Honorata 10.02.2004 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 W naszej ulicy biegnie kanalizacja, która kończy się na sąsiedzie przed nami, czyli jakieś 50m. od naszej działki; poniewaz do tej pory jego dom był ostatni od tej strony wsi. Teraz za nim budujemy sie my i dalej ejszcze jeden nowy sąsiad. Początkowo rozważalismy oczyszczalnie przydomowe, ale po analizie między innymi watków na forum, zaczęlismy się skłąniać ku ciagnięciu z sąsiadem kanalizacji. Czy ktos zna jakies orientacyjne chociaż koszty takiego przedsięwzięcia, przerażają mnie bardzo głebokie wykopy... Czy gmina może nam w części chociaz zrefundowac przedłużenie takiej nitki kanalizacji gminnej, czy wprost przeciwnie? Teren w naszym kierunku lekko się wznosi, na 50 m. około 1m, dalej do sąsiada ok. 2-2,5m.Dodam, że działkę mamy gliniasta,bez żadnego cieku wodnego czy strumyka w poblizzu a więc z oczyszczalnią tez nie byłoby najłatwiej. co radzicie i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 10.02.2004 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Radzę ciągnąć kanalizację- to najlepsze rozwiązanie. Najwygodniejsze. najtańsze w eksploatacji. A wykopów sie nie bój. Przeżyłam budowę kanalizacji mieszkając w domku. Świadomość, że już nigdy więcej nie muszę zamawiać szambonurków sprawiła, że nie było to aż tak uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniszkin 10.02.2004 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Honoratko jeśli chodzi o koszty to polecam murator 12 z zeszłego roku "o zbrojeniu działki" - takie są koszty./ W razie zemdlenia po przeczytaniu sugeruję sole./ Ale pomyśl tak: wanna z wirkami - 300 l / dzień. podłączenie to czysty biznes.buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 11.02.2004 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 aniszkin na jakim stosiku będziesz na targach w Łodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 12.02.2004 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 oczywiście nie chodziło mi o o stosik tylko stoisko prosze o więcej wypowiedzi na moje pytanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts