wadera 10.09.2011 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Cześć dziewczyny! TPSA tradycyjnie przedłużała wszystko w nieskończoność (kilku programów w tv dalej nie mam), ale w końcu jestem on line Przyznam, ze bez wujka google i zumi jestem jak ślepa na jedno oko - jak mam cokolwiek znaleźć? Szczęściem mogę już korzystać z tych dobrodziejstw Mada, pojemnik na cebulę był tylko jeden - ma wadę na pokrywce, ale że innego nie było - wzięłam. Nie wiem kiedy się kolejny raz wybiorę do Konina, ale w razie czego - zajrzeć i poszukać? No i dziękuję bogumil, dziękuję asiulka, Ty mi naprawdę takie cudo podarujesz? Serio? A jakże ja Ci się odwdzięczę? Pisz jeśli masz pomysł! Ja zaraz adres wysyłam! Oj, pysiaczku - przeceniasz moje możliwości. Ja jestem raczej odtwórcza, dobrze się czuję w reportażu i choć uchodzę w pewnych kręgach za osobę kreatywną - nie umiem wymyślać takich scenerii, kolorów, póz - tworzyć obrazów. Ci ludzie z fotopastelii to potrafią, są klasą sami w sobie i moim zdaniem - to artyści. A ja pracuję na tytuł rzemieślnika martaibartek, wybacz - ale przez te techniczno-urlopowe przerwy to ja Tobie nie pogratulowałam ślicznej Tosi... Zaraz lecę to nadrobić! racje, że córki to fajna sprawa - ale podejrzewam, że synowie to sprawa co najmniej równie fajna nazwa, dobry fotograf i tyle Ale Pierwsza jest nieprzyzwoicie fotogeniczna - fakt. Pomimo (a może właśnie dlatego) braku netu tydzień mi się nie dłużył. Wciągam się w rytm szkolno-przedszkolny, chodzę na zebrania (w szkole były już dwa, po co aż dwa - nie wiem), wysłałam kilka cv (jedni zaprosili mnie nawet na testy psychologiczne), no i siedzę nad ostatnim ślubem. Zawisła też w końcu galeria nad schodami - a raczej jej zaczątek. Podejście miałam profesjonalne - rysowałam ten kawałek ściany w skali i układałam zeskalowane prostokąciki mające być ramkami. I nic mi z tego nie wychodziło. W końcu jest żywioł - na razie maksymalnie grzeczny, ale mam nadzieję, że dojdzie jeszcze kilka ramek w innym rozmiarze i będzie OK. Przyznam, że stworzenie tego akurat kawałka domu było dla mnie ważne - ale dopiero kiedy zobaczyłam fotografie na ścianie zrozumiałam jak ważne. Bo oto w końcu widać KTO w tym domu mieszka. Raz, że widać te moją pasję - bo to jednak moje zdjęcia, a nie reprodukcje. Dwa - że widać co dla mnie jest ważne, a raczej KTO dla mnie jest ważny. I stąd pomysł, który już miałam - że ta galeria będzie się stopniowo rozrastała na pozostała część klatki schodowej i górny korytarz (myślę też o przestrzeni pod schodami) - wzbogacił się o wymiar - że chcę, by tam były zdjęcia różnych ważnych dla mnie osób. Rodziny i przyjaciół. Projekt na pewno dlugofalowy, ale miejmy nadzieję, że uda się go zrealizować. Jedna ramka na zdjęciu jest pusta - nie mogłam dobrać żadnego pionowego zdjęcia Drugiej. No to zrobiłam jej jedno - i teraz czekamy na druk. http://desmond.imageshack.us/Himg580/scaled.php?server=580&filename=15710952.jpg&res=medium Aha, proporcje kazały mi powiesić wszystko niżej - ale nie zdecydowałam się na takie ryzyko Poza tym rośnie nam trawka, wsadziłam 6 cisów (potem komary już tak atakowały, że uciekłam ustawiwszy jedynie jakieś drabiny jako zaporę przeciwpsową) i migdałka oraz malwy (te co przeżyły mój wyjazd): http://desmond.imageshack.us/Himg24/scaled.php?server=24&filename=43627306.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg690/scaled.php?server=690&filename=40344833.jpg&res=medium Oczywiście sama nie dałabym rady... http://desmond.imageshack.us/Himg651/scaled.php?server=651&filename=55213055.jpg&res=medium W międzyczasie Pierwsza miała 7 urodziny - impreza (na spółkę z Druga - również wrześniową) planowana jest na 30, ale było ciasto urodzinowe, na którym nagle znalazło się sześcioro gości (nie licząc nas). Poczułam, ze zapuszczam kolejny korzonek w mazowieckiej ziemi Poza tym uruchomiałam piec. Bo już było koszmarnie zimno. Nie do wiary - grzać na początku września. Koszmar jakiś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 11.09.2011 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Waderko, pisz mi ten adres na priv.albo tu: [email protected] I nie marudź))))))) Galeria urokliwa, jak wszystko, co jest inne, niepowtarzalne. Taka galeria super sprawa, jak mówisz pokazuje, kto jest najważniejszy:) Klimatyczna po prostu i tyle. Jak się rozrośnie będzie miodas:) Cisy równiusio zasadzone, pomocnica extra:) Ja walczyłam ze szmaragdami, ale jeszcze z 5 muszę dokupić po tej naszej imprezie.Bo teraz akcja ściskamy się z kasą.I w dodatku Bartek od nast.tygodnia zaczyna Domowe Przedszkole w ośrodku kultury. Są to zajęcia dla dzieci, które nie dostały się do przedszkola. Szkoda, ze tylko 2dni po 1.5h, ale lepsze to niż nic:) Pozdrawiam niedzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 11.09.