tfor 26.07.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 (edytowane) Mam młot udarowo-obrotowy EUROTEC WORCRAFT WPSRH102 o mocy 2400 WATTPrędkość obrotowa bez obciążeń - 850 obr/min. Funkcje wiertarki: wiercenie wiercenei+kuciekucie Czy można ją użyć jako mieszadła? Czy może się coś zepsuć? Edytowane 26 Lipca 2010 przez tfor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 26.07.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Czy można jasne że można ja wykorzystać jako mieszadło , czy się może coś zepsuć jasne że może. Ja do tego celu ożywam starej chyba 30 letniej albo i starszej celmy jednobiegowej i sprawuje się wyśmienicie wymieszała już chyba z tonę klejów. Wcześniej miałem ja wywalić na śmieci, bo do niczego się nie nadawała ale na budowie jaki mieszarka sprawuje się wyśmienicie. Też wcześnie do tego celu miałem wykorzystywać taki młotek jak ty masz i gdyby nie ta celma to bym go używał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 26.07.2010 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Czy można jasne że można ja wykorzystać jako mieszadło , czy się może coś zepsuć jasne że może. Ja do tego celu ożywam starej chyba 30 letniej albo i starszej celmy jednobiegowej i sprawuje się wyśmienicie wymieszała już chyba z tonę klejów. Wcześniej miałem ja wywalić na śmieci, bo do niczego się nie nadawała ale na budowie jaki mieszarka sprawuje się wyśmienicie. Też wcześnie do tego celu miałem wykorzystywać taki młotek jak ty masz i gdyby nie ta celma to bym go używał. taka opinię słyszałem, że głowica i tryby sa przystosowane do naciskania a jak się miesza to rusza góra i dół co moż espowodować wyszarpanie zebów czy cos takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 26.07.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 W tej młotowiertarce masz funkcje wiercenia bez udaru. Powiem Ci tylko że kucie czy wiercenie w betonie daje chyba bardziej w kość takiemu urządzeniu. Jak się obawiasz kup sobie jakaś mieszarkę, lub wykorzystaj jakąś stara wiertarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tfor 27.07.2010 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 W tej młotowiertarce masz funkcje wiercenia bez udaru. Powiem Ci tylko że kucie czy wiercenie w betonie daje chyba bardziej w kość takiemu urządzeniu. Jak się obawiasz kup sobie jakaś mieszarkę, lub wykorzystaj jakąś stara wiertarkę. masz rację. kiedyś mieszałem wiertaką 650 W i spaliłem silnik przy drugim mieszaniu 1/2 wiadra. Tylko, ze to ma 2400W wiexc problemu mam nadzieję nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts