Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witaj

mlynek uroczy, po wiatrajach domyślam się ze blonym przywiózł go z Nl :)

taras wyszedł CI super - jak zwykle zreszą

malowanie wiatrołapu tez mnie czeka .....przy dzieciach takie miejsce brudzi się w pare miesiecy

trawka......super , tylko zastanawiam się czy nie bedziesz miala potem problemu z dosiewka

bo u mnie dosiewana w tym roku trawa ma inny kolor i na dodatek zasialam inny gatunek i szybciej rośnie......masakra,koszenie mam co 5 dni :(

lepiej zatrzymaj sobie pudelko , zeby dosiac ten sam gatunek

Waderko jakie piekne masz drzwi w środku!!! No i oczywiście dołączam się do zachwytów nad tarasem!! Bardzo fajnie to wygląda - superprosto deski wyszły!! (mam za sobą zbijanie takiego malutkiego podestu niedawno i było o wieeelee gorzej, hehe). Dziewczynki śliczne jak zawsze:) pozdrawiam Cię w ten gorący wieczór, u nas błyski juz na hiryzoncie, mam nadzieję, ze zaraz będzie ulewa:)

lasche, fenkju :)

agawi, lepszy goły beton niż nic - wierz mi. Dwa lata tu nie było nic, tylko kupa piachu. To ja bym już beton wolała. Trzymam kciuki, żeby się u Was taras skończył :)

Juszczakówko, ochrzciłam dopiero dziś (pracowałam w weekend) colą zero z sąsiadką. Na młynek polowaliśmy od października i się w końcu udało. Choć mi ta zieleń średnio się podoba, no ale wybrzydzać nie będę :)

Kasia_sw, dziękuję bardzo :)

Betib - no pytanie retoryczne - jasne że z NL - jak pół naszego domu :) Ja dosiewałam trawę przy starym domu niejednokrotnie i nigdy tak mi się nie zdarzyło - a może te różnice zacierały się z czasem? Dobrze, że mnie uprzedziłaś, zachowam opakowanie.

martaibartek, ja znalazłam po 70zł/m2, długie na 420cm i bardzo proste. W marketach budowlanych były tańsze, w dodatku impregnowane, ale krzywulce straszne. Dziękuję w imieniu dziewczynek :)

dorben, że prosto - to zasługa desek. Fajnie, że Ci się podoba. No i w imieniu Larw : dzię-ku-je-my!

Dziewczyny, trwają u nas rozmowy o meblach na taras.

Ma być drewno (oczywistość oczywista), tanio i stół z ławką i krzesłami. Przenorałam allegro, podoba mi się to:

http://img13.allegroimg.pl/photos/400x300/16/68/53/79/1668537947

Ale staremu nie pasuje, że krzesła nie mają podłokietników.

Znaleźliśmy też to i ku temu się skłaniamy:

http://cdn1.jysk.com/getimage/web.large/S375970/WEB/1005

Macie jakieś sugestie? Doświadczenia z jakością jyskowych mebli?

agawi, lepszy goły beton niż nic - wierz mi. Dwa lata tu nie było nic, tylko kupa piachu. To ja bym już beton wolała. Trzym

Waderko, popatrz o tym nie pomyślałam:no::D W takim razie fajnie, że mam beton i już nie marudzę. Przynajmniej w tym sezonie:yes:

Odnośnie Jysk-owych mebli, to mam dokładnie ten zestaw ze zdjęcia, który pokazałaś. Dokupiliśmy jeszcze 2 krzesła. To nie jest teak, ale twarde drewno, które trzeba zaolejować i powtarzać to co rok. Są bardzo wygodne. Jak będzie coś nie tak, to Jysk chętnie wymienia. Ja też zrobiłam wywiad w necie i wszyscy zachwalali mebelki:) 2 lata gwarancji też jest fajne.

My rozważaliśmy jeszcze takie, ale ostatecznie pomysł upadł, bo są za ciężkie.

http://allegro.pl/lawka-krzeslo-krolewski-zeliwne-nogi-promocja-i1671161524.html

Właśnie zaczęłam szperać w necie.

A i zastanawiam się nad tym z żeliwa..., ale u nas na rynku przyjeżdża facet z odlewami. Już nie pamiętam po ile ma te odlewy ale coś od 30 kilku do 80 kilku zł, za sztukę, czyli na krzesło ławkę X 2 ale bez desek. Deski to z egzotyka kupić i było by na lata..., ciężkie, stabilne i nie do zajechania....

Mam te meble :) Właśnie skończyłam skręcać. Dobry stosunek jakości do ceny - przyznaję. W Jysku zabrakło im oleju (i stoliczka Catalonia - gnałam na Pragę po niego), kupiłam w casto. Dzisiaj już padam, jutro się za to wezmę. Ale się cieszę dziewczyny :)

Arniko, u nas w starym domu stała na podwórku taka stara ławka, właśnie na żelaznym stelażu - ale jednoczęściowym. Kiedy się tam pojawiłam, połowa desek była przegnita. Wyrzuciliśmy je, wyczyściliśmy i pomalowaliśmy (brat mnie wspierał) ten metal, kupiliśmy kilka desek. Zaimpregnowaliśmy je i polakierowaliśmy. Do dziś ławka jest super - tylko mi się ubrudziła jak płot malowałam i muszę ją papierem ściernym przetrzeć i polakierować. A deski zwykłe, sosna albo świerk - nie pamiętam. Więc pomysł masz dobry :)

My nadal mamy tę ławkę, ale z uwagi na to, że jest cholernie ciężka - zostanie gdzieś obok tarasu :)

Właśnie zaczęłam szperać w necie.

A i zastanawiam się nad tym z żeliwa..., ale u nas na rynku przyjeżdża facet z odlewami. Już nie pamiętam po ile ma te odlewy ale coś od 30 kilku do 80 kilku zł, za sztukę, czyli na krzesło ławkę X 2 ale bez desek. Deski to z egzotyka kupić i było by na lata..., ciężkie, stabilne i nie do zajechania....

u moich tesćiów jest taka ławka, znajomi maja cały komplet i mimo,iże dski są sosnowe to przyzło to juz z 10 lat i nadal jest ok