteś ekspertem w dobieraniu słów i wypowiadaniu ich w odpowiednim czasie TY NASZA MATKO POLKO Z TOBOŁAMI wiesz ja to samo myślałam: praca, dom, obiad ( niecodziennie ) ale wczoraj akurat był, jeszcze odkurzanie, szybki spacer z psem bo jemu też coś od życia się należy i jeszcze muffinki dzieci sobie zażyczyły.....buuuuuu...... no ale jest już nowy dzień i po pracy szybki spacer z psem, posprzatać, poprasować, wstawić pranie, wyjąć naczynia ze zmywarki,mamo to i tamto..... itd, itp Pogodnego dnia i siły na kolejne dni :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 09.03.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 WADERKO !!!!!!! Ja Ci mówię,że Ty ten medal otrzymasz nawet od samego Muratora.Bo nie dosyć, że tu jesteś i odpisujesz,to jeszcze robota pali Ci się w rękach. Ale my kobiety to potrafimy i damy sobie radę ze wszystkim,łącznie z tą depilacją,własnym sposobem, bo laserowa bardzo droga. A jak się jest młodym tak jak Wy to nic nie sprawia trudności, żeby ładnie wyglądać.Polki to potrafią.Mały koszt a duży efekt. To tak na następny rok.Wystarczy nam sił!!!!!!!!!!!:bye: Pozdrawiam Krystyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evitare 10.03.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) "wot, sprawiedliwość" - odsłona druga - czyli o tym, jak Waderka mobilizuje Od poranka (noo, od 11tej, ale to prawie jak poranek) podczytywałam sobie forum i odpoczywałam. Po laparoskopii świeżo jestem, więc nie można mi się zapracowywać i schylać, obiad jakiś w pocie czoła upracowałam wszelako. Małżonek mój szanowny po całym dniu naginania w terenie powrócił był do domu, wiecheć pomarańczowych tulipanów przytaszczył był, pozmywał stertę piętrzącą się od śniadania w zlewie (no skoro nie przemęczać się, no to nie przemęczać ), poleciał na zakupy, podlał kwiatki, przy czym na moje nieśmiałe i cichutkie "poodkurzaj jeszcze" dostrzegłąm mordercze błyski w jego oczach - ale może mi się tylko zdawało Po dokonaniu tych czynnośc rzucił się na podłogę w celach rekreacji. Siedziałam obok, podczytując sobie akurat Twój wątek Waderko, więc zerknął mi przez ramię raz, zerknął drugi raz.... i ryknął śmiechem aż podskoczyłam. Potem zmarkotniał, westchnął sobie, kazał opisać jego dzisiejszy trud i powiedział, że idzie do pokoju pomarzyć o sytuacji, w której przed jego powrotem z pracy ja "depiluję nogi, układam włosy, robię makijaż, przewalam cała szafę bo nie mam się w co ubrać, posprzątam mieszkanie, zaopatrzę lodówkę i barek, zrobię coś na zimno, coś na ciepło i będę czekać"...... I kiedy tylko wydobrzeję, to on tak właśnie wyobraża sobie swój powrót "coby sprawiedliwości stało się zadość" Tak więc Waderko nic mi nie pozostaje, ino zdrowieć i brać się za tę depilację Pozdrawiam serdecznie Edytowane 10 Marca 2011 przez evitare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts