Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy wiertarkomłot można użyć jako mieszadło?

Recommended Posts

Mam młot udarowo-obrotowy EUROTEC WORCRAFT WPSRH102 o mocy 2400 WATT

Prędkość obrotowa bez obciążeń - 850 obr/min.

Funkcje wiertarki:

wiercenie

wiercenei+kucie

kucie

Czy można ją użyć jako mieszadła? Czy może się coś zepsuć?

Edytowane przez tfor

Czy można jasne że można ja wykorzystać jako mieszadło , czy się może coś zepsuć jasne że może. Ja do tego celu ożywam starej chyba 30 letniej albo i starszej celmy jednobiegowej i sprawuje się wyśmienicie wymieszała już chyba z tonę klejów. Wcześniej miałem ja wywalić na śmieci, bo do niczego się nie nadawała ale na budowie jaki mieszarka sprawuje się wyśmienicie. Też wcześnie do tego celu miałem wykorzystywać taki młotek jak ty masz i gdyby nie ta celma to bym go używał.

Czy można jasne że można ja wykorzystać jako mieszadło , czy się może coś zepsuć jasne że może. Ja do tego celu ożywam starej chyba 30 letniej albo i starszej celmy jednobiegowej i sprawuje się wyśmienicie wymieszała już chyba z tonę klejów. Wcześniej miałem ja wywalić na śmieci, bo do niczego się nie nadawała ale na budowie jaki mieszarka sprawuje się wyśmienicie. Też wcześnie do tego celu miałem wykorzystywać taki młotek jak ty masz i gdyby nie ta celma to bym go używał.

taka opinię słyszałem, że głowica i tryby sa przystosowane do naciskania a jak się miesza to rusza góra i dół co moż espowodować wyszarpanie zebów czy cos takiego.

W tej młotowiertarce masz funkcje wiercenia bez udaru. Powiem Ci tylko że kucie czy wiercenie w betonie daje chyba bardziej w kość takiemu urządzeniu. Jak się obawiasz kup sobie jakaś mieszarkę, lub wykorzystaj jakąś stara wiertarkę.

masz rację. kiedyś mieszałem wiertaką 650 W i spaliłem silnik przy drugim mieszaniu 1/2 wiadra.

Tylko, ze to ma 2400W wiexc problemu mam nadzieję nie bedzie.