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Hej Waderko:)Piękna galeria.Widzę że ogrodowo też zmiany,nowe nasadzenia i pomoc pierwsza klasa.Awatarek super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 11.09.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Galeria piękna i niechaj się rozrasta i rozrasta....ja też mam taką w planach ( ale do realizacji daleko jeszcze ). Cisy przecudnej urody, pięknieje ogródek oj pięknieje..... Nowy awatarek superasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 11.09.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Waderko piękna z ciebie kobieta Galeria bardzo klimatyczna. Zdjęcia jak zawsze śliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.09.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Waderko sliczny awatarek:yes:, choc ja nie lubie jak zmieniacie awatarki bo ja wzrokowcem jestem i po takich zmianach to czasem nie moge sie polapac Galeria fajniusia! na pewno bedzie imponujaca znajac Twoja dobra reke do super ujec dzieciakow! A pomocnica na medal,na moja jeszcze dlugo nie moge liczyc a Okruszek to taki psotnik, ze wole zeby mi nie pomagal:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojanio 12.09.2011 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Galerie rodzinne - kocham miłością absolutną ! Twoja jest wyjątkowa , bo powiedziałabym autorska. A czy tata , jest na tym małym zdjęciu , w małej ramce ? Też mam swoją galeryjkę , jednak z przyczyn technicznych schowaną w kanapie:rotfl: ale zdjęcia mam takie zwykłe PS Przyznam ,że nowy avatarek trochę mnie zmylił, bo jak też wzrokowiec;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 12.09.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Waderko,pomysł na galerię jak najbardziej na tak Super to już wygląda,a co to będzie jak dojdą nowe ramki ze zdjęciami!!! Masz wspaniałą pomocnicę Mi też taka rośnie. Buziaki dla Was dziewczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 13.09.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Waderko gdzieś dziś na forum czytam posta i normalnie po jego stylu myślę sobie "To Waderka". Patrzę na avatar i dodaję "O jednak nie". Patrzę wyżej na nicka iiiiiii "Ojej jednak tak!". Nie poznałam Cię normalnie Piękny nowy avatarek I świetny zaczątek domowej galerii na schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada83 13.09.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Oczywiście sama nie dałabym rady... http://desmond.imageshack.us/Himg651/scaled.php?server=651&filename=55213055.jpg&res=medium W międzyczasie Pierwsza miała 7 urodziny - impreza (na spółkę z Druga - również wrześniową) planowana jest na 30, ale było ciasto urodzinowe, na którym nagle znalazło się sześcioro gości (nie licząc nas). Poczułam, ze zapuszczam kolejny korzonek w mazowieckiej ziemi Pomoc świetna i niezastąpiona - moja Milusia jest zawsze pierwsza do tego typu prac , ma to chyba po mamie. Dla jubilatek przesyłamy najlepsze życzenia Galeria zapowiada się świetnie, u nas jest w sypialni i już wiem, że na pewno będzie się rozrastać. Awatar ładniusi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 15.09.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 hej Żeby nie było że nie czytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 15.09.2011 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 No hej, hej! Znów gdzie mi tydzień uciekł... Skończyłam zdjęcia, machnęłam biznesplan, wsadziłam cisy i już koniec tygodnia. A kiedy czas na pranie i mycie okien? Ciężkie jest życie kobiety, ech... Asiu, już napisałam, już się cieszę i już z góry dziękuję Nadulko, dziękuję Biorąc pod uwagę ten plac budowy co tu był to każdy kawałek trawy jest na wagę złota i cieszy Choc przyznam, że chciałabym, żeby mój ogród wyglądał już tak jak ten Twój... Juszczakówko, moja galeria była w planach 4 lata. I wiesz co Ci powiem? 4 lata za długo. Powinna być zrobiona wcześniej, jeszcze w starym domu - strasznie energetyzujące miejsce jest to teraz. Bierz mi się do roboty i pokazuj swoją galerię - ale już! martaibartek, czasem udaje i się dobrze wyglądać... Odkryłam na przykład, że przy takim ustawieniu jak w avatarze znika drugi podbródek! Anetko, ograniczyłam się do jednej zmiany rocznie - bo sama tego nie lubię - też jestem wzrokowcem Psotnik powiadasz... A jak myślisz - czemu u mnie te zdjęcia tak wysoko? mojanio, nie ma zwykłych zdjęć rodzinnych - bo każde ma w sobie jakieś emocje, a o to w fotografii chodzi (no nie zawsze, bo moda ma swoje reguły, ale kto by się plastikowymi babkami w sztucznych futrach przejmował). Dwaj galerię kanapowa na ścianę - nie pożałujesz, zaufaj mi Pysiaczku, będę bogata! Dziękuję! Mada, na zdjęciu jest też Milenka - może Milenki tak mają? Siner, zaraz do Ciebie napiszę - bo też czytałam Tradycyjnie na chwilę jedno ślubne: http://desmond.imageshack.us/Himg189/scaled.php?server=189&filename=44902932.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojanio 16.09.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 (edytowane) Zdjęcie śubne bardzo fajne. A obrus na stole piękny! Galeria kanapowa - podoba mi się ta nazwa, była komodowa ale Jasio wszystko ściąga Edytowane 16 Września 2011 przez mojanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 16.09.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Świetne ślubne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 16.09.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 waderko Wrocławia żal,ale mazowieckie też urocze z jeziorami. Piękne schody i zdjęcia.Wyszło naprawdę super. No i super zdjęcie ślubne.Gratuluję pomocnicy. Ja bym dużo dała,żeby taką mieć. KG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 16.09.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Ale piękne to ślubne zdjęcie. Zdolna z Ciebie Bestia . Pokazuj więcej.Czy to zdjęcie było robione w jakimś dworku, czy u kogoś w domu? Bo mam pytanie o podłogowe deski, czy to stara podloga? I z jakiego drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 16.09.2011 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Cieszę się, że się Wam ślubne podoba. Zrobione zostało w dworku, który jest częścią Muzeum Okręgowego w Koninie. Bywało tam ze szkołą (i lubiłam tam zawsze jeździć), teraz pojechałam jako dorosła osoba i powiem Wam, że mnie zachwyciło - oprócz zamku, który był zawsze jest jeszcze spichlerz, w którym jest zrekonstruowany słoń leśny oraz wystawy czasowe, ten dworek, wiejska chata i dwa wiatraki. A to wszystko nad jeziorem, gdzie zawsze strasznie wieje i człowiek się czuje prawie jak nad morzem. Po drugiej stronie jeziora jest elektrownia, która oświetlona w nocy wygląda jak Titanic. Niedaleko jest jeszcze jezioro, które ma szmaragdową barwę dzięki tej elektrowni - bo zrzucają tam popioły. Ekologiczna pustynia - fakt. Ale kolor ciekawy. jeszcze dwa lata temu można było się tam dostać bez problemu, teraz teren ogrodzony, więc zdjęcia tylko archiwalne. Krysiu, od wczoraj trwam w zachwycie nad ulicą Lwowską W Warszawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 16.09.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Witaj Waderko:)Piękna galeria...uwielbiam domowe, rodzinne galerie. Ja mam malutką na razie:) A ślubne cudne:) Kiedy to zostało zrobione????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makrz 23.09.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam baardzo serdecznie! Wątek śledze, podglądam, zaglądam. Z wielką przyjemnością! Mam pytanie (zadaję je z nadzieją, że wkrótce tu zajrzysz i odpowiesz ) o płytki podłogowe. To Quercia, tak? Napisz proszę, jak się spisują, czy jesteś zadowolona? Warto je położyć? Czas mnie goni, bo od następnego poniedziałku działać zaczyna Kafelkarz. A ja się zawiesiłam, no i nie wiem co dalej... Z góry dziękuję, pozdrowienia dołączam! Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 23.09.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Piękne to ślubne! Takie naturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts