Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z gruntem DULUX primer - tekstura na scianie

feliz009

Recommended Posts

Witam,

Mam maly problem z zagruntowana sciana i sufitem.

Na wyscheniety tynk (kilka miesiecy - mieszkanie nowe) polozona byla gladz (cienko 1-2mm CEKOL-finish); potem nalozylem grunt pedzlem ławowym (GRUNT DULUX PRIMER).

Po przemalowaniu walkiem farba podkladowa biala (raz) oraz pomalowaniu dwukrotnie lateksowa farba dulux (kolor) na scianie zostala tekstura. Wyglada to tak jakby grunt "zjechal" gladz miejscami. Tekstura jest wypukla - najprawdowopodobniej z gladzi.

Reklamowalem grunt w Duluxie ale odrzuli mi ja w ich mniemaniu z powodu zlej jakosci podloza. Odwoluje sie od ich decyzji ale nie wiem ile to potrwa.

Czy ktos z was kladl ten konkretny grunt pedzlem - nie walkiem?

Pozdrawiam.

Gość ANSEXXX
warto by było jak byś napisał to czy gruntowałeś pierw przed położeniem gładzi ????? czy dopiero po gładzi ????? ale powiem ze kiedyś miałem problem z duluxem z farbą nigdy więcej tej firmy

Grunt kladlem przed farba podkladowa.

Raczej to nie wina farby bo widoczne mazy byly jeszcze przed podkladowa.

Druga sprawa ze to samo mam niestety na suficie - ten sam efekt tekstury - tam byla taka kolejnosc: tynk cienkowarstwowy, grunt, farba akrylowa dulux biala. (tu moze moj blad ze polozylem grunt na tynk - myslalem ze to gladz bo byl rowny, gladki i bialy...ale troche sie sypal.)

W przypadku scian jest 100% gladz bo sami kladlismy, sufit byl robiony przez dewelopera.