Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Waderko - zwykle tylko podczytuję, ale skoro byłaś taka miła i się u mnie odezwałaś to po prostu NIE MOGĘ się nie zrewanżować:)

Tym bardziej że zdjęcia godne pochwały: koniki materiałowe rzeczywiście cudnej urody, a ta skrzynia też tylko trochę miłości potrzebuje.

Nie wiem jak w rzeczywistości, ale na zdjęciu to drewno wygląda na tyle zdrowo, że tylko wosk bym dała...

Waderko brawo i pokłona za płot! bardzo mi się podoba! swojski, nietuzinkowy- idealnie pasuje do waszego domku :)

Asiulkowe cuda w twoich aranżacjach na tych zdjęciach SUPER!!!!! i jesienny taras i skrzynia bardzo oczy cieszą,:) a jak tę skrzynię dopieścisz to już w ogóle będzie na co zerkać :)

i ja takową skrzynię posiadam, ale stoi głęboko w spiżarce schowana, bo brak weny, a przede wszystkim cierpliwości, aby ją do stanu "pokazywalności" doprowadzić...

Ależ płot :jawdrop: własnymi ręcami zmajstrowany,niech sąsiedzi zazdroszczą bo jest czego :)

Asiulkowe prezenty urocze,prawdą jest to co piszesz,to wspaniała,bezinteresowna dziewczyna.Miałam okazję się o tym przekonać.

Tak jest! Asiulka jest super:yes:

Przepraszam, ale ten płot tak sami? Ja myślałam, że tylko malowałaś:jawdrop: Nieuważna ze mnie czytelniczka;)

No więc Asiulko (uwielbiam zaczynać zdania od no więc i więc - wiem, że to nieprawidłowo, ale lubię) wyobraź sobie, że nic nie jest podrasowane, konkret konkretny na zdjęciu. Ty się kochana po prostu sama nie doceniasz :)

Wszystkim bardzo dziękuję za miłe słowa :)

Nihiru, witam i tutaj :) Muszę tę skrzynię przetrzeć papierem z wierzchu koniecznie - bo miejscami jest poprzecierana (nie wiem, może ktoś coś zaczął z nią robić?), no i w tych miejscach są takie jasne plamy. Są też zyliony dziurek kornikowych - więc i ze strzykawką przyjdzie mi posiedzieć, pewnie ze dwa razy. Póki co najbardziej pilny jest płot i pomalowanie na dole salonu i małego pokoju. Skrzynia tak sobie czeka, jakby deserkiem była :)

mada, płot robiliśmy sami - ale nie wiem czy jest się czym chwalić zważywszy ile czasu na niego poświęciliśmy. Deski przykręcamy od lipca ubiegłego roku, a biorąc pod uwagę kiedy były wkopane słupki, to już ze 3 czy 4 lata będą :)

Uprzejmie donoszę, że przez weekend nie zrobiłam NIC, gdyż:

1. miałam gości - wiadomo, taki gość - rzecz święta;

2. miałam fotoślub - jako podwykonawca, a zatem jest szansa, że poświecę czas na płot w tym tygodniu - tylko potrzebuję innej niż w tej chwili pogody (bo tu leje)

Edytowane przez wadera

Waderko pięknie jak zwykle :) Widzę, ze na forum mamy więcej dobrych ludków robiących takie cudne prezenty. Koniki od Asi piękne :)

Skrzynia ma duszę oj ma...ja mam podobną ale stoi obecnie u mojej mamy....miała być stolikiem kawowym ale jakoś zmieniłam koncepcję.....Twoja ładniejsza :p

Waderko podłoga czeka a i łóżko w gościnnym :) chciałabym zobaczyć Twoje numerki w akcji z moimi łobuzami :) :) :) a co do skrzyni to apeluję w imieniu wszystkich panien młodych co to wiano do niej składały ...nie maluj ...zostaw to cudo w naturalnej barwie ...ależ skarb Ci się trafił

Waderko, normalnie zaczerwieniłam się od tych wszelkich komplementów;)

chłopaki śpią, wiec chwila dla mnie. Generalne porządki robię,obiecałam sobie, że zmienię totalnie garderobę, ale jakoś starych pozbyć się nie mogę-sentyment i tyle...

Planów mnóstwo, poszyłabym sobie:)

Tydzień temu udało mi się uszyć koniki, aż 2:) Jeden wisi w Domowym Przedszkolu w ośrodku kultury, do którego Bartek chodzi.

Dziś odstawił nam szopkę -dosłownie wył, walił w drzwi, w szyby...masakra jakaś... W domu chętnie się szykował, więc nie wiem, czemu taka reakcja tam na miejscu...

Eh........

Z dziewczynami łatwiej? Bo wymiankę zrobimy:P

Pozdrawiam cieplutko

Hej, jestem :)

Betib, no bez przesadyzmu - dziękuję kochana :)

Kasia_sw, no jak ja bym chciała mieć taką skrzynię jako stolik kawowy (jak już Larwy podrosną, bo szok co z moją obecną ławą poczyniły jedząc przy niej, bawiąc się i rysując)! Ta się nie nadaje, bo ma wieko półokrągłe, ale może jeszcze kiedyś...

Lasche, kolor mogę zostawić naturalny, ale wyczyścić muszę, bo teraz jest w plamy. No i czymś zabezpieczyć bym chciała - wosk będzie dobry, jak myślisz? Kurcze, no i masz rację - etnografko - rzeczywiście, takie skrzynie były na wiano! Nie pomyślałam o tym :) Moje Numerki i Twoje Łobuzy - to się MUSI kiedyś zdarzyć :)

Siner, zaraz do Ciebie napiszę :) Głodnemu chleb na myśli, co ? ;) Skrzynia z płońskiego targu (tego dużego niedzielnego) za całe sto polskich złotych :) My byliśmy przy okazji, specjalnie chyba nie warto jechać - są tam zawsze zaledwie 2-3 osoby ze starociami. Kiedyś mieszkałam niedaleko, więc obserwacje mam kilkuletnie... Teraz poluję na lustro do łazienki.

Alunku, to ja mocno kciuki trzymam i czekam na zdjęcia :)

Asiu, nie powinnaś się czerwienić, bo to nie komplementy czcze, ino fakty twarde. Czarujesz maszyną. Ja mam już miejsce stałe dla Twego konika drewnianego - materiałowym dobrze jest w kuchni i tam zostaną. I jeszcze coś wymyśliłam, ale Ci na razie nie powiem nic :)

Ja rzeczy wyrzucam z łatwością - poza kilkoma sztukami, które trzymam z sentymentu.

Czy z dziewczynkami łatwiej? No nie wiem - zerowe mam doświadczenie z chłopcami, bądźmy szczerzy :) Zresztą trzy sztuki na raz z różnicą wieku między najstarszą a najmłodszą 3,5 roku to chyba zawsze i wszędzie jest hardcore. Mi się do tego trafiło tak - nadwrażliwiec sztuk jeden (wyje o byle co, wyolbrzymia problemy), nad wiek rozwinięta - sztuk jeden (teoretycznie łatwiej - o ile nie wpada na jeden z genialnych pomysłów w stylu "wyjdę sama z przedszkola" - z miesiąc temu, pani niemal na zawał zeszła, bo gówniara cicho wyszła z sali, ubrała się i wyszła z budynku - dyrektorka ja na schodach zobaczyła przez okno) oraz polip - sztuk jeden (mama zawsze i wszędzie i przez wszystkie przypadki; Druga pyta: A kim będziesz Marta jak będziesz duża? Pierwsza: Kombojką! A ty? Druga: Ja wróżką. A ty Misia? Trzecia: Ja będę mamą!")

Na nudę nie narzekam...

A w związku z tym, ze moje poszukiwania pracy na razie nie przynoszą oczekiwanego efektu, pracuję w domu. No i mam płot pomalowany jeden raz cały i jakąś 1/3 dwukrotnie. Może uda mi się w tym tygodniu skończyć.

I mam w końcu swój własny pokój :) Wg projektu to gabinet (nieźle brzmi, hehe). Na początku mieszkała tu Pierwsza i Druga, jak zrobiliśmy górę, to przywędrował tu komputer i milion innych rzeczy, z którymi nie wiadomo było co zrobić. I mieszka tu na stałe (przykręcona na amen) szafa z wielkimi lustrzanymi drzwiami. Ogólnie był tu pierdzielnik, kropką nad i była zaś zielona roleta na oknie. Brrrr...

Pomalowałam na pastelowy jaśmin (nuuuuda... znowu to samo... ale ja tak lubię ten kolor śmietankowy...), wstawiłam szafkę z lidla, regał z łazienki, powiesiłam żaluzję białą na oknie i wyklepałam trzy półeczki. Kanapa w kratkę, a biurko do wymiany - to nie pasuje i się wysłużyło przez tyle lat. No i czuję się tu szczęśliwa. Jeszcze tylko zmienię tę koszmarną firankę na oknie...

Zwariował mi aparat, jutro z nim powalczę, na razie mam tylko tyle:

http://desmond.imageshack.us/Himg33/scaled.php?server=33&filename=50928900.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg692/scaled.php?server=692&filename=35950412.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg545/scaled.php?server=545&filename=18838089.jpg&res=medium

Deska przeniosła się za drzwi i czeka na pokrowiec...