R4DZ1U 26.07.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 witam. stawiam ogrodzenie drewniane. jedynie dwa slupki na barme beda z klinkieru. jak przymocowac do nich poprzeczki drewniane? wwiercic sie i kontowniki mocowac? czy moze jest cos do wmurowania miedzy cegly w czasie stawiani slupkow? slupkow jeszcze nie ma, wiec kazde rozwiazanie jest wykonalne. z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 26.07.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Chyba pierwotny Twój plan będzie najlepszy - wwiercić się i kątownikami zamocować belki do słupków. Może się mylę ale wydaje mi się że jeśli w słupkach umieścisz coś do mocowania na sztywno to drewno będzie trochę pracować i możesz mieć małe kłopoty później ze słupkami. Ewentualnie możesz w słupku wymierzyć wnękę i później włożyć tam belkę i jakoś ją nieznacznie nawet ustabilizować. Nie wiem czy pomogłem ale może na coś Cię naprowadziłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek- LM 28.07.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Lepiej jest wmurować elementy w słupek. W okolicy znajdź kowala i z nim dogadaj sprawę,zrobi elementy na wymiar.Wiercenie w klinkierze bardzo ryzykowne i efekt może być mało estetyczny.Żeby drewno mogło pracować pozostawiasz małe luki mocując do metalowego elementu (powinien to być jakiś kątownik z dospawanymi elementami do wmurowania) PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts